ČEPURIN: Rusija može mnogo toga da uradi sa Srbijom

ČEPURIN: Rusija može mnogo toga da uradi sa Srbijom

29 januara 2014

aleksandar-cepurin-2Saradnja Srbije i Rusije u poslednjih godinu dana dobila je na dinamici u svim pravcima, od vojne do saradnje s regionima, ali su mogućnosti i dalje malo iskorišćene, ocenio je danas u Subotici ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin.

Ambasador Čepurin je ocenio da dve zemlje mogu da pojačaju saradnju jer su za to veoma zainteresovane i imaju mogućnosti za 10 ili 15 godina brzog i efektivnog ekonomskog rasta.

“Mnoge stvari možemo uraditi sa Srbijom i Suboticom. Zato moramo da budemo više racionalni, više konkretni i da radimo tako da bi to bilo od koristi i za rusku i za srpsku stranu”, rekao je Čepurin posle sastanka sa gradonačelnikom Jeneom Maglaijem.

Čepurin je ocenio da mogućnosti saradnje postoje u sferi turizma, ako se u Srbiji bude razvijala infrastruktura, zatim poljoprivredi zbog režima slobodne trgovine između dve zemlje, a naveo je da su na sastanku razmotrene mogućnosti kulturne saradnje.

Gradonačelnik Subotice Jene Maglai ocenio je susret kao nastavak razgovora započetih prošle godine, rekavši da se razgovaralo o konkretnoj saradnji Subotice i Ruske Federacije, da je kod određenih pitanja došlo i do konkretizacije koja će biti od koristi za obe strane, te da će ovi razgovori biti nastavljeni i u budućnosti.

Čepurin sa saradnicima posetio je Privrednu i Slobodnu zonu u Subotici, gde je sa nadležnima razgovarao o mogućnostima ekonomske saradnje, a posetio je i Pravoslavnu crkvu u Subotici.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *