ЧЕПУРИН: „Русија је за целовиту, просперитетну Србију и миран Балкан“

ЧЕПУРИН: „Русија је за целовиту, просперитетну Србију и миран Балкан“

15 јуна 2017

АМБАСАДОР Русије у Београду Александар Чепурин организовао је пријем у амбасади ове земље у Делиградској улици поводом националног празника – Дана Русије.

Свечаности је присуствовао председник Србије Александар Вучић, али и многобројне званице, међу којима и председница Скупштине Србије Маја Гојковић, министри у Влади Србије, начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, директор БИА Братислав Гашић, лидер радикала Војислав Шешељ, председник покрета Двери Бошко Обрадовић, лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма, представници дипломатског кора, патријарх Иринеј и друге личности из јавног и културног живота земље.

Амбасадор је гостима пожелео добродошлицу у башти амбасаде.

– Руска држава напунила је 1.155 година, а Руска Федерација 27 година – подсетио је Чепурин, честитајући сународницима државни празник. У свом обраћању он је поручио да је Русија за целовиту, просперитетну Србију и миран Балкан.

Стратешки циљ Русије, према његовим речима, јесте да осигура безбедност у пријатељству са Истоком и Западом, као и енергичан економски, културни и духовни развој, просперитет земље и народа.

– Ми ћемо се ослањати на интересе нашег народа, на искуство наше државе која траје више од хиљаду година. Ка том циљу ићи ћемо у пријатељској слози са Србијом – рекао је Чепурин.

Како обичаји налажу, за празник се додељују поклони, па је амбасадор уз благослов патријарха, новоизабраном председнику Србије уручио један од руских симбола – жостовски послужавник осликан цвећем. Како је објаснио амбасадор, ова занатска традиција Жостова траје 250 година.

Ауторка композиције која је поклоњена Вучићу јесте уметница Гогина, представница најпознатије породице уметника Жостова у 20. веку.

– Пожелимо председнику да на овом челичном послужавнику са цвећем пажљиво носи добре односе између наших земаља – поручио је амбасадор.

Чепурин је запазио да је као и прошле године на овом догађају присутна елита наводећи да није важно да ли представља власт или опозицију, да ли је из сфере политике или културе. Важно је, према оцени амбасадора, да је пријатељски расположена према Русији. Он је своје обраћање завршио здравицом: – За братске народе – руски и српски!

 

http://www.politika.rs/scc/clanak/382934/Obelezen-Dan-Rusije

KOMENTARI2 коментара

  1. hristina says:

    Cestitke bratskom ruskom narodu! Ziveli!!!

  2. goran says:

    Готово цео Балкан је већ припао НАТО горилама. О чему лупета овај Чепурин?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u