ĆERKA JULIJE TIMOŠENKO: Moja majka je stradala kao Šiptari od Srba

ĆERKA JULIJE TIMOŠENKO: Moja majka je stradala kao Šiptari od Srba

24 februara 2014
Eugenia Timosenko 654m4Okupirane teritorije – Mediji u Prištini ovako izveštavaju:Evgenija Timošenko, ćerka bivšeg ukrajinskog premijera Julije Timošenko zahvalila je omladini, studentima i svim građanima za učešće u masovnim protestima u Kijevu, protiv Janukoviča, pro-ruskog diktatora. U protestima koji su počeli novembra prošle godine, uzimaju učešća i Albanci koji žive u Ukrajini.Evgenija Timošenko u intervjuu za informativnu agenciju „PreševaJone“ (Naše Preševo) je zahvalila Albancima koji su se angažovali da se oslobodi njena majka.

“Moja majka je bila žrtva političke osvete režima bivšeg predsednika Janukoviča. Ona je stradala kao Albanci u srpskim zatvorima”, rekla je Evgenija, apelujući na međunarodnu zajednicu da interveniše da se preduzme akcija protiv poslednjeg diktatora Evrope u Ukrajini koji je izazvao desetine žrtava u nedavnim protestima .

Ćerka bivšeg ukrajinskog premijera, Timošenko je takođe osudila nasilje nad svojom majkom dok je bila u zatvoru.

Vrhovni sud Ukrajine odbacio je žalbu bivšeg premijera Julije Timošenko protiv kazne od sedam godina zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja. Timošenko je u zatvoru od njene osude u oktobru 2011.

(Epokaere.kom / Prevod: Srbi na okup)

KOMENTARIJedan komentar

  1. mitovi mitovi says:

    To je samo mali,mali dio koji u svijetu znaju o vama ;)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *