ЦЕО ЗАПАД БРУЈИ – СТРАХ ЗБОГ КИНЕЗА: Шта се крије испод цирада? МИСТЕРИОЗНО КИНЕСКО ОРУЖЈЕ

CEO ZAPAD BRUJI – STRAH ZBOG KINEZA: Šta se krije ispod cirada? MISTERIOZNO KINESKO ORUŽJE

15 septembra 2019

Velika količina potpuno novog oružja uočena je tokom nedavnih proba parade povodom 70. godišnjice od osnivanja Narodne Republike Kine. Neko oružje je uspešno identifikovano, ali o ostalima može samo da se spekuliše, piše RT.

Tokom noćne probe, nastao je veliki broj fotografija i video-snimaka koje su napravili turisti. Snimci su brzo osvanuli na društvenim mrežama, gde su odmah pokrenute spekulacije o tome šta se na njima vidi.Neke od mašina bilo je lako pogoditi, poput novog kineskog lakog tenka tip 15. Taj tenk, napravljen za planinsko ratovanje, svoju premijeru će imati na paradi.

Tip 15s i tip 99A pojavili su se u novim pustinjskim kamuflažama. Ta promena u odnosu na tradicionalni šumski dezen možda predstavlja signal da se Peking sprema za nove oblasti u kojima će angažovati svoju vojsku, piše RT.

Među njima je uočen veliki objekat nalik torpedu. Spekuliše se da je reč o podvodnom dronu, odnosno autonomnoj podmornici. Kina je tokom proteklih nekoliko godina testirala razne podvodne dronove za nadzor, ali su oni dosad bili znatno manji po gabaritu u odnosu na uočeni uređaj. Veličina otvara mogućnost da ovaj dron bude u stanju da nosi i neko naoružanje.

Još jedan misteriozan predmet koji je snimljen na probi parade bilo je ravno vozilo sa istaknutim motorom. Moguće je da je reč o hipersoničnom glajderu, s obzirom na vitak oblik piše RT.

Sledeći bi mogao da bude lanser raketa. Moguće je da reč i o sistemu MRSL, koji je sličan ruskim mašinama „BM-30 smerč“.

​Zatim, snimljen je i dron u obliku krila, a najverovatnije je u pitanju jurišni dron „liđijan“.

​Velika parada biće održana 1. oktobra.

KOMENTARI2 komentara

  1. A akoM says:

    Pa,ako su to pripremili za paradu,onda će se uskoro i vidjeti što je to!?!Valjda će stručnjaci znati prepoznati o čemu je riječ?!

  2. persida says:

    Kad vidite sta se krije, bice kasno za vas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *