ČEPURIN: Srbi i Rusi uvek bili na strani pravde

ČEPURIN: Srbi i Rusi uvek bili na strani pravde

6 maja 2014

aleksandar-cepurin-2Ambasada Rusije u Beogradu organizovala je večeras prijem povodom 9.maja – Dana pobede, na kojem je ambasador Aleksandar Čepurin izjavio da su Srbi i Rusi uvek bili na strani pravde i da su dokazali da ne pobeđuju oni koji imaju snagu i novac, već oni iza kojih je istina.

„Deveti maj je naš zajednički praznik pobede nad fašizmom. Rusi i Srbi su bili i tada i uvek na strani pravde i pravednosti. I dokazali su da pobeđuju ne oni koji imaju snagu i novac, već oni iza kojih je istina“, rekao je Čepurin na prijemu u ambasadi Rusije.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, predsednik ruske Državne dume Sergej Nariškin, članovi Vlade Srbije, među kojima ministri unutrašnjih poslova, energetike, odbrane i finansija – Nebojša Stefanović, Aleksandar Antić, Bratislav Gašić i Lazar Krstić, poslanici ruske Dume i Skupštine Srbije.

„Nama su rekli da su praznici u Srbiji i da niko neće doći, ali vidimo da se odazvalo 99 odsto pozvanih“, primetio je Čepurin.

Ambasador Rusije je ocenio da se danas odvija „tragedija bratskog naroda Ukrajine“.

„Posle Balkana, Jugoslavije, radikalni nacionalisti su se podigli u Ukrajini. Kao i pre 70 godina u Hatinu, oni, ovog puta u Odesi, spaljuju žive civile“, rekao je Ccepurin, navodeći da je u Odesi na taj način ubijeno 50 ljudi.

„Oni i njihovi gospodari prete Rusiji“, kazao je Čepurin i naveo reči ruskog cara Nikolaja II:“Pretiti Rusiji je lako, ali je uzaludno“, izrečene pre jednog veka kada su Rusiji pretili zbog toga što je pomagala slovenskim narodima Balkana.

Komplikovane probleme, prema rečima ruskog ambasadora, treba rešavati političkim dijalogom, a ne pretnjama.

Delegacija ruske Dume, na čelu sa Nariškinom, danas je počela dvodnevnu radnu posetu Srbiji, gde učestvuje na naučnim srpsko-ruskim skupovima povodom 100. godišnjice Prvog svetskog rata.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *