ЦЕО СВЕТ У ШОКУ ПОСЛЕ САЗНАЊА: Неосигурани Американци за шест дана лечења од Covid-19 морају да плате до 74.310 долара

CEO SVET U ŠOKU POSLE SAZNANJA: Neosigurani Amerikanci za šest dana lečenja od Covid-19 moraju da plate do 74.310 dolara

6 aprila 2020

BROJ žrtava korona virusa u Sjedinjenim Državama – po podacima američkog Univerziteta Džonsa Hopkinsa – dostigao je 8.098. Broj registrovanih inficiranih stigao je do 300.000. A to je – četiri puta više nego u Kini iz koje je epidemija krenula.

Za mlađe Amerikance, pogotovo one sa manjim zaradama i nezaposlene, glavni problem i nije rizik da budu inficirani. Njih više plaši mogućnost da se nađu u bolnici, zajedno sa onim što sledi kad iz bolnice izađu.Američki telekanal CNBC, koji je pozvao na podatke nezavisne organizacije FAIR Health, objavio je:

„Oni koji se nađu u bolnici sa korona virusom moraju biti spremni – ako nemaju polisu zdravstvenog osiguranja – da plate od 42.486 do 74.310 dolara. A i oni koji su osigurani, ako njihovo osiguranje proceni da medicinska pomoć koju su dobili nije u spisku medicinskih usluga koje im po polisi pripadaju“.

Neosigurani Amerikanci za šest dana lečenja od korona virusa moraće da plate navedenih 73.300 dolara, a osigurani – deo od 38.220 dolara koliko bolnice za osigurane pacijante (za šest dana lečenja) traže od osiguravajućih kompanija.

Neosiguranih Amerikanaca je više od 28 miliona.

(Fakti)

KOMENTARI10 komentara

 1. Slobodanka says:

  Uz sve opravdane i neopravdane kritike kod nas, niti ćemo u tolikom broju umreti, niti ćemo se u tolikom broju zaraziti, niti ćemo skupo platiti lečenje kao u SAD. U SAD zaraza je u fazi naglog širenja, trenutno imaju 26 umrlih na 1 milion stanovnika i 941 zaraženih na 1 milion stanovnika. U Srbiji zaraza se širi ali ipak sporije, trenutno rezultat je 5 umrlih na 1 milion stanovnika i 186 zaraženih na 1 milion stanovnika. Ako budemo oprezni i disciplinovani mi imamo šansu da tokom maja izadjemo iz ovog problema, dok u SAD ovo će potrajati nekoliko meseci duže.

 2. Miraš says:

  Po broju ukupno umrlih dosad trenutno lošije je stanje u Evropi nego u SAD. Broj umrlih na 1 milion stanovnika: San Marino 943, Španija 266, Italija 254, Andora 233, Belgija 125, Francuska 116, Holandija 96, Švajcarska 77, V.Britanija 64, Luksemburg 50, Švedska 37, Danska 31, Irska 28, SAD 28. ... Zatim Austrija 23, Nemačka 17, Slovenija 13, Norveška 12, Island 12, Estonija 11, Rumunija 8, S. Makedonija 8, Grčka 7, Kipar 7, Češka 6, BIH 6, Srbija 5, Madjarska 4, Litvanija 4, Hrvatska 3, Bugarska 3, Moldavija 3, Crna Gora 3 ... Na prvi pogled nije mnogo umrlih na 1 milion stanovnika, ali virus se lako širi, epidemiji se ne vidi kraj, a već sada ima bolnica u kolapsu. Ko zna kakvi će biti rezultati za 2-3 nedelje i za 2-3 meseca.

 3. Mile says:

  U Americi se pre i brže umire od računa, nego od covida-19. Ako umru s onog sveta neće plaćati račune.

 4. Kosovac says:

  Znači, doktorima u Americi upala sekira u med. sigurno naplaćuju i umrle. Po komadu. Sada mi je jasno zašto im sorošoidi gromoglasno aplaudiraju svako veče u 20.00 časova.

  • Jovica says:

   Ovo je LAž.

 5. petrovgrad says:

  Nije moguće, to je čista propaganda. Daj da čujem šta kaže Vuk Drašković, Jelena Milić,... Šta kaže nezavina televizija N1. Šta kaže ona novinarka Anka, što od bliže rodbine ima samo kučku što šeta.

 6. Zoran says:

  Mi nemamo zdravstveno osiguranju u Americi 20 godina. Nemamo ga ni sada. Ni zena, ni dete, ni ja. Nista nam ne fali. Sutedeli smo veliek pare. Taman d aplatimo to sve sada, ako zatreba, a verovatno nce trebati. Nece trebati jer zena lekar lecila jednu od 81 godinu do Korone i ona odlezala posle u bolnici 3, 4 dana i pustili je. Verovatno zena to dobila i evo 10 dana, nista nam ne fali. A vi uzivajte u BESPLATNOM zdravstvu. :)

  • padre says:

   Zorane, Zorane, paovde se ne radi o onima koji su "Sutedeli smo veliek pare" nego o onima, koji nisu i ne mogu, ali tebe verovatno boli đoka za njih!Uživaj tamo i čuti i ne uči nas, šta je to "BESPLATNO zdravstvo"!Uostalom, to ne tvrdimo mi, nego Američki CNBC,FAIR Health, pa ti njima kaži, da lažu!

 7. Cp6a says:

  Mislio sam da će strah od troškova u SAD da smanji broj obolelih, ali pogrešio sam. Izgleda da su onda država i predatorski kapitalistički sistem debelo uprskali stvar.

 8. Gagi says:

  Narodi koji imaju svoje ime i poreklo bolje zivotno prolaze.Jos u tim narodima postoji neki duh zajednistva i solidarnosti.Amerika je nesto drugo, ta drzava je napravljena od svega i svacega, u tu "pitu" su umesali razne sastojke koji ponekad i nisu ukusni.To je eksperimentalno stvorena drzava gde se dokazuje da apsolutno nista u zivotu nije vazno osim profita.Onda su stimulisali najgore ljudske porive da bi se dolazilo do tog kapitala, otud onaj naziv "divlji zapad". Danas ta drzava funkcionise na isti nacin, krajnje su bezosecajni za svoje sugradjane, a svaka kriza i nesreca moze da im ostvari profit i zaradu.Sve se to nas nebi ticalo da to svoje divljastvo i alavost nisu prosirili po celom svetu, danas ceo svet strahuje od lose volje i momentalnog hira tog kabadahije.Ceo savremeni svet lazu i pljackaju nemilice stampajuci laznu vrednost koja nije zasnovana na radu i zalaganju vec na "casnoj reci". Taj njihov ekonomski "uspon" je takodje zasnovan na kriminalu i ljudskoj nesreci, procitajte pricu o Titaniku na sajtu Ivone Zivkovic.Izgleda da je ovo vreme naplate grehova, mnogi ce se zamisliti sta su radili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *