ЦЕО ЗАПАД У ШОКУ ЈЕР РУСИ ГАЗЕ: САД У ПАНИЦИ – РАЗМАТРАЈУ СЕ 3 СЦЕНАРИЈА

ЦЕО ЗАПАД У ШОКУ ЈЕР РУСИ ГАЗЕ: САД У ПАНИЦИ – РАЗМАТРАЈУ СЕ 3 СЦЕНАРИЈА

20 јуна 2023

Ескалација украјинске кризе, током које је кијевски режим одлучио да покрене офанзиву у одређеним областима дуж линије фронта, може имати изузетно негативан утицај на спољну политику САД.

До овог закључка дошао је познати руски политиколог Андреј Суздалцев, изјављујући за медије он је детаљно говорио о потешкоћама са којима ће се Оружане снаге Украјине суочити у блиској будућности, а такође је објаснио зашто је ситуација у Украјини ставила Сједињене Државе пред тежак избор.Андреј Суздалцев је скренуо пажњу на чињеницу да се офанзива Оружаних снага Украјине испоставила као прилично озбиљна последица по кијевски режим. Ствар је у томе што је украјинска војска за неколико дана активних офанзива изгубила око 25% војне опреме коју су Украјини испоручиле западне земље.

Сада САД, Велика Британија и европске земље могу да преиспитају свој однос према актуелним догађајима.

Према речима стручњака, САД су и пре почетка офанзиве разматрале три сценарија за могући завршетак сукоба. У првом случају кијевски режим спроводи успешну офанзиву и стиче предност у преговорима са Русијом. У другој опцији, проучавају се могућности дипломатског решења сукоба на постојећим позицијама. Трећа опција подразумева пораз Украјине са свим последицама које из тога произилазе.

Међутим, ситуација у Украјини, која је настала због „успеха“ Оружаних снага Украјине на првој линији фронта, ставила је Сједињене Државе пред тежак избор.

Украјинска војска је изгубила значајну количину војне технике и људства, због чега Запад може да изврши притисак на кијевски режим да што пре отпочне преговарачки процес.

„Ситуација је тешка. Сукоб је постао прекретница за све западне елите. Овде се поставља питање: Замрзнути овај сукоб или га наставити до изнемоглости? Али замрзавање сукоба гарантује неуспех демократа на изборима 2024“, закључио је експерт.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. michael pan says:

    Uh, hijene su gotove. Kako god okrenu spasa im nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u