ЧЕШКА БИ МОГЛА ДА НАПУСТИ ЕУ!?

ЧЕШКА БИ МОГЛА ДА НАПУСТИ ЕУ!?

23 септембра 2021

Чешка десничарска СПД странка, која би могла да има битну улогу приликом формирања нове чешке владе наредног месеца, могла би да тражи легислативу од владе која би довела до референдума о напуштању ЕУ. То је данас најавио Томио Окамура, лидер странке познате по ставовима против ЕУ и НАТО, преноси портал Праг морнинг.„Један од основних услова је да владин манифест укључи закон о референдуму, укључујући могућност референдума о изласку из ЕУ или потенцијално НАТО-а“, рекао је Окамура новинарима након састанка са председником Милошем Земаном.

СПД се већ годинама залаже за напуштање ЕУ и референдум о том питању.

Према најновијем истраживању, 66 одсто Чеха је за останак у Унији, док 28 одсто сматра да би требало да је напусти.

Досадашњи покушаји да се одржи референдум „заглавили су“ у парламенту, а Окамурин потез могао би да поново покрене то питање.

Влада Андреја Бабиша противи се закону о референдуму који би омогућио изјашњавање о бројним питањима попут чланства у ЕУ, а било какав предлог о референдумима треба да има двотрећинску већину у оба дома парламента.

Избори у Чешкој требало би да буду одржани 8. и 9. октобра, а претпоставља се да ће на њима победити Бабиш мада ће му, према предвиђањима, бити потребна помоћ партнерских странака за формирање владе.

Две главне опозиционе странке одбијају да уђу у коалицију са Бабишем, истичући да је он у сукобу интереса као оснивач пословне империје.

KOMENTARI2 коментара

  1. I Love Jesus says:

    Češka bi to mogla? A ni Britanija nije uspela u tome? Zašto, o zašto? Pa zato što su postali i previše upleteni i zavisni od evro ulaganja, monete i sa jedne strane beneficija a sa druge lupanja po ušima, a između ostalog tu su ugovori koji ne mogu brzo da se ponište a u njih su ugrađeni i drugi koji će dugo još trajati. Ali pisano je da će naići takva kataklizma da će zbrisati sva ta svetska carstva i da će uspostaviti svoje večno i pravedno Božije koje neće proći. Da sveta reč Božija je to rekla. Rekla je takođe da je Hristos naš gospod i Spasitelj za život večni.

    • milanm says:

      Malo pored malo mimo e, moj ti ga "I Love Jesus".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u