ЦИА АГЕНТИ ОТКРИВАЈУ ИНФОРМАЦИЈЕ: „Ако Албанци крену на север Косова, Србија ће…“

CIA AGENTI OTKRIVAJU INFORMACIJE: „Ako Albanci krenu na sever Kosova, Srbija će…“

8 maja 2017

Ukoliko Albanci pokušaju nasilno da osvoje sever Kosova, odgovor Srbije biće žestok! Vojska Srbije bi u tom slučaju sasvim sigurno preuzela teritoriju Kosova do severne Mitrovice, što bi na kraju moglo da dovede i do velikog balkanskog, a verovatno i evropskog rata!

Ovo je dramatični zaključak analitičara CIA koji su prošle nedelje izradili izveštaj za potrebe Stejt departmenta i američke spoljne politike.

Preti krvoproliće

Američki obaveštajci navode da bi eventualno igranje Vašingtona na kartu „velike Albanije“ moglo da izazove veliko krvoproliće na Balkanu!

„Budu li albanske snage, kako se najavljuje, pokušale da munjevitom akcijom reše pitanje severa Kosova, potpuno je izvesno da bi Srbija momentalno odgovorila. Okolnosti su danas mnogo drugačije nego 1995. godine, pa ne treba očekivati da će Srbija mirno, skrštenih ruku gledati novu ‘Oluju’…

Takođe, u slučaju takvog scenarija, Beograd bi mogao da računa i na značajnu vojnu pomoć Rusije, koja bi, u skladu sa svojom politikom na Balkanu, poslala Srbiji velike količine oružja, ali i svoje specijalce i vojne instruktore. Došlo bi do velike eskalacije sukoba, što bi moglo da izazove veliki balkanski, a verovatno i evropski rat“, navode analitičari CIA.

I dok niko iz Vlade Srbije nije juče želeo da komentariše ove procene, general u penziji Božidar Delić upozorava da bi Šiptari zaista mogli napasti Srbe na severu Kosova.

– Međutim, i oni znaju da tu nemaju šanse za vojni uspeh, jer se i uz manju pomoć Srbije taj severni deo pokrajine može efikasno braniti… Ono što treba da nas brine jeste činjenica da će SAD, EU i Nemačka imati razumevanja za razne jednostrane akte i provokacije sa šiptarske strane. Šiptari samo čekaju njihov pristanak da otpočnu sa napadima i provokacijama – objašnjava Delić.

Lider „Zavetnika“ Stefan Stamenkovski smatra da Srbija u slučaju napada mora da ima jak vojni odgovor i da zaštiti srpski narod.

– Postoje planovi Tirane i Prištine da se izazove eskalacija nasilja na KiM. Procene određenih zapadnih centara moći kažu da je ovo idealan trenutak za otvaranje regionalnih sukoba na Balkanu i za uvođenje u završnu fazu projekta „velike Albanije“. Reakcija Srbije mora biti momentalna, moramo imati snažan vojni odgovor sa snažnom diplomatskom aktivnošću u svim relevantnim međunarodnim institucijama uz podršku Rusije i Kine. Baš zato je neophodno jačanje operativne saradnje sa Rusijom na polju bezbednosti – podvlači Stamenkovski.

Diplomatska misija

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović kaže da Srbija mora da deluje preventivno.

– Pre svega, treba nabaviti naoružanje od Rusije, a posebno ono za borbu protiv terorista. Hitno treba započeti udar na šiptarsku mafiju u Srbiji, koja je u suštini organizacija koja realizuje projekat „velike Albanije“, a pod patronatom NATO – zaključuje Parović, uz opasku da zatim treba pokrenuti i ozbiljnu diplomatsku misiju u svim državama, pre svega EU.

(Informer)

 

KOMENTARI12 komentara

 1. Radoman Mlađenović says:

  Veliki projek Albanije se ne sme ostvariti koliko god to priželjkuje NATO! Ako Albanci na KiM žele više nego što imaju sada, negka dobro znaju da će sve izgubiti. U psihi agresora je to tako. Ne zaustavlja se na osvojenom i datom, radi mira. Time nanose najveću štetu svom narodu. Akcija bi trajala od Srba kratko, i ne bi se diplomaskim srestvima trebala zaustaviti! To EU i SAD treba da znaju. Pa neka uđu u takav rat Severa Kosova! Odmah bi se pretvorio u evropski i sveski rat. A znaju dobro da to za Evropu i SAD nije dobro. Zato je najbolje da se Rama smiri, ućutka, i da se počne ozbiljna saradnja stabilizacija blkanskjog prostora, pređe na ozbiljnu sveukupnu saradnju, poseno ekonomsku, kao i kretanje građana, otvorenost medija.Da počnemo da se približavamo evropkim vrednostima. Time i ivesticije na Balkanu bi brzo ušle, bio bi manji odliv mladih iz balkanskog regiona u inostrastvu. Znači, rat, ili neka nova "Oluja", o kome Alabaci sanjaju na Severu Kosova, za sve bi bila katastrofa, pa i za one koji taj projekat postiču. Zato brzoj i efikasnoj diplomatiji treba dati prednost. Balkanu je dosta bilo ratova, i ratno oruđe u tuđim rukamna, radi intertesa moćnih preko leđa balkanskih građana.PIŠE: RADOMAN MLAĐENOVIĆ MRĐA

 2. goran says:

  Koja glupa analiza. Nece Srbi prstom mrdnuti, ne da Vucko.

