ЧЕПУРИН СУРОВО ИСКРЕН ПОГОДИО У ЦЕНТАР: “Лавров министар спољних послова, а Ји 75. заменик 24. помоћника заменика“

ЧЕПУРИН СУРОВО ИСКРЕН ПОГОДИО У ЦЕНТАР: “Лавров министар спољних послова, а Ји 75. заменик 24. помоћника заменика“

5 новембра 2017

Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин говорио је о доласку америчког званичника у Србију и рекао да се то не може назвати “посетом“.

Он је у интервјуу за Спутњик, одговарајући на питање које се односило на “посету госта из САД Хојта Брајана Јиа који је на веома чудан начин критиковао понашање Србије“, рекао да у дипломатској пракси “посета“ јесте посета министра, премијера, председника.

“Зато се то не може окарактерисати као посета, већ као путовање или пословно путовање, долазак на консултације… У руским мас-медијима називамо то путовањем америчког изасланика, емисара“, рекао је Чепурин.

Како је додао, пажња која је посвећена “путовању“ била је “превелика, веома претерана“.

“Гледам фотографије које су објављене у новинама. Са једне стране Лавров, са друге амерички изасланик… Јасна је разлика – Лавров је министар спољних послова, а гост који је допутовао у Србију седамдесет пети заменик двадесет четвртог помоћника заменика министра иностраних послова. То су различити рангови, и то није упоредиво. По мом мишљењу, битно је да имамо осећај мере када се говори о овом или било ком другом госту“, рекао је Чепурин за “Спутњик“.

А да ли је Хојт Ји икада видео Трапа, Чепурин каже да мисли да није.

“Чак мислим да никада није видео ни Тилерсона, јер су то различити рангови. А кога представља — то је одлично питање, јер врло добро знамо да је америчко друштво подељено. Представља ли он претходну власт? Представља ли нову администрацију? Америчка елита је оштро подељена, и један део мрзи други. Апсолутно није јасно. Али оно што смо чули од њега је у потпуности понављање онога што Американци годинама из његових или нечијих других уста говоре. Све те тезе смо слушали на много вишем нивоу, можда не све одједном, али он их је све изнео — и браћу Битићи, и паљење амбасаде, и Косово, и Русију и Европску унију”, рекао је он.

Да подсетимо, високи званичник Стејт департмента Хојт Брајан Ји боравио је у Београду недавно и том приликом изјавио да земље које желе у ЕУ не могу да седе на две столице.

Његова изјава подигла је прашину у самом државном врху Србије.

KOMENTARI3 коментара

  1. Velika Metla says:

    У Чемерици је на делу борба две власти,оне злокобне звана "глобалисти",и оних који то нису! Ко ће победити,видећемо! И једно и друго су зло,с тим што су глобалисти зло за цео свет,а ови други већим делом за Чемерику него за остатак света!

  2. Ma sta mi naprica! says:

    U poslednjoj recenici se konstatuje"Njegova izjava podigla je prasinu u samom drzavnom vrhu Srbije".Podize prasinu za neuke i one koji su postavljeni partijskom linijom i kupljenom diplomom.HBJ je klovn koga diplomate poput Gosp.S.Lavrova i Gosp.A.Cepurin ne bi primile ni da im ocisti i izglanca cipele.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u