ЦЕО СВЕТ СЕ ПИТА: Зашто се Лукашенко није тестирао на КОВИД-19?

ЦЕО СВЕТ СЕ ПИТА: Зашто се Лукашенко није тестирао на КОВИД-19?

2 маја 2020

Председник Белорусије, Александар Лукашенко, још увек се није тестирао на вирус корона, изјавила је Наталија Ејсмонт, портпаролка председника Белорусије за телевизију „Белорусија 1”.

„За тим нема никакве потребе. То је једини разлог зашто се до сада није тестирао”, објаснила је она за белоруску телевизију.Према њеним речима, Лукашенко живи ван града и током дужег низа година није мењао своје навике. Води здрав начин живота и има јак имунитет.

Ејсмонт је истакла да се Лукашенко добро осећа и да зато нема потребе да уради тест на ковид 19.

Раније је саопштено да белоруски председник није био у самоизолацији ни након што је једном члану његовог хокејашког тима констатован вирус корона.

Иначе,како је сам Лукашенко раније изјавио, има доста оних који „имају пик“ на његову земљу због пандемије, јер она није желела да уведе режим самоизолације као остале.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Slobodanka says:

    Belorusija za razliku od Rusije dosad ne samo da nije preduzela jače mere opreza povodom širenja epidemije, nego održaće i Paradu Pobede 09 maja. Bez obzira što je teritorijom države značajno isturena prema Zapadu (izgleda kao uštipak izmedju Letonije, Litvanije, Poljske i Ukrajine) ipak realno gledajući Belorusija nije glavna meta osvajača, nego znamo da to je Rusija. Zato sa tog nižeg istočnoslovenskog nivoa (beloruskog) može da bude preduzeto sve što neće biti preduzeto na najvažnijem nivou (Rusija). Osim toga blažim merama po pitanju ove epidemije Lukašenko se pridružuje delu zapadnih država, na taj način taktizira (balansira).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u