  • Zagrebački fafaroš says:

   HRVOJE SIROTI, NIJE 95., USKORO ĆEMO UĆI I U ZAGREB ZA NE VIŠE OD 3 GODINE, NATO VAS NEĆE MOČI BRANITI KAO 95.

 3. Srki says:

  Oružija ima i ljudstvo je tu čak i dobra volja da se krene i nije potrebna opšta mobilizacija da bi se očistilo Kosovo i Metohija već desetak hiljada dobro utreniranih vojnika a i to imamo. Ne treba ni diplomatija da radi radiće artiljerija. Ako se NATO umeša a lično ne verujem da je spreman na najveće gubitke u istoriji svog postojanja onda je jasno da su šiptari prošlost na ovim prostorima. A ako bi se ipak neko umešao neka bude svestan da Rusija čuva Srbiju i sad ove nove rakete Sarmat stižu iz Moskve za nekoliko sekundi na bilo koju adresu. Nego najbolje bi bilo da se usijane glave ohlade i da narodi mirno žive i da se ovi prostori ekonomski ojačaju i da po proizvodnji i rezultatima budu sila a ne u vojisci i oružiju.

 4. dimnjacar says:

  Srpska vojska sa raspalom M16/M4. Zašto kad je naša M70 ili M21 puno bolja, pa sad i M05. Fuj...

 5. Jerotije says:

  Samo se ispipava puls mocne Rusije?! Bilo sta da se dogodi na Balkanu - vazan ce biti OTRANT?! Ko u njega prvi udje, Balkan je njegov, a nije tesko pogoditi ko ce to biti?! Radi CIA, ali ni KGB ne stojiskrstenih ruku. Danas se sve zna i moze da predvidi...Znaju i Ameri za snagu odvracanja?! Nije niko lud da zapocne takvu avanturu u kojoj ce zrtvovati sopstveni narod?! Danas je porobljavanje u funkciji MMF, za mocnike mnogo bezbolnije i efikanije. Rece jedan COEK-SELJAK da je za RAT najmocnije oruzje - LEBAC...

 6. Jaooo says:

  Nama bi to odgovaralo da krenu pa da se spustimo i vratimo Skadar - Srbsku prestonicu i da nam to bude glavni grad a ne Beograd , a albance da spakujemo za Uzbekistan ili Tursku

 7. tigar says:

  Biće i Skadar,Elbasan sve Srpsko samo neka oni seru o Velikoj Albaniji,znamo mi da ih obučavaju strani instruktori,naoružavaju,ali ima jedan problem,nije mesto gde oni žive njihovo,zato se kolo okreće i sve će biti Srbinovo!

  • Nikanor says:

   Pročitajte ispod članka ko je izvor informacije i ostavite se pisanja gluposti. Vučićev partijski bilten, kao i uvek, skreće pažnju sa bezizlazne situacije u koju je Vučić svojom pogubnom politikom doveo Srbiju. Ne dao Bog da se Srbija mora braniti od bilo koga dok joj je Vučić vrhovni komandant. Nije on "doveden" na vlast radi jačanja Srbije, već radi njene marginalizacije. U tome je u potpunosti uspeo. Ne ponavljaju i on i Toma Nikolić otkad su uzjahali Srbiju da Srbija više nikad neće ratovati. S kim i s čim da ratuje?

 8. hristina says:

  Ko bi to rekao - CIA u panici! Tolikoj da im se omace priznanje da znaju sta je bila "Oluja"! Etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske, scenario koji bi mogli ponoviti Albanci, opet na Srbima, ali ovoga puta kao da "odobrava" CIA(!?) zestok odgovor Srba! Reklo bi se da su se i njima smucili siptari, pa da se zbog njih opet "kace" sa Srbima ('99. su dobili po nosu!) ...i pride Rusima!

 9. Djordje says:

  Ljudi ne budalite, Kosovo je davno izgubljeno, mi tu ne mozemo nista i nemoj da gubimo to malo srbadije sto je ostalo. Svi beze iz ove lepe zemlje, upravo zbog ovakvih gluposti i malih plata, daj to da popravimo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *