ВУЧИЋЕВ ПРОГРАМ У ЧЕТИРИ ТАЧКЕ – Путин ће бити љут!

VUČIĆEV PROGRAM U ČETIRI TAČKE – Putin će biti ljut!

21 februara 2017

Aleksandar-Vucic-Vladimir-Putin

Piše: Zoran Čvorović

U danu kada je Predsedništvo SNS obznanilo Vučićevu kandidaturu za predsednika Srbije, on je na RTS-u urgentno predstavio i osnove svog predizbornog programa.1) Ovaj program ukratko i u najbitnijem izgleda ovako:

1. Prema Vučiću, Srbi u centralnoj Srbiji, pa čak i oni na severu Kosova, mogu da se „odvoje” od Albanaca, jedino to ne mogu da učine Srbi u Gračanici, Kosovskom Pomoravlju, Štrpcu. Time je kandidat Vučić poručio da će funkciju predsednika Republike obavljati gaženjem predsedničke zakletve propisane u čl. 114. Ustava Republike Srbije.

Jer, upotreba reči „odvajanje” nedvosmisleno upućuje na zaključak da je za Vučića secesija tzv. Kosova svršena stvar. Nasuprot tome, zakletvom se predsednik Republike obavezuje „da sve svoje snage posveti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo“.

Sledstveno, kao predsednik Republike Vučić ne samo da ne bi preduzeo ni jednu radnju kojom bi se obnovio Srbijin suverenitet nad KiM, već bi zbog očuvanja regionalnog (čitaj NATO) mira učinio sve da cepanje teritorijalne celovitosti Srbije bude trajno zacementirano, a suverenost tzv. Kosova postane politički i ekonomski održiva.

Otuda će Srbija, kao čuvar regionalnog (čitaj NATO) mira, razvoj svoje sabraćajne infrastrukture usklađivati sa ekonomskim potrebama tzv. Kosova, a ne sa interesima države Srbije kao celine. To u pojedinostima izgleda, primera radi, ovako: mada je poreskim obveznicima u centralnoj Srbiji preko potrebna izgradnja tzv. Moravskog koridor, oni će ipak svojom sirotinjom finansirati izgradnju auto-puta Niš-Priština-Drač, koji za tzv. Republiku Kosovo predstavlja „koridor života”. Ovaj auto-put treba da omogući velikoalbanskom pokretu lakši pristup moravskoj dolini, kao saobraćajnoj aorti Balkana.

2. Iako Srbi i Srbija, prema Vučićevoj viziji, treba da se „odvoje” od Albanaca (čitaj Kosova), sa Bošnjacima Srbi mora trajno da ostanu vezani, i to ne samo u Republici Srbiji, već, Vučićevom rečju, i u BiH. Ovim stavom se kandidat Vučić preporučio Briselu kao dosledni lokalni zastupnik tradicionalnog postulata zapadne politike, po kome između nacionalnih prava Albanaca (i svih drugih nesrba) i Srba ne postoji reciprocitet.

Nasilno albanizovano Kosovo mora da se „odvoji“ od ostatka Srbije, dok istorijska srpska teritorija Republike Srpske ni u kom slučaju ne može da se odvoji od islamističkog Sarajeva; naravno, opet zbog interesa očuvanja regionalnog (čitaj NATO) mira.

U ime istog tog mira, a radi očuvanja teritorijalne celovitosti i ekonomske održivosti BiH, Vučić planira izgradnju još jednog „koridora života”, u ovom slučaju za sarajevske vehabije i unitariste. I ovaj putni koridor, kao i auto-put Niš-Priština, trebali da jednim delom finansiraju Srbijini poreski obveznici.

Svojim predlogom trase auto-puta između BiH i Srbije, Vučić zapravo realizuju stari islamistički san o „zelenoj transferzali” kao najkraćoj i najbržoj vezi između Sarajeva i tzv. Sandžaka.

Jer, prema onome što je Vučić rekao na RTS, ovaj put bi išao pravcem Sarajevo-Goražde, to znači preko uske teritorijalne prevlake Bosansko-podrinjskog kantona, i dalje preko Višegrada i Kotromana za Užice i Požegu. U Požegi bi se ovaj auto-put ukrštao sa koridorom 11, koji odatle treba da se spusti na jug ka Sjenici, odnosno tzv. Sandžaku i granici sa Crnom Gorom.

Vučićeva trasa nije nikakav originalni izum, već projekat auto-puta koji je izvorno nastao u Sarajevu, sa ciljem da omogući drumsko povezivanje do sada saobraćajno nepovezanih delova Federacije, Bosansko-podrinjskog kantona i Sarajeva.

Na ovaj načini bi se značajno skratilo putovanje između Goražda i Sarajeva i između Sarajeva i tzv. Sandžak.2) Ukoliko bi Srbija podržala ovaj predlog trase auto-puta direktno bi pomogla islamistički projekat goraždanskog privrednog buma, koji treba da omogući reislamizaciju Gornjeg Podrinja i stvaranje muslimanske tampon zone izmeđ srpske Hercegovine i ostalog dela Srpske i Srbije.

S druge strane, realizacijom Vučić-Zvizdićevog plana Romanijsko-jahorinska regija (Rogatica, Sokolac, Pale) bi se pretvorila u saobraćajno slepo crevo, što bi dovelo do demografskog i privrednog pražnjenja prostora koji ima svojstvo srpske strateške prepreke koja sprečava promenu postojeće demografske strukture u Podrinju, kao geostrateškoj kičmi jedinstvenog srpskog nacionalnog prostora.

Uz to, saobraćajna, a posle nje i svaka druga marginalizacija Romanijsko-jahorinske regije, pomogla bi islamističkom Sarajevu da lakše privredno i demografski apsorbuje turistički i bezbedonosno atraktivno istočno srpsko pobrđe.

Jednom rečju, realizacijom Vučić-Zvizdićeve ideje Republika Srpska bi umesto autoputa za Beograd, koji bi povezao i privredno oživeo celokupni istočni deo Republike Srpske, od Pala do Zvornika, dobila autoput za Novi Pazar.

3. U prvom predizbornom nastupu na RTS-u, Vučić nije ostavio ni najmanje sumnji u to kako bi kao predsednik Srbije zastupao prava Srba u Crnoj Gori. Crna Gora je nezavisna država i zato on, u interesu očuvanja regionalnog (čitaj NATO) mira, ne sme ni da prokomentariše montirani sudski postupak koji se vodi protiv političkih lidera Srba u Crnoj Gori.

Najviše što za njih može da uradi je da uputi poniznu molba neoustaškom podgoričkom režimu. Naravno da stvar nije u nezavisnosti Crne Gore, već u lekciji koju je nedavno u Beogradu predsednik podgoričke Vlade očitao Vučiću, podsećajući ga na lične dugove prema montenegrinskom poglavniku i njegovoj bratiji koja kontroliše mnogo što šta u Srbiji.

4. I najzad, u svom prvom predizbornom nastupu Vučić nije ostavio ni najmanju dilemu u vezi sa tim koga smatra krivcem za sadašnju destabilizaciju Balkana. Učinio je to tako što je, kao i po prethodnim tačkama predizbornog programa, izašao u susret davnašnjem zahtevu Čedomira Jovanovića da već jednom obelodani ime države koja ruši balkansku NATO idilu.

S druge strane, politički pragmatizam je nalagao Vučiću da kod označavanja krivca za destabilizaciju Balkana sačuva kakvu takvu diskreciju, koja će mu omogućiti da u očima prosečnog birača SNS-a ostane i dalje mali, navodno neutralni Broz.

Svakome ko, pak, nije takav prosečan birač, jasno je na koga je Vučić ciljao kada je, govoreći o destabilizaciji Balkana, kao primer naveo, ni manje ni više, nego Rumuniju. Jer, uz Poljsku, Rumunija je najvažnija NATO tvrđava na antiruskom koridoru Baltik-Jadran; dakle Vučić je zabrinut zbog toga što neko izaziva nestabilnost unutar zidina jednog NATO bastiona.

Ko može da bude optužen za takvu političko-bezbedonosnu subverziju? Pri tom, Vučićev žal za nekakvim rumunskim privrednim bumom predstavlja najočigledniji oblik pronatovskog spinovanja, jer svakome ko poznaje rumunske prilike jasno je da novac sa Zapada stiže u Bukurešt, kao i u Varšavu, samo sa jednim ciljem i u toj meri – da se podgoji meso za novi pohod na Istok.

Osim u delu u kome je govorio o lažnoj borbi protiv korupcije i u kome se kleo u nova Potemkinova sela zapadnih investicija, iz nekog razloga posebno pothranjujući nadu Kraljevčanima, prvi Vučićev predizborni nastup i nije bio usmeren ka biračima.

Bila je to još jedna Vučićeva Kanosa pred globalnom plutokratskom vrhuškom, kojom je trebao da potvrdi odanost ideji očuvanja regionalnog (čitaj NATO) mira i spremnost da do poslednjeg Srbina radi na podršci nezavisnoj tzv. Republici Kosovo, neoustaškom Montenegru i islamističko-unitarističkom Sarajevu.

Uz to, Vučić je svoju pravovernost dokazivao i pred nezamenljivim okupatorovim super-komesarima – Čedom, Čankom i Ljajićem, ne bi li dobio njihovu podršku za svoju kandidaturu. Ovakvim izborom publike, Vučić je, zapravo, poručio da rezultat izbora u okupiranoj Srbiji mnogo više zavisi od briselskog vojne i civilne komande, nego od volje birača u Srbiji.

Birači su posle Vučićevog nastupa na RTS mogli jedino da zaključe da je otpočela predizborna trka sa jednim troglavim prozapadnim trkačem, čime je aktuelizovana dilema koju je odavno istakao potpisnik ovih redova – lažni izbori ili stvarna sloboda.

1) www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2631640/vucic-za-rts-ponosan-sam-na-posao-premijera-postignuti-su-znacajni-rezultati.html
2) www.radiosarajevo.ba/vijesti/lokalne-teme/cesta-sarajevo-gorazde-u-planu-tunel-duzine-pet-kilometara/227848

(fsksrb.ru)

KOMENTARI25 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Ne mogu da pročitam do kraja, jer ću da povratim. Svako ko glasa za Ološ, proklet bio!

  • milos says:

   Aposlutno aminujem , samo proklet covek moze da glasa zxa ovaj satanizam ...nnista ovde nema dobro .NISTA ..

   • TANKOSAVA says:

    DALI CE NA GLASANJU BITI JOS NEKI KANDIDAT OSIM SLOBINOG MINISTRA INFORMISANJA .

  • Vule says:

   ...a ološ su ovi što mrze i to vulgarno pokazuju.

 2. deda mraz says:

  Pa komunisti zaokruzuju nakon 70 godina ono zasta su se borili i zasto su izmisljali nove nacije i zasto su poturicama dali da postanu nacija. Medjutim ovaj nas VO nije svestan da jeto Srbima vise jasno i kako misli ovo sve sprovesti bez gradjanskog rata.I koliko vidim Srbi moraju moliti Putina da nas zastiti jer je sve u rukama fasistickog komunistickog sljama sa kojima od 1943 upravlja sljam iz Engleske.

 3. opet ja says:

  Sve je ovo tačno. Na žalost omamljeni narod u Srbiji neće biti ljut...

  • Željko says:

   Četiri poginula ruska vojnika u Siriji , lijep dan !!

 4. Svašta ponešto says:

  Ja više ne znam šta da mislim i za koga da glasam , najradije bi glasao za nekog Nemca ili Amerikanca kada bi mogao da se kandiduje .

 5. Milos says:

  Znam da i u Seselja mnogi sumnjaju, ali je, ubedjen sam, najveci patriota. Jedini mozda! Ja, pokeraski, sve na njega dajem!

 6. Car Dušan says:

  Veoma lažne vesti. Nećemo da skrenemo s demokratskog puta glasamo za Vučića. Idemo napred.

 7. Trifun says:

  Vucic i njegovi ministri su OKRUTNI, BRUTALNI TRGOVCI KOSTIMA NASIH BORACA PALIH ZA NASU SLOBODU!

 8. Trifun says:

  Glasajmo za Vucica!

 9. Lajla says:

  E onda ja glasam za JEREMICA, bar me nece lagati kao ovaj neandertalac,koji misli da su Srbi neandertalci.JEREMIC JE ZA NATO I EU I NEKA BUDE PRESEDNIK BAR ZNAMO ISTINU.A Vucic dole sa vlasti ZA SVE LAZI NAROD CE GA KAZNITI.OSTACE ZAPANJEN.

 10. Lajla says:

  Dr Srda Trivkovic o Srbiji i predsedniku vucicu........... https://www.youtube.com/watch?v=U1C0YVzfYrI

 11. slobo says:

  GLASAJTE ZA VUCICA mozda vas jos vise ode u Slovacku da radite po 16 sati na dan $2po satu I na kraju mjeseca mozda vam daju $100 .Vusko vas void u svijetlu buducnost .Da li on radi za te pare mislim ove sto se prikazuju a za one sto dobija ispod stola to ne moze da izbroji ni on sam.Ali kad pogledas stvarno sve iste face I onaj Dacic samo se vuce of fotelje do fotelje .Mali bucko samo kako voli prasice I kupus salatu pa to je stvarno nevidjeno .Neka vam je bog na pomoci.Vama je svejedno ko ce na vlast sve ista bagra .

 12. marinko says:

  glasajmo i podrzimo komunistick navrt sto su zacrtali da srbiju pretvorew u tudinu komunisti su osvojili srbiju ubili drazu i kalebica i durisica i sve srbe u kraljevini jugoslaviji novi ljudi nova nacija u beogradu

 13. slobo says:

  Ti ove nazivas komunistima .Ovi nemaju veze sa komunistima .U bivsoj Jugi Smo imali dostojanstvo I isli na posao I na godisnji odmor .Radili smo po osam sati ukljucujuci rucak .na poslu nas nisu mogli ponizavat I otpustit kad su htjeli.Sada se radi po citav dan I placaju te koliko oni hoce a drzava tone li tone .U komunizmu smo pravili tvornice skole ,bolnice ,univerzitete I imali smo svoje a ovi tvoji kako ih ti nazivas komunisti samo prodaju I raskucavaju sto je napravljeno prije .sta su to oni napravili novo osim sto su prodali staro.Komunisti su kako vi kazete krali,ali ti mogu reci da sada u Srbiji 10 ljudi su ukrali vise nego sto su svi komunisti na teritoriji Jugoslavije mogli da imaju .Mislim da to sto vi krivite komuniste za nesto sto ste sami rasprckali I ti vasi demokratski izabrani politicarine pije vode .Ljudi znaju kad su bolje zivjeli sada ili prije prema tome to je samo neznanje I to nda ste nasjeli na price politicara tj lopova da bi vas ubjedili u nesto I skrenuli paznju sa stvarnih problema I omogucili sebi da mogu da vas uzimaju jos vise I to su legalizovali tako kad vas kradu I nabijaju sebi racune da je to legalno I po zakonu.Samo vi nastavite da blatite nesto sto je bilo prije 30 tak godina kada je Srbija bila jaka I bogata I Beograd najljepsi I najsvijetliji grad sa nasmijanim ljudima na ulicama .Mozda cete zaboraviti na to u narsdnih 50 godina pa da se okrenete pravim problemima I pravim razlozima vase propasti jada I bijede .Uglavnom samo nastavite tako ako vam to odgovara .

  • El Capitano says:

   Srz problema i jesu komunisti, koji su stvorili nove nacije i razvodnili srpsku naciju. To je bit svega sto nam se danas desava. Sva industrija iz Srbije je prebacena u HR i Slo. Nama su perfidno uvalili AP Vojvodinu i Kosovo. Stvorili su podlogu da se srpska drzava lakse razbije, a ovi danas su samo izvrsioci plana razbijanja srba i srpske drzave. Ajd prijatno komunjaro

 14. arso says:

  Nama preko medija namecu da je Vucic vec pobedio, da su mu konkurenti Jeremic, onda onaj obucman, Seselj, sve je to landara pisore. Ja i moji prijatelji glasacemo za ANDREJA FAJGELJ-a, lik je bez dlake na jeziku, sto mozete da vidite po njegovim istupanjima i po pitanju vakcina a NATO pakt da ne pominjemo. Zasto bih ja uopte glasao za sve ove pomenute likove, svi oni nas zamajavaju vec godinama, a duvaju u istu tikvu, malo nekonvencionalnosti dobro dodje. Ko onaj matori u juznoj Americi, sto se vozi bubom, to je predsednik i jos plus veran Bogu. Ovi svi navedeni su masonski poltroni.

 15. Mi says:

  Nisam pročitala njegov program, i za šta bi. Pošto njegove priče ništa ne znače, zašto bi ih čitala, a da verujem to bi tek bila ludost....

 16. bobby says:

  Vucic vodi Srbiju u propast sve ce prodati samo ce ostati rusevine. zaustavite vucica i ne glasajte za njega, Jer ako on bude PRESEDNIK za 5 godina nece biti ni SRBIJE

 17. slobo says:

  Nemas ti pojma El Capitano.Nikad nisam bio clan nikakve partije kao ni moj ptac ali se nisam osjecao ugrozenim niti sam primjetio da imam manja prava .nebitno.Ne anam o kakvim nacijama pricas ja sam bio bosanac pravoslavne vjeroispovijesti.Moji su svi bili pravoslavci tako da ja ne mogu biti kinez .Obiljezavali smo svoje obicaje I slavili slavu od kako znam za sebe .Uvalili su vam kako kazes Vojvodinu jadnici Vojvodina moze da hrani citavu Evropu samo kad vi to ne znate a niko drugi nece da to uradi za vas za djabe .Sto pricas o industriji Imali ste vi svu industriju .Malo bolje prostudiraj neke stvari .Pare su vam isle u Beograd iz svih Republika .Imali ste I cak lovu of turizma iz Hrvatske koja je stizala u drzavnu kasu pa ste je onda rasporedjivali kako ste htjeli .Najkvalitetnije sume ste po Bosni rezali I vozili u Srbiju a svoje zlatiborske ste cuvali .Romaniju Jahorinu Bjelasnicu ste gulili samo tako I opet vi ugrozeni.Daj malo se informisi I nemoj biti u zabludi I slusat sta ti neko servira .Komunjare kako ih ti zoves nemaju nista sa situacijom u Srbiji .Covjece jel ti vidis da je kod vas diktatura .Jedan covjek sve drzi ali je najgore sto je on umislio da je on tvorac Srbije I da Srbija ne moze bez njega .Ja jos nisam video ni zapamtio takvu aroganciju I samovolju kao kod vaseg premijera .

  • Ko je ko? says:

   Postojale su dve vrste komunista u SFRJ: komunisti po ubeđenju i delanju, i, komunisti po zvanju , kojima je nadimak bio "jagnjeće brigade". Da su funkcionisali samo oni iz prve grupe, do rata ne bi ni došlo, već bismo svi imali vremena za učenje naše dece da budu još bolji i da budu uzor posrnuloj svetskoj socijalizaciji. Pošto su dominantno funkcionisali oni iz druge grupe, koji pojma nisu imali o ozbiljnom poslu vođenja države, oni su svoje neznanje, nerad i pohlepu filtrirali i preusmerili na nacionalistički i verski sukob. Tako su proizvodnju rata na prostorima bivše SFRJ utemeljili , dugoročno, za jadnu proviziju od onih koji su krenuli u osvajački pohod prirodnih i ljudskih resursa bivše SFRJ. Sve ostalo prebacivanje ko je kome koliko dužan i sl. su izmišljotine i prevare,sumnjivih dokaza, samo radi ličnog okorišćavanja. Većina političara na teritoriji bivše SFRJ nema veze sa životom , već sa animalnim nagonima po principu " u se, na se i poda se". Ne treba definisati takve ličnosti, već ih eliminisati, mirnim putem, iz javnog života i donošenja odluka od javnog značaja.Ljudi žele da žive,a ne da im se vrši ispiranje mozga raznim spinovima i rijalitijima.Za to treba kvalitetan kadar , kao prvo, u sistemu javnog informisanja. Jer, kao što je rekao Denzel Vašington: "Ako ne čitate novine, onda ste neinformisani. Ako čitate novine, onda ste dezinformisani."

 18. Bosanac says:

  Samo Vucic nas moze izvesti na pravi put !!!

  • Mare says:

   @Bosanac onda da vam ga posaljemo,zajedno sa njegovim "nevidljivim" baticom da bude savetnik vasem IZMETbegovicu,siguran sam da ce vam VEOMA pomoci oko arapa i siptara, ovih iz ISILA i DAES-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *