ЦЕО СВЕТ СЕ ДИЖЕ ПРОТИВ АМЕРИКЕ: Латинска Америка протерује америчке базе са континента!?

CEO SVET SE DIŽE PROTIV AMERIKE: Latinska Amerika proteruje američke baze sa kontinenta!?

2 aprila 2015

unasur 2 64456Generalni sekretar UNASUR-a (Unija južnoameričkih nacija) rekao je kako bi zemlje Latinske Amerike trebalo da razmotre mogućnost uklanjanja svih američkih vojnih baza sa svojih teritorija.

Ovo pitanje bi moglo da bude otvoreno već na predstojećem samitu u Panami koji će biti održan 10. i 11. aprila i okupiće predstavnike 31 zemlje ovog latinoameričkog kontinenta.

Ernesto Samper, inače bivši predsednik Kolumbije (u periodu od 1994. do 1998.) rekao je kako bi predstojeći samit mogao da bude dobro mesto za „preispitivanje odnosa između SAD-a u Južne Amerike“ naglasivši da bi „ključna tačka na novoj agendi odnosa mogla biti eliminacija američkih baza“.

On je istakao da su američke vojne baze na prostoru Latinske Amerike „ostaci iz dana Hladnog rata“.

(advance)

KOMENTARI3 komentara

  1. demos kratius says:

    svatili su da reklama crvena boja i coca cola sa ledom samo osvjezavajuce igleda a ustvari je stetna,i ipak su Castro i Ernesto Che Guevara junaci kao i mnogi drgi iz simpaticne socijalnog duha juzne amerike

  2. Apis says:

    Daće Bog da se svet probudi i zgazi razbojnike SAD. Da su normalni odavno sebe pitali zašto ih mrzi ceo svet.

  3. tmujo says:

    zlikovce izolovati kako bi se izbeglo da nadalje cine stetu po svetu,a onda uraditi ono sto oni rade nama vise decenija unazad,stetocine su to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *