ЧЕПУРИН ЗАГРМЕО: „Боље да се не врше притисци на Србију“

ČEPURIN ZAGRMEO: „Bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju“

17 jula 2017

Ambasador Rusije Aleksandar Čeupurin izjavio je danas da Srbija treba, pre svega, da vodi računa o svojim interesima i poručio da bi bilo bolje da se ne vrše pritisci na Srbiju po pitanju njene spoljne politike i interesa  i ne zadire u interese srpskog naroda.

„Srbija ima svoju vladu i svog predsednika, koje je izabrao srpski narod i obaveza predsednika je da brani, pre svega, interese Srbije. Postoji više subjekata u svetu i svaki od njih ima svoje interese, ali je zadatak rukovodstva zemlje, kako mi to razumemo, da se brani interes svoje zemlje odnosno interes naroda, kao i da se promovišu u agendu upravo potrebe srpskog naroda“, rekao je Čepurin na pitanje novinara da prokomentariše da li se na Srbiju vrše pritisci u spoljnoj politici.Onda bi bolje bilo, kako kaže, da se ne vrši pritisak sa jedne strane, druge ,treće i četvrte i da se zadire u interese Srbije i srpskog naroda.

„Sa druge strane, rusko – srpski odnosi imaju neverovatnu dubinu, koja je istorijska, moralna i strateška. Onda, neki glasovi sa strane neće ništa promeniti. Rusija i Srbija su kao dva velika voza koja se kreću napred i oni nisu ni protiv koga, nisu usmereni ni protiv koga, već ostaju prijateljske zemlje, koje su sarađivale, sarađuju i koje će sarađivati u budućnosti“, zaključio je Čepurin.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. kuka says:

    Znaju oni da prijateljstvo i saradnja Srbije i Rusije nije usmereno ni protiv koga. Ne plaše se oni toga, nego im smeta što im približavanje Srbije Rusiji otežava čerupanje i uništenje Srbije i Srba, kao početka za uništenje i ostalih slovenskih država. To je osionost ili patologija, a ne zabrinutost ili strah.

  2. kuka says:

    Znaju oni da prijateljstvo i saradnja Srbije i Rusije nisu usmereni ni protiv koga. Ne plaše se oni toga, nego im smeta što im približavanje Srbije Rusiji otežava čerupanje i uništenje Srbije i Srba, kao uvoda u uništenje i ostalih slovenskih država. To je osionost ili patologija, a ne zabrinutost ili strah.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *