ЦЕО СВЕТ СЕ ПИТА: Зашто се Лукашенко није тестирао на КОВИД-19?

CEO SVET SE PITA: Zašto se Lukašenko nije testirao na KOVID-19?

2 maja 2020

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, još uvek se nije testirao na virus korona, izjavila je Natalija Ejsmont, portparolka predsednika Belorusije za televiziju „Belorusija 1”.

„Za tim nema nikakve potrebe. To je jedini razlog zašto se do sada nije testirao”, objasnila je ona za belorusku televiziju.Prema njenim rečima, Lukašenko živi van grada i tokom dužeg niza godina nije menjao svoje navike. Vodi zdrav način života i ima jak imunitet.

Ejsmont je istakla da se Lukašenko dobro oseća i da zato nema potrebe da uradi test na kovid 19.

Ranije je saopšteno da beloruski predsednik nije bio u samoizolaciji ni nakon što je jednom članu njegovog hokejaškog tima konstatovan virus korona.

Inače,kako je sam Lukašenko ranije izjavio, ima dosta onih koji „imaju pik“ na njegovu zemlju zbog pandemije, jer ona nije želela da uvede režim samoizolacije kao ostale.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Belorusija za razliku od Rusije dosad ne samo da nije preduzela jače mere opreza povodom širenja epidemije, nego održaće i Paradu Pobede 09 maja. Bez obzira što je teritorijom države značajno isturena prema Zapadu (izgleda kao uštipak izmedju Letonije, Litvanije, Poljske i Ukrajine) ipak realno gledajući Belorusija nije glavna meta osvajača, nego znamo da to je Rusija. Zato sa tog nižeg istočnoslovenskog nivoa (beloruskog) može da bude preduzeto sve što neće biti preduzeto na najvažnijem nivou (Rusija). Osim toga blažim merama po pitanju ove epidemije Lukašenko se pridružuje delu zapadnih država, na taj način taktizira (balansira).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *