ЦЕО СВЕТ У ЧУДУ! ПОЉАЦИ УПОТРЕБЉАВАЛИ ПЕСТИЦИДЕ НА МИГРАНТИМА?

CEO SVET U ČUDU! POLJACI UPOTREBLJAVALI PESTICIDE NA MIGRANTIMA?

19 novembra 2021

KANCELARIJA Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice (UNHCR) izrazila je zabrinutost zbog toga što su pripadnici poljskih snaga bezbednosti koristili suzavac protiv migranata na granici sa Belorusijom.Portparolka kancelarije Šabija Mantu naglasila je da svaka upotreba sile od strane organa za sprovođenje zakona mora da bude u skladu sa principima nužnosti i proporcionalnosti, kako je predviđeno međunarodnim pravom, u odgovoru na pitanje TASS-a da li je upotreba suzavca protiv migranata u skladu sa Konvencijom o izbeglicama iz 1951. godine.

Prvi rezultati sudsko-medicinske analize ukazuju na to da su poljske bezbednosne snage koristile pesticide protiv migranata na granici, izvestio je danas beloruski državni tužilac Andrej Šved. On je rekao da su povrede zadobili i predstavnici medija iz Belorusije, Rusije i Katara, kao i beloruski pogranični službenici.

Na granici Belorusije sa Poljskom i baltičkim zemljama od letos je pojačan priliv migranata sa Bliskog istoka i Afrike koji pokušavaju da prodru u zapadnu Evropu.

Situacija je eskalirala 8. novembra, kada se na barijerama okupilo više od 2.000 ljudi, koji su nekoliko puta pokušali da se probiju.

Poljski graničari su upotrebili suzavac, a nakon toga migranti su spontano podigli kamp u blizini kontrolnog punkta Bruzgi u Grodnjenskoj oblasti, navodi TASS.

KOMENTARI2 komentara

  1. Nikola says:

    Upotreba otrova nije problem? Razlozi migracija su tajna? Lukašenko je u svim tim pričama glavni problem? Zabava za budale? Oni i dalje smatraju da su najpametniji. Lažnu pamet i lažnu demokratiju su širili upotrebom brutalne sile, kad su bili najjači ( navodno). A većduže vreme nisu najjači, nisu glavni, malo ko ih za bilo što pita?

    • milorad5 says:

      da razlozi migracija su "tajna",nije tajna to uopšte organizovano ih šalju američki agenti i njihovi saradnici na terenu.Obećavaju im brda i doline daju im mape svratišta koja su organizovana za njih u svim državama i mape puta a ko ima više da se ide na ruti.Plaćaju im put,obuku ih daju im telefone nekei keš za prvo vreme, a taj iznos je za prosečnog afganistanca ogromna lova i tu se primaju,a oni nemaju pojma koliko im REALNO treba da bi eventualno uspeli da udju u evropu.SVE je to JAKO DOBRO ORGANIZOVANO jer da je stihijski ni delić "migranata" ne bi prešao sav taj put do evrope ,oni nemaju para bre ni za sendvič u afganistanu a kamoli za avionsku kartu.Ovo je specijalni rat USA protiv evropskih gradjana,i potencijalne neposlušnosti.Ubacuju im gerilu u države i nacije da bi ih lakše kontrolisali.Jer ako neće nemac da puca na nemca zbog NATO i "novog svetskog poretka" tu je afganistanski PLAĆENIK.Sada je samo taj tip "migranata" u opticaju,sele svoje plaćenike iz afganistana i sirije u evropske države ,a prvo su im poslali familije. TO je bio uslov da ovi uzmu oružje u ruke.Sad kada je gotovo u aziji oni ih prebacuju kao borbene trupe u evropu pod nekom fantomskom komandom iz pozadine a oružje će im dati iz NATO magacina.Ovi što su poslati u belorusiju su bačeni niz vodu da bi napravili tenzije na beloruskim granicama ali lukašenko ih je mudro pustio inače bi sada bile novine pune naslova o "beloruskoj brutalnosti prema jadnimj migrantima",nije bilo ni očekivano a će ih belorusija PROPUSTITI,mislili su da će imati drugačiji odgovor minska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *