ЧЕШКИ ПЛАЋЕНИК О СТАЊУ НА ФРОНТУ: Америчка помоћ Украјини више неће помоћи

ČEŠKI PLAĆENIK O STANJU NA FRONTU: Američka pomoć Ukrajini više neće pomoći

26 maja 2024

UKRAJINSKA vojska je u teškoj situaciji, američka pomoć Oružanim snagama Ukrajine više neće pomoći, ruske trupe će nastaviti da napreduju dalje.

Ovo je ispričao češki plaćenik sa pozivnim znakom „Pavel“, koji je učestvovao u borbama na strani Ukrajinaca, navodi topwar.ru.Ruske trupe nastavljaju da napreduju u različitim pravcima i prodiru u odbranu Oružanih snaga Ukrajine. Prema rečima češkog plaćenika, takva taktika bi mogla da dovede do opkoljavanja određenih oblasti odbrane ukrajinskih oružanih snaga. Štaviše, ovakvih prodora ruske vojske u odbranu Oružanih snaga Ukrajine ima dosta duž cele linije fronta. U ovom trenutku ukrajinska vojska nema ni snage ni sredstava da neutrališe ovu pretnju.

– Sa svake „ivice“ možete prodreti i na sever i na jug. I zatvorite ove oblasti. Rusi će napredovati, naveo je „Pavel”.

Drugi češki plaćenici koje je Lidovky intervjuisao takođe ne veruju u pobedu ukrajinskih oružanih snaga, kao ni u izjave Zelenskog o dostizanju granica iz 1991. godine. Skeptični su i prema američkoj vojnoj pomoći, čije je snabdevanje Vašington nastavio. Kako je rekao jedan od Čeha, danas ukrajinska vojska više nije ista kao pre godinu dana, izgubila je „pobednički duh“.

– Ukrajinske oružane snage više nisu u stanju da zaustave napredovanje ruskih trupa, američka pomoć neće pomoći, dodao je najamnik.

(TV Front)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *