ЦЕО ЗАПАД ТРЕБА ДА СЕ ЗАБРИНЕ: Немачка војска се наоружава

CEO ZAPAD TREBA DA SE ZABRINE: Nemačka vojska se naoružava

13 marta 2022

Kad god je bila naoružana, Nemačka je predstavljala opasnost. Iz stanja militarizacije Nemačke, proizilazili su ratovi. Otuda je naoružavanje Nemačke zabrinjavajuća činjenica. Ne za Rusiju, koja će uvek biti dovoljno snažna da se odupre nemačkoj opasnosti. Naoružana Nemačka mnogo je veća pretnja za Čehe, Poljake i druge navodne nemačke saveznike.Ovako istoričar Dragomir Anđelković komentariše vesti o namerama nemačke vlade da se naoruža. Nemačka, naime, planira, ne samo da dostigne famoznih dva odsto izdvajanja za odbranu, što je zacrtani standard NATO-a, već da u ponovno vraćanje Bundesvera u borbenu formu uloži 100 milijardi evra. Uz to, ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini nanovo je pokrenula debatu o vraćanju vojne obaveze za nemačke građane.

„Mislim da će se onog momenta kada Nemačka potpuno povrati samopouzdanje, a to će se desiti kada ponovo bude imala veliku vojsku, pokrenuti i pitanje teritorija, od Sudeta u Češkoj do Šlezije i drugih oblasti koji pripadaju Poljskoj, a bile su naseljene Nemcima do Drugog svetskog rata. Otuda, Zapad bi ozbiljno trebalo da razmisli o tome kuda ide, ako se Nemačka militarizuje“, smatra Anđelković.

Evropi se smeši eksplozija rasta vojnih troškova

Suma od 100 milijardi evra je samo početak procesa naoružavanja, objašnjava vojni analitičar Aleksandar Radić. Bundesver je proteklih decenija radikalno smanjen, dodaje on.

„Nemačka vojska ima neke nedostatke koji su naprosto neshvatljivi u nekim kategorijama sredstava naoružanja koje poseduju, ali izgleda da je sada situacija dramatično promenjena i da će reakcije na zbivanja u Ukrajini biti brze i radikalne“, smatra on.

Navodna ruska opasnost je povod za planove naoružavanja, a specijalna operacija u Ukrajini je inicijalna kapisla koja će promeniti odnos prema vojsci u Nemačkoj, ali i u Evropi, dodaje on. Na kontinentu sledi, kako Radić kaže, eksplozija rasta vojnih troškova, kao i otvaranja teme kako popuniti brojno stanje u vojskama širom Evrope.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Mislim da ovi analitičari debelo kasne. Švabe su već naoružane do zuba a dovukli su i cca. dva miliona "migranata" (vojno sposobnih) koje će obući u , već sašivene , uniforme i dati im u ruke , već pripremljeno , oružje. Sve ovo nije od jučer ali se to teško može objasniti ogromnoj većini našeg naroda koji razmišlja od danas do sutra i sjećanje mu seže maksimalno 24 časa u prošlost. Naravno , tu su i svi njihovi saveznici koji su pjevali "danke dojčland" i kojima su već dali države na našim teritorijama. Pustite vi , "drugovi analitičari" , Poljsku i ostale jer se nama crno piše ako se , pod hitno , ne opasuljimo.

  • Naivko says:

   24h je mnogo. Sećanje je kao u ribe. A i prošlost su nam zamagljivali. Ko to beše reče ne treba se vraćati u prošlost, već treba graditi budućnost. Ti koji su to pričali ili su mnogo naivni ili su imali loše namere.

  • Karital says:

   Ne treba zapad biti zabrinut, već istok.Ne samo da se Njemačka naoružava, već i Japan.Japancima netko duguje teritorij od završetka rata.Bilo bi vrijeme da ga vrate pravim vlasnicima.Ne vrate ga milom, vratit će ga silom.

 2. milorad5 says:

  Nemci su se dva puta opekli napadom na srbiju,zato su ovoga puta PRVO napali nas a sad će da sliste ostale koji su im aplaudirali.Medjutim nas neće pipnuti,jer im je najvažnije da mi ne učestvujemo u ovom ratu koji će oni povesti na istok PONOVO.Bez obzira na sve paničare moram da napomenem,NAS NIKO NEĆE NAPADATI NITI PLANIRA TO,POD USLOVOM DA IMAMO MINIM.VOJNE KAPACITETE DA SE EFIKASNO BRANIMO.Normalno ako im se ponudimo na tacni,neke izjave o neutralnosti su u tom slučaju slaba garancija i sve je moguće ,ali sa dovoljno snažnom armijom NIKO ne želi da rizikuje opštenarodni rat sa srbijom.Jer u slučaju ostalih oni će voditi rat sa njhiovim patuljastim armijama pošto im je stanovništvo PACIFIKOVANO i nije ni svesno odakle dolazi opasnost.To garantuje niz brzih i lakih pobeda što sa nama srbima NE BI BIO SLUČAJ,pod uslovom da imamo koliko toliko razumno naoružanu armiju.Značu SADA,kao nikad do sada je važna uloga srpske vojske kao sredstva odvraćanja.Ako budemo imali snažnu armiju prema našim uslovima i potrebama neće nas niko čačakati..TAČKA.A RATA po evropi će biti to je sad sigurno.

 3. Naivko says:

  24h je mnogo. Sećanje je kao u ribe. A i prošlost su nam zamagljivali. Ko to beše reče ne treba se vraćati u prošlost, već treba graditi budućnost. Ti koji su to pričali ili su mnogo naivni ili su imali loše namere.

 4. Gagi says:

  Vara se nas narod ako misli da cemo se ovog puta provuci kroz "iglene usi" sto i jeste aktuelna drzavna politika. Sigurno ce nas napasti i izazvati neki ratni incident. Nisu ni Rusi hteli da ratuju dok fingirani incidenti nisu presli sve moguce granice. Ocigledno je da zapad izaziva Slovene po ko zna koji put u istoriji. Pravoslavni Srbi su deo Slovenskog organizma, bas zbog toga i kao deo toga, uvek moramo da stradamo kada je istok u nevolji. Ovi avioni u Pristini su prisutni da bacaju narodu konfete, kao i letovi iznad B.Luke i gomilanje NATO trupa u R.Srpskoj. Cuvajte se Srbi i budite budni, Latini su stare varalice i znaju oni sve fore. Nece ih zbuniti nasa neutralnost i prenemaganje, to je prica za unutrasnju upotrebu da se narod hipnotise dok oni ne zavrse posao i najure preostale Srbe preko Drine i sa KiM. Verovatno ce pozuriti dok je Putin zabavljen njegovim jadima, zivi bili pa videli. Inace, sve sto je zacrtano i planirano od 45-e, sve je do sada polako realizovano. Samo analizirajte kakve su gubitke i katastrofu Srbi doziveli od devedesetih do danas, sve je to zapravo jedan neprekinuti kontinuitet razaranja Srba sa raznim izvodjackim formama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *