ЦИА и ФБИ ПЛАНИРАЛЕ АТЕНТАТ ЗА ДАН ПОБЕДЕ? Лукашенко открио детаље – „За мене и моју децу припремили су египатски сценарио!“

ЦИА и ФБИ ПЛАНИРАЛЕ АТЕНТАТ ЗА ДАН ПОБЕДЕ? Лукашенко открио детаље – „За мене и моју децу припремили су египатски сценарио!“

20 априла 2021

СПЕЦИЈАЛНЕ службе Белорусије и Русије спречиле су војни пуч у Минску.

Према наводима власти, завереницима су помагали ЦИА и ФБИ, који су били заинтересовани за атентат на белоруског лидера. Да би спречио побуне у земљи, Лукашенко припрема председнички декрет – „принципијелну одлуку за четврт века“, како ју је сам назвао. За неколико дана о томе ће разговарати и са руским председником Владимиром Путином.„Египатски сценарио“

Детаље специјалне операције за спречавање војног пуча открио је сам Лукашенко.

Ипак, пре него је ове детаље и изнео, унапред је упозорио: тема је, како белоруски председник каже, „изузетно осетљива“.

– То се директно тиче мене и моје деце – објаснио је током волонтерског чишћења у свом родном селу Александрија, у округу Шкловски.

– Завереници су планирали да ухвате једно дете, па друго, како то већ функционише. „Ставићемо га у подрум“. Иначе, такав подрум је припремљен у Гомељској области. Ухапсили смо завереничку групу, они су објаснили и показали како је све планирано – рекао је Лукашенко, а преносе РИА новости.

Према његовим речима, пуч су планирали белоруски опозиционари приведени раније у Москви, укључујући политиколога Александра Федуту и ​​адвоката Јурија Зенковича. А помогле су им стране специјалне службе – „највероватније, ЦИА или ФБИ“, наводи Лукашенко.

ТВ канал „ОНТ“ приказао је извештај о томе како су службеници КГБ Белорусије и ФСБ Русије задржали заверенике на аеродрому. Али главни део заплета су заправо пресретнути преговори завереника.

У једном од московских ресторана Федута и Зенкович комуницирају путем видео-везе ЗУМ са белоруским опозиционарима који живе на западу. Они разговарају о атентату који је изведен на египатског председника Анвара ел Садата, на војној паради у Каиру 1981. године.

– Дошло је до успешне трансформације, не режима, већ бар ротације у Египту – каже на снимку разговора Федута.

Белоруске снаге безбедности појасниле су да је пуч планиран за 9. мај, током параде поводом Дана победе. Рачунали су на војску која је прешла на страну опозиције.

Поред тога, ухапшени су „водили консултације у Сједињеним Државама и Пољској“. Према Минску, преговоре са Западом надзирао је адвокат Зенкович. Јуриј Зенкович има двојно држављанство – белоруско и америчко.

KOMENTARI5 коментара

 1. Archelay says:

  Sada,na Kamcatku i,ni rec vise o njima,pa da vide koliko kosta brak sa Jenkima koji uvek ptpaljuju pozar i cekaju rezultet na nivo na Bingo.

  • Ivke says:

   Ne bre tamo Kamcatka je prelepa :) more u neki rudnik

 2. radmila says:

  E malo su se z.. Bravo xa Rusiju i Bjelorusiju. Udarac zapadnoj DEMONkratiji.

 3. Риста says:

  Шта сад? И војска је прешла на страну опозиције? Алал му изјаве. Нисам то знао. Па сад, не знам...Није ми јасно како ме то потсетило да је и наша Његова Екселенција Прецедник спречио атентат на себе му. Ко покушао "атентате" у Црној Гори??? Ко у Србији? Па изгледа исти онај који и у Белорусији. Дакле, не верујем Лукашенку ни реч. А кад видим да је стрељао заверенике, онда ћу верујем. Али неће, јер не постоје.

 4. Pingback: CIA i FBI PLANIRALE ATENTAT ZA DAN POBEDE? Lukašenko otkrio detalje – „Za mene i moju decu pripremili su egipatski scenario!“ – Prava istina o svemu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u