ЋЕРКА РАДОВАНА КАРАЏИЋА ОДБРУСИЛA ПЛAВШИЋКИ: „Биљана, потражи психијатра!“

ĆERKA RADOVANA KARADŽIĆA ODBRUSILA PLAVŠIĆKI: „Biljana, potraži psihijatra!“

2 aprila 2017

sonja_karadzic-biljana-plavsic

Ćerka Radovana Karadžića burno reagovala na optužbe da je njen otac bio ratni profiter i kukavica.

Biljana Plavšić bi trebalo što pre da potraži pomoć neuropshijatra, poručila je Sonja Karadžić bivšoj predsednici Republike Srpske povodom tvrdnji da je njen otac Radovan Karadžić ratni profiter i neviđena kukavica!

– Ona je to već pisala u svojoj knjizi, a onda upućivala porodici izvinjenje da to nije baš tako kako je objavljeno! A onda se opet pojave njene izjave i priča nešto blaže ili gore…

Ona je jedna tužna figura izvanredne profesorke ali osrednjeg političara, tužna sudbina psihičkog propadanja, povremeno lucidna, povremeno ne. Poručujem joj da prestane da nam se izvinjava jer tako kako ona pokazuje i prikazuje te ljude, tako ih niko nije video, niti doživeo.

Želim joj svu sreću i da konačno nađe dobrog neuropsihijatra koji će se pozabavati njenim stanjem jer ovo meni tera suze na oči zbog njene tužne sudbine – komentariše Karadžićeva ćerka.

Plavšićeva je u intervjuu za Njuzvik izjavila da su Radovan Karadžić i Momčilo Krajišnik profitirali u ratu devedesetih od šverca i da su njihova braća Luka i Mirko kontrolisali granicu prema Crnoj Gori i prelaz Raču.

Ona ih je još optužila da nisu marili za narod i da je bivši predsednik RS znao često u to vreme da kaže:“Nekad narod ide u p. m.“

Ona je za Karadžića još rekla da je on kukavica jer je jednom prilikom kada se zapucalo skočio i sakrio se iza ormana.

Luka Karadžić tvrdi da je Plavšićeva bila ljubomorna na njegovog brata Radovana i da ga zato i ne čudi što ga napada.

– Bila je previše inferiorna u odnosu na njega na svim nivoima, kako političkim tako i intelektualnim. A to je kod nje izazivalo zavist i ljubomoru. On je imao mnogo problema zbog njenih ekstremističkih izjava 90-ih godina, to je morao da pegla. Poznate su njene izjave da je spremna da žrtvuje milion Srba da bi ostatak živeo u miru. Ostaće upamćeno u istoriji da je u Hagu priznala ratni zločin. To nijedan osuđen Srbin nije priznao. A to što priča o meni su laži, sve gluposti – kaže nam Luka Karadžić.

VELIKA ZABLUDA O RADOVANU

Momčilo Krajišnik iznenađen je optužbama Biljane Plavšić, pre svega na račun Radovana Karadžića.

– Jedinu optužbu koju želim da komentarišem je da je Radovan bio kukavica. To je ili velika zabluda ili namerno iskrivljivanje istine – kaže Krajišnik.

(Kurir)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *