ЦЕО СВЕТ У ЧУДУ! ПОЉАЦИ УПОТРЕБЉАВАЛИ ПЕСТИЦИДЕ НА МИГРАНТИМА?

ЦЕО СВЕТ У ЧУДУ! ПОЉАЦИ УПОТРЕБЉАВАЛИ ПЕСТИЦИДЕ НА МИГРАНТИМА?

19 новембра 2021

КАНЦЕЛАРИЈА Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) изразила је забринутост због тога што су припадници пољских снага безбедности користили сузавац против миграната на граници са Белорусијом.Портпаролка канцеларије Шабија Манту нагласила је да свака употреба силе од стране органа за спровођење закона мора да буде у складу са принципима нужности и пропорционалности, како је предвиђено међународним правом, у одговору на питање ТАСС-а да ли је употреба сузавца против миграната у складу са Конвенцијом о избеглицама из 1951. године.

Први резултати судско-медицинске анализе указују на то да су пољске безбедносне снаге користиле пестициде против миграната на граници, известио је данас белоруски државни тужилац Андреј Швед. Он је рекао да су повреде задобили и представници медија из Белорусије, Русије и Катара, као и белоруски погранични службеници.

На граници Белорусије са Пољском и балтичким земљама од летос је појачан прилив миграната са Блиског истока и Африке који покушавају да продру у западну Европу.

Ситуација је ескалирала 8. новембра, када се на баријерама окупило више од 2.000 људи, који су неколико пута покушали да се пробију.

Пољски граничари су употребили сузавац, а након тога мигранти су спонтано подигли камп у близини контролног пункта Брузги у Гродњенској области, наводи ТАСС.

KOMENTARI2 коментара

  1. Nikola says:

    Upotreba otrova nije problem? Razlozi migracija su tajna? Lukašenko je u svim tim pričama glavni problem? Zabava za budale? Oni i dalje smatraju da su najpametniji. Lažnu pamet i lažnu demokratiju su širili upotrebom brutalne sile, kad su bili najjači ( navodno). A većduže vreme nisu najjači, nisu glavni, malo ko ih za bilo što pita?

    • milorad5 says:

      da razlozi migracija su "tajna",nije tajna to uopšte organizovano ih šalju američki agenti i njihovi saradnici na terenu.Obećavaju im brda i doline daju im mape svratišta koja su organizovana za njih u svim državama i mape puta a ko ima više da se ide na ruti.Plaćaju im put,obuku ih daju im telefone nekei keš za prvo vreme, a taj iznos je za prosečnog afganistanca ogromna lova i tu se primaju,a oni nemaju pojma koliko im REALNO treba da bi eventualno uspeli da udju u evropu.SVE je to JAKO DOBRO ORGANIZOVANO jer da je stihijski ni delić "migranata" ne bi prešao sav taj put do evrope ,oni nemaju para bre ni za sendvič u afganistanu a kamoli za avionsku kartu.Ovo je specijalni rat USA protiv evropskih gradjana,i potencijalne neposlušnosti.Ubacuju im gerilu u države i nacije da bi ih lakše kontrolisali.Jer ako neće nemac da puca na nemca zbog NATO i "novog svetskog poretka" tu je afganistanski PLAĆENIK.Sada je samo taj tip "migranata" u opticaju,sele svoje plaćenike iz afganistana i sirije u evropske države ,a prvo su im poslali familije. TO je bio uslov da ovi uzmu oružje u ruke.Sad kada je gotovo u aziji oni ih prebacuju kao borbene trupe u evropu pod nekom fantomskom komandom iz pozadine a oružje će im dati iz NATO magacina.Ovi što su poslati u belorusiju su bačeni niz vodu da bi napravili tenzije na beloruskim granicama ali lukašenko ih je mudro pustio inače bi sada bile novine pune naslova o "beloruskoj brutalnosti prema jadnimj migrantima",nije bilo ni očekivano a će ih belorusija PROPUSTITI,mislili su da će imati drugačiji odgovor minska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u