ЦЕО ЗАПАД У ШОКУ ЈЕР РУСИ ГАЗЕ: САД У ПАНИЦИ – РАЗМАТРАЈУ СЕ 3 СЦЕНАРИЈА

CEO ZAPAD U ŠOKU JER RUSI GAZE: SAD U PANICI – RAZMATRAJU SE 3 SCENARIJA

20 juna 2023

Eskalacija ukrajinske krize, tokom koje je kijevski režim odlučio da pokrene ofanzivu u određenim oblastima duž linije fronta, može imati izuzetno negativan uticaj na spoljnu politiku SAD.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Andrej Suzdalcev, izjavljujući za medije on je detaljno govorio o poteškoćama sa kojima će se Oružane snage Ukrajine suočiti u bliskoj budućnosti, a takođe je objasnio zašto je situacija u Ukrajini stavila Sjedinjene Države pred težak izbor.Andrej Suzdalcev je skrenuo pažnju na činjenicu da se ofanziva Oružanih snaga Ukrajine ispostavila kao prilično ozbiljna posledica po kijevski režim. Stvar je u tome što je ukrajinska vojska za nekoliko dana aktivnih ofanziva izgubila oko 25% vojne opreme koju su Ukrajini isporučile zapadne zemlje.

Sada SAD, Velika Britanija i evropske zemlje mogu da preispitaju svoj odnos prema aktuelnim događajima.

Prema rečima stručnjaka, SAD su i pre početka ofanzive razmatrale tri scenarija za mogući završetak sukoba. U prvom slučaju kijevski režim sprovodi uspešnu ofanzivu i stiče prednost u pregovorima sa Rusijom. U drugoj opciji, proučavaju se mogućnosti diplomatskog rešenja sukoba na postojećim pozicijama. Treća opcija podrazumeva poraz Ukrajine sa svim posledicama koje iz toga proizilaze.

Međutim, situacija u Ukrajini, koja je nastala zbog „uspeha“ Oružanih snaga Ukrajine na prvoj liniji fronta, stavila je Sjedinjene Države pred težak izbor.

Ukrajinska vojska je izgubila značajnu količinu vojne tehnike i ljudstva, zbog čega Zapad može da izvrši pritisak na kijevski režim da što pre otpočne pregovarački proces.

„Situacija je teška. Sukob je postao prekretnica za sve zapadne elite. Ovde se postavlja pitanje: Zamrznuti ovaj sukob ili ga nastaviti do iznemoglosti? Ali zamrzavanje sukoba garantuje neuspeh demokrata na izborima 2024“, zaključio je ekspert.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. michael pan says:

    Uh, hijene su gotove. Kako god okrenu spasa im nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *