ЧЕШКИ ПРЕДСЕДНИК ФРАНЦУСКОМ ПРЕДСЕДНИКУ: ЕУ нам више узме него што нам да

ČEŠKI PREDSEDNIK FRANCUSKOM PREDSEDNIKU: EU nam više uzme nego što nam da

3 jula 2017

Predsednik Češke Miloš Zeman poručio je juče predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, povodom njegovih optužbi da nove članice Evropsku uniju tretiraju kao samouslugu, da uzimaju a bez solidarnosti, da se i u samousluzi roba plaća a da Češka plaća tako što su dividende zapadnih kompanija u Češkoj veće od dotacija koje ona dobije iz Brisela.

„Čitao sam prilično zanimljivi kontra argument – da se i u samousluzi plaća. Drugim rečima, samousluga nije ništa gde dobijamo nešto besplatno. Kao drugo, postavimopitanje: čime plaćaju srednjoevropske i istočnoevropske države?

Plaćaju time što omogućuju preduzećima iz „stare“ Evrope da investiraju i koriste jeftinu radnusnagu. Kad pogledamo dividende koje strana preduzeća šalju u firme majke u zemljama zapadne Evrope, one su, bar u slučaju Češke, veće nego što dobijamo u dotacijama od EU“, kazao je Zeman u redovnom intervjuu za alternativni portal Parlamentnji listi.

Miloš Zeman ponovo se založio za raspisivanje referendum o „čegzitu“, s tim da je naglasio da bi on glasao za to da Češka ne izlazi iz Unije.

„Podozrevam ponekad da su građani u proseku inteligentniji nego što je prosek češkihpolitičara. O takvim pitanjima trebalo bi da odlučuje onaj ko je inteligentniji. Mnogo puta sam rekao da jesam za taj referendum, ali da bih glasao protiv izlaska Češke iz EU“, kazao je Zeman.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Svabo nikada nikome nece dati nesto za dzaba! Nikada! Francuzi su zlotvori takoder, imperijalisticki sljam koji eksploatise Africke bivse kolonije i koristi ubice iz Legije Stranaca da se obracunava sa tim zemljama koje se usude da im ne plate reket. Zapadne genocidne hijene ce biti ponistene, zbrisane sa lica planete, svidalo se to nekome ili ne. To je sada sasvim izvjesno jer su pravi vladari Univerzuma tako odlucili. Nema nazad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *