ЧЕПУРИН СУРОВО ИСКРЕН ПОГОДИО У ЦЕНТАР: “Лавров министар спољних послова, а Ји 75. заменик 24. помоћника заменика“

ČEPURIN SUROVO ISKREN POGODIO U CENTAR: “Lavrov ministar spoljnih poslova, a Ji 75. zamenik 24. pomoćnika zamenika“

5 novembra 2017

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin govorio je o dolasku američkog zvaničnika u Srbiju i rekao da se to ne može nazvati “posetom“.

On je u intervjuu za Sputnjik, odgovarajući na pitanje koje se odnosilo na “posetu gosta iz SAD Hojta Brajana Jia koji je na veoma čudan način kritikovao ponašanje Srbije“, rekao da u diplomatskoj praksi “poseta“ jeste poseta ministra, premijera, predsednika.

“Zato se to ne može okarakterisati kao poseta, već kao putovanje ili poslovno putovanje, dolazak na konsultacije… U ruskim mas-medijima nazivamo to putovanjem američkog izaslanika, emisara“, rekao je Čepurin.

Kako je dodao, pažnja koja je posvećena “putovanju“ bila je “prevelika, veoma preterana“.

“Gledam fotografije koje su objavljene u novinama. Sa jedne strane Lavrov, sa druge američki izaslanik… Jasna je razlika – Lavrov je ministar spoljnih poslova, a gost koji je doputovao u Srbiju sedamdeset peti zamenik dvadeset četvrtog pomoćnika zamenika ministra inostranih poslova. To su različiti rangovi, i to nije uporedivo. Po mom mišljenju, bitno je da imamo osećaj mere kada se govori o ovom ili bilo kom drugom gostu“, rekao je Čepurin za “Sputnjik“.

A da li je Hojt Ji ikada video Trapa, Čepurin kaže da misli da nije.

“Čak mislim da nikada nije video ni Tilersona, jer su to različiti rangovi. A koga predstavlja — to je odlično pitanje, jer vrlo dobro znamo da je američko društvo podeljeno. Predstavlja li on prethodnu vlast? Predstavlja li novu administraciju? Američka elita je oštro podeljena, i jedan deo mrzi drugi. Apsolutno nije jasno. Ali ono što smo čuli od njega je u potpunosti ponavljanje onoga što Amerikanci godinama iz njegovih ili nečijih drugih usta govore. Sve te teze smo slušali na mnogo višem nivou, možda ne sve odjednom, ali on ih je sve izneo — i braću Bitići, i paljenje ambasade, i Kosovo, i Rusiju i Evropsku uniju”, rekao je on.

Da podsetimo, visoki zvaničnik Stejt departmenta Hojt Brajan Ji boravio je u Beogradu nedavno i tom prilikom izjavio da zemlje koje žele u EU ne mogu da sede na dve stolice.

Njegova izjava podigla je prašinu u samom državnom vrhu Srbije.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  U Čemerici je na delu borba dve vlasti,one zlokobne zvana "globalisti",i onih koji to nisu! Ko će pobediti,videćemo! I jedno i drugo su zlo,s tim što su globalisti zlo za ceo svet,a ovi drugi većim delom za Čemeriku nego za ostatak sveta!

 2. Ma sta mi naprica! says:

  U poslednjoj recenici se konstatuje"Njegova izjava podigla je prasinu u samom drzavnom vrhu Srbije".Podize prasinu za neuke i one koji su postavljeni partijskom linijom i kupljenom diplomom.HBJ je klovn koga diplomate poput Gosp.S.Lavrova i Gosp.A.Cepurin ne bi primile ni da im ocisti i izglanca cipele.

  • neutron says:

   Bravo za komentar!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *