ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: ЕУ нам више узме него што нам да

ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: ЕУ нам више узме него што нам да

3 јула 2017

Председник Чешке Милош Земан поручио је јуче председнику Француске Емануелу Макрону, поводом његових оптужби да нове чланице Европску унију третирају као самоуслугу, да узимају а без солидарности, да се и у самоуслузи роба плаћа а да Чешка плаћа тако што су дивиденде западних компанија у Чешкој веће од дотација које она добије из Брисела.

„Читао сам прилично занимљиви контра аргумент – да се и у самоуслузи плаћа. Другим речима, самоуслуга није ништа где добијамо нешто бесплатно. Као друго, поставимопитање: чиме плаћају средњоевропске и источноевропске државе?

Плаћају тиме што омогућују предузећима из „старе“ Европе да инвестирају и користе јефтину раднуснагу. Кад погледамо дивиденде које страна предузећа шаљу у фирме мајке у земљама западне Европе, оне су, бар у случају Чешке, веће него што добијамо у дотацијама од ЕУ“, казао је Земан у редовном интервјуу за алтернативни портал Парламентњи листи.

Милош Земан поново се заложио за расписивање референдум о „чегзиту“, с тим да је нагласио да би он гласао за то да Чешка не излази из Уније.

„Подозревам понекад да су грађани у просеку интелигентнији него што је просек чешкихполитичара. О таквим питањима требало би да одлучује онај ко је интелигентнији. Много пута сам рекао да јесам за тај референдум, али да бих гласао против изласка Чешке из ЕУ“, казао је Земан.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Trifun says:

    Svabo nikada nikome nece dati nesto za dzaba! Nikada! Francuzi su zlotvori takoder, imperijalisticki sljam koji eksploatise Africke bivse kolonije i koristi ubice iz Legije Stranaca da se obracunava sa tim zemljama koje se usude da im ne plate reket. Zapadne genocidne hijene ce biti ponistene, zbrisane sa lica planete, svidalo se to nekome ili ne. To je sada sasvim izvjesno jer su pravi vladari Univerzuma tako odlucili. Nema nazad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u