ЧЕШKИ ПРЕДСЕДНИK РАСТУРА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Земан открива: Имам ДВА АРГУМЕНТА за повлачење признања Kосова

ČEŠKI PREDSEDNIK RASTURA LAŽNU DRŽAVU! Zeman otkriva: Imam DVA ARGUMENTA za povlačenje priznanja Kosova

12 septembra 2019

Predsednik Češke Miloš Zeman rekao je o čemu će govoriti na sastanku s premijerom i predsednicima oba doma parlamenta u vezi s povlačenjem priznanja tzv. Kosova.

On je kazao da će kao argument za povlačenje priznanja tzv. Kosova izneti da su aktuelni kosovski zvaničnici pod krivičnom istragom Haškog tribunala zbog ratnih zločina, kao i da ne bi tražio povlačenje priznanja ako bi u Prištini na vlast došle demokratske stranke neopterećene prošlošću.– Naravno da da. Ali suviše ste veliki optimista kada pretpostavljate da će se to desiti. Nažalost demokratske stranke imaju na samoproglašenom Kosovu veoma slabu reprezentaciju – kazao je predsednik Zeman češkim novinarima koji ga prate u poseti Beogradu, na pitanje da li bi situaciju oko povlačenja priznanja promenila izborna pobeda demokratskih stranaka na tzv. Kosovu.

Češkim novinarima u pratnji Zeman je naveo da za pokušaj da izdejstvuje povlačenje priznanja tzv. Kosova ima dva argumenta. Prvi je taj da je Poslanički dom češkog parlamenta svojevremeno usvojio rezoluciju u kojoj poziva češku vladu da ne priznaje samoproglašeno Kosovo a tadašnja vlada premijera Mireka Topolaneka to nije poštovala i priznala je tzv. Kosovo u maju 2008. godine.

– Drugi argument je to što se Haški tribunal bavi i zločinima izvršenim na kosovskoj teritoriji. Morate da priznate da ako su vodeći političari na čelu sa premijerom pod istragom za ratne zločine, to je nešto drugo nego kada bi bili pod istragom za privredni kriminal. Pretpostavljam da ću na savetovanju zvaničnika, to su četiri čoveka, pokušati da primenim te argumente ili će mi to poći za rukom ili ne, to je život – kazao je danas Zeman, javlja češka novinska agencija ČTK.Zeman je dodao da na samit predsednika zemalja Višegradske grupe i Zapadnog Balkana početkom oktobra u zamku Lani kraj Praga namerno nije pozvao predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija a jeste predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Želeo bih pomirenje kosovskih Albanaca i Srba. Ali jedno je želja, nešto drugo surova realnost – rekao je češki predsednik.

Zeman je takođe upozorio da carine od 100 odsto na srpsku robu sigurno nije korak kojim bi tzv. kosovske vlasti išle ka kompromisu.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kosovac says:

  Hvala Zeman. Nije mala stvar da predsednik jedne države ovako afirmativno priča o Srbiji. ……….Još nešto bih hteo da kažem. Primećuje se da novinari uporno forsiraju neku Virtuelnu Ujedinjenu Državu i nazivaju je „Zapadni Balkan“. Nova Jugoslavija ne može, jer u njoj ima mesta samo za Slave. Albanija nije slovenska i ona prirodno ne može da bude Slavija. …..Ne krivim novinare, ipak oni to ne forsiraju, i oni jadni dobiju nalog šta smeju da pišu. I šta ne smeju da pišu. A treba sačuvati licencu koja je dozvola i pruža mogućnost da se zaradi kora hleba. ……….Kaže Zeman, „na samit predsednika zemalja VIŠEGRADSKE GRUPE i ZAPADNOG BALKANA početkom oktobra u zamku Lani kraj Praga namerno nije pozvao predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija a jeste predsednika Srbije Aleksandra Vučića“. Novinari ne primećuju da ta „Višegradska grupa“ ima manji integritet od neke pevačke ili pozorišne grupe. A „Zapadni Balkan“ ima integritet manji od ovih „Višegradskih“. I šta će da bude na tom samitu? Biće „Auu, kako je lep ovaj zamak, mi nemamo nešto tako, zato što su nam ih Turci rušili. A Rimokatolici dorušili. Ali ne možete ni da okrečite ono što ……….“. ……….Ali ako primenim Teoriju Zavere, sve vodi ka jednom jedinom zaključku da je Zapadni Balkan ipak već duže vremena član Evropske Unije. Ali III brzine. Višegradska grupa i još neki su članovi II brzine, to smo svi odavno takođe utvrdili. I sada, da se neko ne bi setio u kom grmu leži zec, onda se na beskonačnoj traci pušta realiti nazvan „pristupni pregovori“. I žabe se kuvaju, kuvaju, danas Zapadni Balkan, sutra Istočni Balkan, prekosutra ……….

 2. Kulak says:

  MILOŠ ZEMAN.

 3. Daca says:

  Svaka cast, gospodine Zeman

 4. Beli Orao says:

  Slavensko Bratsvo treba i da počne i da djeluje a ne samo da je fraza !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *