ЧЕПУРИН ОБЈАВОМ ШОКИРАО ЕВРОПЕЈЦЕ У СРБИЈИ: Од априла између Србије и Евроазијске уније…

ЧЕПУРИН ОБЈАВОМ ШОКИРАО ЕВРОПЕЈЦЕ У СРБИЈИ: Од априла између Србије и Евроазијске уније…

20 фебруара 2019

Амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин потврдио је на свом Твитер налогу да је успостављање слободне зоне трговине између Србије и Евроазијске уније готова ствар и да још само треба да се потврди на Међувладином савету.

Министар економског развоја Русије Максим Орешкин је саопштио да ће Евроазијски међувладин савет ускоро донети одлуку о успостављању зоне слободне трговине између ЕАЕУ и Србије. Наредна седница Међувладиног савета очекује се крајем априла“, објавио је на свом налогу Александар Чепурин.

KOMENTARI31 коментара

 1. Zoran says:

  Pa jel mozemo da izvozimo sir zbog Belorusije? Jel to reseno?

  • Velika Metla says:

   Моћи ће кад Србин не буде варао! Јер Србин би и ммртву мајку преварио за новац! Доказано безброј пута!

  • pravda says:

   Zorane ,molim Vas budite ozbilojni. Da nije bratske Rusije,srpski narod bi bio zigosan od tvojih zapadnih prijatelja.Britanci bi nas proglasili genocidnim narodom,a sta bi bilo posle nesmem ni da zamislim. Bravo podrzavam ovaj savez,ali sam protiv EU. Mi nemamo sta da trazimo ,u EU ima da se provedemo kao prase u dzamiji.

   • Zoran says:

    Ajde bre batali te price. Znam da nam je Belorurusija stopirala izvoz sira. Oni izvoze 200 puta vise od nas a nama ne daju. I ja pitam jel to reseno. A ako nisi znala PRAVDO: Ako smo braca, kese nam nisu sestre.

    • Velika Metla says:

     Зоран,Белорусија је потпуно с правом блокирала лопве из Србије! Преварили би рођену мајку да јој паре отму! Ето такав смо ми народ! Нису сви такви,али нажалост јесте огроман број!

     • Kiza says:

      Velika metla, tako je,otkupljivali jabuke,pare odmah na ruke...sve dok nisu počeli da uvaljuju i trulež,znam sigurno!!!To samo mi možemo!!!

    • Ђорђе Петра Адама Првог says:

     Скоро више од деценије ми не производимо сир од нашега 3,2% масног свежег млека ,већ од 2,6% посног млека у праху и то увезеног из ЕУ,нити више игде у Србији постоји матићно стадо,или фарме за музне краве са прихватним млекарма.Све је променом власништва уништено,од ПКБ-а,Имлека ,још су само преостале ту и тамо неколико млекара које се још копрцају у шакама Evropske Banke za Obnovu i Razvoj „EBRD“.Тако да нам Белорусија нема шта да стопира,више ништа није наше у производњи сира.

    • Milan says:

     Činjenica je da baš sitničariš sa tim sirom. Nakon ovoliko decenija razdvojenosti početak saradnje i ne može da bude jak, posebno zbog krize u koju smo mi upali. Treba imati u vidu pod uslovom da mi okrenemo se prvenstveno ekonomskom razvoju da će biti prostora da se ovaj sporazum širi, što se naravno neće odnositi tek i samo na sir.

  • Milan says:

   Oružje ovde nije tema! "Oružje" je i ekonomsko jačanje, a ovde je isključivo reč o privredi i ekonomiji.

   • disi says:

    Rec je o prozapadnim neradnicima i lencugama, hoce i dalje da uzimaju kredite za svoje potrebe, da sav narod otplacuje bez obzira dali je u Srbiji ili u inostranstvu.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Zašto formulišete sa "uvođenje slobodne zone trgovine između EAU i Srbije", zašto ne formulišete to kao "ulazak Srbije u EAU" ili "Srbija postaje u aprilu punopravni član EAU" ??? Koliko ja razumem to jeste to, ali to onda znači da Srbija u druge ekonomske saveze ne može da uđe, uprkos "Putu bez alternative", što je odlično, ali to treba JASNO reći kako bi se slomili svi oni koji rade na Putu bez alternative, da shvate da su zakasnili i izgubili..

  • Slobodanka says:

   Pisali su o tome ranije. Ovo beogradska umišljena gospoda smatraju privremenim rešenjem za Srbiju. Pre ulaska u EU vlada i premijer Srbije ukinuće ovaj Sporazum sa EAU jer kako sad važi EU će tražiti da nemamo takvo članstvo. Ili nekim čudom tada će važiti drugačiji uslovi za ulazak u EU.

 3. samostalan says:

  Laze kako zine, Rusi su nas izdali podrzavajuci Vucica.

  • padre says:

   Pa nisu ti ga oni birali, ili ti misliš, da su se i kod nas mešali, kao svugde na zapadu?

   • samostalan says:

    Nisu ga birali, ali ga vec godinama podrzavaju i ordenuju. Bez ruske podrske, Vucic danas ne bi postojao, njega su na vlasti odrzali Rusi.

  • Za Srbiju says:

   Gde si bio 18.02.2019. u 17 časova? Ispred zgrade vlade? Verujem da nisi, kao ni mnogi drugi. (pogledaj na Srbin.info)A onda očekujemo da Putin skine našu izdajničku vladu. Putin štiti srbski narod, a mi moramo da postavljamo predsednika i vladu. Ili smo potpuno nesposobni, pa ne zaslužujemo boljeg.

 4. Budi Bog s nama says:

  Napokon i nas da prime u neku uniju. Videli ste kakvu su kovanicu napravili Rusi, jedan rublja, izgleda isto kao jedan evro, a znamo da dolazi od naše braće ne od zlotvora.

 5. Milan says:

  Lepa vest. Vladimir Putin je ovo najavio 18.01.2019. prvi dan nakon posete Beogradu i Srbiji. "Očekujemo da će tekući pregovori o osnivanju slobodnih trgovinskih zona sa Egiptom, Izraelom, Indijom, Iranom, Srbijom i Singapurom biti plodonosni..."

  • samostalan says:

   Narocito cemo se usreciti u trgovini sa Izraelom. Koja lupetanja, nevidjeno.

   • Milan says:

    Ne dosadjuj. To je izjava iz Moskve od 18.januara ove godine o tome s kim će sve još Evroazijska unija imati slobodne trgovinske zone, pa se u okviru toga pominje i Srbija. Evo npr. pomenuti Singapur je priznao nezavisnost Kosova tek 01.12.2016.godine, a nakon ulaska u Evroazijsku uniju rastu šanse da će i Singapur povući to priznanje.

   • Slobodanka says:

    Izraelski predstavnici ranije (negde krajem 80-tih) bili su zainteresovani za uvoz prehrambenih proizvoda iz Srbije i lepo su nam objašnjavali šta žele. Pošto je bila reč o uvozu gotovih preradjenih proizvoda u Izrael imali su i neke uslove za koje naši nisu imali sluha. Tek kasnije kad se pokazao hronični minus u našoj spoljnotrgovinskoj razmeni poneko se seti takvih i drugih sličnih propusta.

 6. milorad2 says:

  Naš "put u EU" NIKADA nije ni počeo.SVE je to bila šarena laža i zamazivanje očiju budalama u srbiji od strane demokratskih KOMESARA.Štap je bio kosovka mafija i pretnja NATO pakta, šargarepa je bila EU.Oni NIKADA nisu imali ozbiljnu nameru da nas prime u ovom formatu i u ovim granicma, tek kada srbija bude svedena na beogradski pašaluk, e tek onda bi nas ne primili, nego PROGUTALI.Zaboravite EU ta stvar više NE POSTOJI, i pregovori sa EU komesarima i činovnicima ne vrede ni pišljiva boba oni su izgubili legitimitet , dolaze izbori tamo i to će biti ŠOU i kraj EU ovakva kakva je danas.To automatski znači da SVE što su dosada navodno "ispregovarali" sa EU PADA U VODU I VIŠE NEMA NIKAKVU PRAVNU ILI UPRAVNU VREDNOST.

 7. Rale says:

  Rusi su podrškom Vučiću podržali rasturanje Srbije ,a sve ove priče su priče za malu decu i priglupe napredne glasače.

  • Milan says:

   Šta je starije kokoš ili jaje? - Na to podseća ovaj naš problem. Osnovno je da Vladimir Putin kao svetski lider popularan je u Srbiji izmedju 70 i 80%, i da ni jedan, ponavljan ni jedan, domaći lider od svog domaćeg naroda nema niti će imati tako visoku popularnost. To znači da ne samo Vučić nego i svi ostali kandidati za vlast, svidjalo im se to ili ne i ma koliko da su prozapadni, moraju da odu da se poklone u Kremlju. A s druge strane ovde vladaju strani mediji, slobodno deluje i vršlja armija NVO organizacija, ima ih 700, i nema sumnje da Zapad ima direktan uticaj na izbor vladara Srbije. Majmunska papazjanija kod nas će trajati sve dok ne crkne Soroš, zatim njegovi fondovi i drugi strani zapadni fondovi iz kojih se finansiraju "naši" izbori. Dotle nema šanse da dobijemo vladara po volji naroda. Prema tome ne vredi ti da se ljutiš na Rusiju. Da je kod nas postavljen za vladara naprimer nekakav prozapadni Šoić i on bi isto morao trkom u Moskvu. Uz svu silnu "demokratiju" jedino ako pomaže Bogu da se pomolimo. Ne vidim rešenje, zasad.

  • Slobodanka says:

   "Sistem te laze, ne veruj sta ti kaze!" ispravno peva Beogradski sindikat. A ne veruj baš uvek ni onom što vidiš. Npr. osnovna ideja antiNato mitinga bila je dobra, ali su odmah počeli sa raznim podvalama, npr. Zavetnci su vučičevi, itd. i još kad se na Antinato skupu u Nišu pojavio Dikić sve je zastalo. Pa prošle godine na jedan omladinski protest poslali su kamion lezbejača i narod kad ih je video sve je stalo. Ima još takvih primera. Jako puno se ubacuju razni klipovi u bicikl. Treba se držati osnovnog cilja nekog skupa.

   • Rale says:

    Skupovi i demonstracije u Srbiji,bez obzira ko stajao na čelu, u pozadini su englezi...da smo načisto...Ja ovde pišem o ruskoj težnji da uvek podržava vlast u nekoj državi ,a ne obraća pažnju na posledice te podrške...

    • Slobodanka says:

     Ma koliko da je anglofil i eufil u ovoj zemlji on ne može da osvoji vlast ako ne dobije glasove i od Slovena, pravoslavaca i rusofila. Njaviše zato ga vidimo u Moskvi. Samo kako neki pravoslavac i Srbin glasa za navodnog poštovaoca A. Nevskog, koji je istovremeno nepoštovaoc Lazara Hrebeljanovića? Baš knez Lazar se može uzeti za naš istorijski pandan Aleksandru Nevskom. Baš je nesrećan što se rodio ovde, više bi mu godilo da je rodjen recimo u Londonu. Ako bi ga u Kremlju retko i sve redje primali onda bi Srbijica još brže tonula pod kontrolu zapada. Ovako mogu da mu kažu: ali nama si dužan, ako ne poslušaš ...

     • Rale says:

      Pobednik na ,,izborima" u Srbiji ima podršku 3 ambasade i milion i kusur umrlih ,tako da nebi o izborima u Srbiji...a i ti mi ne deluješ baš tako naivan da poveruješ da se vlast u Srbiji dobija na izborima... Davno jedan čovek reče: "Kada bi izbori mogli nešto bitno promeniti, oni bi bili zabranjeni" ..i da, Rusija može itekako presudno uticati na situaciju na Balkanu u našu korist...videćemo da li ima interesa ,jer kod velikih, interesi su sve.

 8. samostalan says:

  Rusi podrzavaju i Porosenka, a kamoli Vucica. Ne rade to jer ih vole nego su se tako dogovorili sa Zapadom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u