ЦЕО СВЕТ У ЧУДУ: Америчка војска бомбардовала сопствену базу у Сирији

CEO SVET U ČUDU: Američka vojska bombardovala sopstvenu bazu u Siriji

20 oktobra 2019

Američke snage bombardovale su i uništile sopstvenu bazu u provinciji El Hasaka, nakon povlačenja snaga iz severnog regiona Sirije, saopštila je sirijska nacionalna agencija SANA.

Reč je o bazi „Klejb“, na kojoj se nalazila pista sa koje su poletali i sletali vojno-transportni avioni, precizira sirijska agencija.Baza se nalazila u blizini grada Tel Tamar, gde se trenutno odvijaju borbe između turskih snaga i kurdskih jedinica.

SANA tvrdi da će američka vojska uskoro napustiti još jednu bazu, takođe u provinciji El Hasaka, u blizini brane „El Sabe“.

Podsetimo — prošle sedmice je američka koalicija bombardovala i uništila sopstveno skladište municije, nakon povlačenja svojih trupa sa severa Sirije.

KOMENTARI3 komentara

  1. Popara Dorcol says:

    Kakva glupost, pa to je sasvim normalno, pre svega Ono sto nisu mogli ili hteli da nose, ostavljeno, Novi satori I drangunlija in ceka, ceo ever.tako radi.

  2. Roy says:

    Ma najbolje bi bilo da su ostavili ovim divljacima koji se sada tu tuku i ubijaju jedni druge. Sto se ne moze nositi to se na kraju unisti.

  3. teoretičar says:

    Ma ostaće materijal pa onda zovneš Kineze i oni čas posla sve to pretvore u nove proizvode. Kinezi su prvo uvozili otpad iz Amerike, gotovo dve decenije a onda su prekinuli jer danas imaju i svog otpada previše. To je ujedno bio i deo sankcija Kine amerima, jer ameri se dave u otpadu. Ipak, Kinezi su stručnjaci da sve iskoriste. Od svakog živog stvora su u stanju da naprave paprikaš, čak i od zubače a od svakog otpada će napraviti bar kišobran ili klikere ako ne nešto veće. Zaista su stručnjaci i ide im od ruke, brate mili. Možda imaju pravo što neće nisakim da ratuju. Najjače oružje Kine je njeno stanovništvo. Nema trke u toj vrsti naoružanja jer niko ne može da napravi toliko dvonožnog oružja samo za jednu noć. Cela evropa i amerika zajedno nemaju takvu moć. Rusi su tu van konkurencije jer to im slabo ide od ruke. Ali ima i tu rešenja. U zadnje vreme pogranični kinezi sve više žene zapaljene ruskinje i sele se u rusiju. E, sad, ko će tu koga ne znam, ali mislim da su kinezi mačji kašalj za ruskinje i da samo skiče. Porašće ruski natalitet uskoro, videćete. Dobro, biće malo više kosookih ali to će vreme opet ispraviti. Kinez koji uđe u rusiju, ne vraća se u kinu ni pod razno. Osim da kupi džak riže kada rusi zabrane uvoz jabuka iz poljske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *