ЦИА И МИ6 влада Србијом!?

CIA I MI6 vlada Srbijom!?

10 januara 2018

Slobodan Milošević i CIA

Nekadašnji komunistički političar Slobodan Milošević je od početka osamdesetoh godina prošlog veka nakon bankarskih poslova više boravaka u SAD, i saradnje sa amaričkim bankama i poznanstvom sa Ričardom Holbrukom i mrežom uticaja Rokfelerovih ljudi preko legendarne bankarke Borke Vučić ušao u “dosije” CIA koja je računala na njegov dolazak na vlast kao poltičara “reformistu”. Slobodan Milošević je radio na svom imidžu bankara zapadnog tipa u socijalističkoj ekonomiji. SAD su pre svega CIA posedovali “kadrovski karton” Slobodana Miloševića još 1986 godine kada je Milošević postao Predsednik SK Srbije.Sve do 1990 godine Slobodan Milošević je bio tipovan kao refomator političke scene u u Srbij. Milošević je imao realativno “dobe ocene” od ambadadora i diplomate Lorensa Iglbergera u svojim izveštajima, ali ne i od ambasadora Vorena Cimermana kojeg Milošević dugo nije hteo da primi. Cimerman je slao negativne izveštaje Stejt deparmentu i CIA o Miloševiću i državnoj politici Srbije oko Kosova i početka krize na prostoru bivše Jugoslavije.

Zapadni obaveštajni gambit na Balkanu?

CIA je imala plan svrgavanja Miloševića s vlasti preko SPO i Vuka Draškovića 9. marta 1991. godine po modelu Čaušeka , ali taj pokušaj nije uspeo. Sredinom devedsetih tačnije od 1994 godine CIA traži okvir saradnje sa SDB Srbije i Jovicom Stanišićem da bi se približila Miloševiću.Jovica Stanišić pravi mirotvornu politiku oslobođenja francusklh vojnika u Republici Srpkoj, i tu postaje “partner” Zapadu koji će dovesti do Dejtonske mirovne konferencije. Milošević preko SDB Srbije i Stanišića i njegovih saradnika radi na lomljenju političkog vrha oko dr Radovana Karadžića što je bio definisano kao uvođenje sankcija Srbije Karadzićevoj politici.CIA vidi Miloševića kao “Norijegu” koga treba nagraditi ali i strateškom “ucenom” držati pod “kontrolom“. Paralelno po “dubini” CIA radi na Kosovu i Albaniji i priprema 1996 I 1997 plan za započinjanje prvo građanskog sukoba u Srbije preko protesta građana 1996/1997, a onda otvaranjem “Kosovo Dosijea” krajem 1997 godine, CIA je u Srbiju ubacila svoje ljude koji su bili deo vlasti Miloševića .Prvo premijera Milana Panić i guvernera Dragoslav Avramović, a onda kao “interesne saradnike” lidera SPO Vuka Draškovića i kasnije lidera DS dr Zorana Đinđića kroz koaliciju “Zajedno” koja će biti “nukleus” budućeg DOS-a I vlasti u Srbiji od 2001 godine.

CIA i Zapad “formirale” DOS i kontrolišu sve vlade Srbije ?

Ključni američki igrač na Balkanu bio je Milo Đukanović koji je bio “zaštitnik” srpske opozicije pre svega Draškovića i dr Zorana Đinđića 1997 do 2000 godine. Milo Đukanović se borio da zaštiti sebe i svoju vlast od moći Miloševića. Miloševićeva tajna služba pre svega SDB radeći sa mafijom postaje instrument lične vlasti Miloševića ali Đukanovića u Crnoj Gori i kapilarno ulazi u poslove CIA, MI6 i drugih tajnih službi. Miloševićev pad s vlasti deo je plana Zapada i CIA podržan i od Jelcinove vlasti. Dolazak na vlast DOS-a je deo CIA projekta po svim fazama pripreme kampanje, izbora i oblikovanja petog oktobra 2000. godine. Politički vrh DOS-a bio je u “korpi” moći CIA I MI6 koja je oblikovala državnu i bezbednosnu politiku Srbije od 2001 do danas, pre svega oko saradnje sa Haškim tribunalom preko politike oko Kosova do načina organizovanja tajnih službi u Srbiji civilnih i vojnih. Slobodan Milošević imao je “papir” od Ričarda Holbruka da neće biti procesuiran u Haškom tribunalu, a takv papir je dobio i od političkog vrha Srbije 2001 kada je prevaren. CIA je bila organizator operacije njegovog prebacivanja u Hag kao što je i “jurila” u Srbiji za dr Karadzićem i generalom Mladićem uz konaćnu podršku srpskih službi bezbednosti.Srpske službe bezbednosti bile su i ostale uvezane u zapadnim mrežama tajnih službi i tako je bezbednosni sektor Srbije je duboko “korodirao” i postao partner Zapadnih tajnih službi kako CIA, Mi6 tako I BND. Zapadne tajne službe nisu “zaštitile” dr Zorana Đinđića od političkog atentata iako je bio njihov rezident i prihvatili su vlast dr Koštunice i Borisa Tadića u međusobnoj borbi za vlast. Zapad je onda zaigrao na kartu koalicije SPS i DS i potrebe da ministar policije bude Ivica Dačića koji će kasnije preuzeti i diplomatiju kao veš poltičar koji igra sa svima .Zapad je preko Tadića i Dačića “pocepao” SRS preko koje je stvorena SNS, a onda je i stisnuo I privremeno se odrekao Borisa Tadića u korisit politike Nikolić-Dačić-Vučić. Sada je Zapad prihvatio Vučića kao faktora stabilnosti Srbije i Balkana uz održavanje na vlasti Ivice Dačića.

Tomislav Kresović

VIDOVDAN

KOMENTARI7 komentara

 1. Goga says:

  Za sve smo mi krivi,nista oni nebi mogli da nema izdajnika.Zalosno je sta su od Srbije napravili za saku dolara!!!

 2. goran says:

  A šta sprečava KGB da malo zavlada makar u Nišu? Nemojte mi reći da se oni plaše Vučića. Ne plaše se nego im ne da Putin koji u saradnji sa Zapadom radi na uništavanju Srbije. Tvrdim das će to Srbima postasti jasno tek za 50 godina. Mislim, onim Srbima ispod šljive.

  • Sasulja says:

   Gorane.gresis pa nedaju im ti isti koji vladajuSrbijom,cia,mi6.

 3. Zoran says:

  Ne, one samo narede Vucicu sta da radi.

 4. Milutin says:

  I cia i mi6 su direktno odgovorni za ubistvo Đinđića jer je to ubistvo u njihovoj režiji a po kazivanju Zorana Mijatovića zamenika načelnika DB SRBIJE A ŠTO JE OPISAO U KNJIZI PEČAT VREMENA. Te dve fašističko mafijaške organizovane grupe ubica i pljačkaša su i aktivno učestvovale na državnom udaru prilikom rušenja Slobodana Miloševića i SRBIJE. Trula amerika je preko ove dve službe kupila ondašnji DOS po izjavi otpravnika poslova američke ambasade iz Budimpešte iz 2000 godina za oko 100 miliona dolara uključujući tu i troškove njihovih agencija sa trulog zapada. Otada pa do današnjega dana pored aktivne uloge cie, mi6 tu su i ostale UBICE SRBSKE DECE IZ NATO FAŠISTIČKOG UDRUŽENJA KAO I NEVLADINE ORGANIZACIJE KOJE FINANSIRA NAJVEĆI SRBOMRZAC I NACISTA SOROŠ A KOGA VUČIĆ DOČEKUJE KO DRŽACVNIKA KO I NJEGOVOG SINA. E TI KRIMINALCI IO UBICE SE U SRBIJI PITAJU ZA SVE A TO IM DOZVOLJAVA AKTUELNA VLAST I SNS KOJIMA SU PREČE TE UBICE SRBSKE DECE NO SVI MI SRBI. Zato ova vlast i sns sve što su dosad uradili uradili su na štetu SRBA I SRBIJE KAKO BI NAS UNIŠTILI A ŠTO I JESTE KRAJNJI CILJ TRULOG ZAPADA. Taj plan je u pisanoj formi objavio jevrejski rabin i mafijaš Šnerson.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *