ЧЕПУРИН ПРВИ ГОСТ КОД ПОПОВИЋА: Погледајте шта му је поручио

ČEPURIN PRVI GOST KOD POPOVIĆA: Pogledajte šta mu je poručio

3 jula 2017

Novoizabrani ministar za inovacije i tehnologiju Nenad Popović sastao se danas u Vladi Srbije sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je čestitao izbor na novu funkciju i izrazio nadu da će sa te pozicije Popović još snažnije nastaviti da doprinosi razvoju najboljih ekonomskih i političkih odnosa Srbije i Rusije.

Ministar Popović je zahvalio ambasadoru Čepurinu na čestitkama i istakao da unapređenje saradnje dve zemlje ostaje jedan od prioriteta novoizabrane Vlade Srbije.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Popović je naglasio da su inovacije i tehnologije ključni faktor konkurentnosti, te da će se Srbija, kao što je to najavila predsednica Vlade Ana Brnabić, na svom putu razvoja nacionalne inovacione infrastrukture oslanjati i na znanje i tehnologije iz Rusije.

– Podizanje konkurentnosti nauke, istraživanja i inovacija u funkciji privrednog razvoja jedan je od prioritetnih ciljeva Vlade – rekao je Popović.

– Da bi Srbija dostigla zemlje koje su lideri u ovim oblastima, poput zemalja EU, SAD, Rusije i Izraela, moramo puno toga da uradimo, ali je najvažnije što već sada imamo šta da ponudimo – a to je znanje mladih i kreativnih ljudi. Zato nas fokus treba da bude na još bržem razvoju kadrovskog potencijala u oblasti inovacija i tehnologija i to kroz stvaranje preduslova za praktično orijentisane programe na osnovnim akademskim studijama, kao i programe dualnog obrazovanja, koji su usmereni na pripremu kadrova u uslovima realne proizvodnje – rekao je Popović i ukazao da se takvi programi već sprovode u Rusiji.

On je istakao da će jedan od glavnih zadataka njegovog kabineta biti stvaranje ambijenta za privlačenje i ohrabrivanje stranih investicija u istraživanje, razvoj i tehnološke „startapove“, jer je to, prema njegovim recima, generator novih radnih mesta u Srbiji.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    I Popovic se prodao za foteljicu. Mislio sam da je makar on za nijansu razlicitih od drugih. Lele mene budale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *