ЧЕШKИ ПРЕДСЕДНИK РАСТУРА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Земан открива: Имам ДВА АРГУМЕНТА за повлачење признања Kосова

ЧЕШKИ ПРЕДСЕДНИK РАСТУРА ЛАЖНУ ДРЖАВУ! Земан открива: Имам ДВА АРГУМЕНТА за повлачење признања Kосова

12 септембра 2019

Председник Чешке Милош Земан рекао је о чему ће говорити на састанку с премијером и председницима оба дома парламента у вези с повлачењем признања тзв. Kосова.

Он је казао да ће као аргумент за повлачење признања тзв. Kосова изнети да су актуелни косовски званичници под кривичном истрагом Хашког трибунала због ратних злочина, као и да не би тражио повлачење признања ако би у Приштини на власт дошле демократске странке неоптерећене прошлошћу.– Наравно да да. Али сувише сте велики оптимиста када претпостављате да ће се то десити. Нажалост демократске странке имају на самопроглашеном Kосову веома слабу репрезентацију – казао је председник Земан чешким новинарима који га прате у посети Београду, на питање да ли би ситуацију око повлачења признања променила изборна победа демократских странака на тзв. Kосову.

Чешким новинарима у пратњи Земан је навео да за покушај да издејствује повлачење признања тзв. Kосова има два аргумента. Први је тај да је Посланички дом чешког парламента својевремено усвојио резолуцију у којој позива чешку владу да не признаје самопроглашено Kосово а тадашња влада премијера Мирека Тополанека то није поштовала и признала је тзв. Kосово у мају 2008. године.

– Други аргумент је то што се Хашки трибунал бави и злочинима извршеним на косовској територији. Морате да признате да ако су водећи политичари на челу са премијером под истрагом за ратне злочине, то је нешто друго него када би били под истрагом за привредни криминал. Претпостављам да ћу на саветовању званичника, то су четири човека, покушати да применим те аргументе или ће ми то поћи за руком или не, то је живот – казао је данас Земан, јавља чешка новинска агенција ЧТK.Земан је додао да на самит председника земаља Вишеградске групе и Западног Балкана почетком октобра у замку Лани крај Прага намерно није позвао председника тзв. Kосова Хашима Тачија а јесте председника Србије Александра Вучића.

– Желео бих помирење косовских Албанаца и Срба. Али једно је жеља, нешто друго сурова реалност – рекао је чешки председник.

Земан је такође упозорио да царине од 100 одсто на српску робу сигурно није корак којим би тзв. косовске власти ишле ка компромису.

KOMENTARI4 коментара

  1. Косовац says:

    Хвала Земан. Није мала ствар да председник једне државе овако афирмативно прича о Србији. ……….Још нешто бих хтео да кажем. Примећује се да новинари упорно форсирају неку Виртуелну Уједињену Државу и називају је „Западни Балкан“. Нова Југославија не може, јер у њој има места само за Славе. Албанија није словенска и она природно не може да буде Славија. …..Не кривим новинаре, ипак они то не форсирају, и они јадни добију налог шта смеју да пишу. И шта не смеју да пишу. А треба сачувати лиценцу која је дозвола и пружа могућност да се заради кора хлеба. ……….Каже Земан, „на самит председника земаља ВИШЕГРАДСКЕ ГРУПЕ и ЗАПАДНОГ БАЛКАНА почетком октобра у замку Лани крај Прага намерно није позвао председника тзв. Kосова Хашима Тачија а јесте председника Србије Александра Вучића“. Новинари не примећују да та „Вишеградска група“ има мањи интегритет од неке певачке или позоришне групе. А „Западни Балкан“ има интегритет мањи од ових „Вишеградских“. И шта ће да буде на том самиту? Биће „Ауу, како је леп овај замак, ми немамо нешто тако, зато што су нам их Турци рушили. А Римокатолици дорушили. Али не можете ни да окречите оно што ……….“. ……….Али ако применим Теорију Завере, све води ка једном једином закључку да је Западни Балкан ипак већ дуже времена члан Европске Уније. Али III брзине. Вишеградска група и још неки су чланови II брзине, то смо сви одавно такође утврдили. И сада, да се неко не би сетио у ком грму лежи зец, онда се на бесконачној траци пушта реалити назван „приступни преговори“. И жабе се кувају, кувају, данас Западни Балкан, сутра Источни Балкан, прекосутра ……….

  2. Beli Orao says:

    Славенско Братсво треба и да почне и да дјелује а не само да је фраза !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u