CIA kreira politiku i ratove na Balkanu i lobira protiv uticaja Rusije u Srbiji

CIA kreira politiku i ratove na Balkanu i lobira protiv uticaja Rusije u Srbiji

2 октобра 2013

Cia 001Piše: Tomislav Kresović

CIA osmislila i vodila ratove na Balkanu?

Šokantne su informacije o delovanju CIA na Balkanu tokom devedestih godina, a koje je zbog “viših interesa” obelodanio bivši američki predsednik Bil Klinton centru svoje fondacije u Njujorku. Posredno Bil Klinton je uradio isto što i Snouden ili “Vikilik” odnosono javnosti je saopštio strategiju njegove politike na Balkanu, prostoru bivše Jugoslvije i Srbije u preko 300 obaveštajnih dokumenata.

Centralna obaveštajna služba (CIA) sakupila za vreme rata u BiH, u periodu od 1992. do 1995. koji su stavljeni na sajt CIA iako imaju tajnost 50 godina. Bivši predsednik SAD Bil Klinton je na taj način otvorio stranice podzemne istorije gde je CIA kreirala u velikoj meri politiku Bele kuće i Pentagona. Analitičari CIA podržani svojim mrežama u Srbiji su pislali procene Beloj kući Stejt departmentu da “nisu bili zadovoljni dejstvom sankcija na Srbiju budući da one nisu proizvele antirežimske demonstracije. “Građani Srbije gunđaju i zarađuju sve manje, ali nema naznake da se približavaju granici strpljenja. Sankcije su ubrzale spiralu propadanja srpske ekonomije, ali još nisu donele dovoljno patnje lokalnom stanovništvu da bi pokrenule eksploziju antirežimskog raspoloženja”, navodi se u izveštaju.

CIA je nakon rata u BiH 1995. godine pripremala teren za obaranje sa vlasti Slobodana Miloševića i vojna akcija oko Kosova 1999. godine NATO-u je poslužila posle sankcija kao druga faza u rušenju vlasti u Srbiji. Danas bivši državni sekretar u Klintonovoj administraciji Medlin Olbrajt kaže da su akcije Sjedinjenih Američkih Država tokom krize na Kosovu, uključujući bombardovanje područja koja nisu bila pod sankcijama Ujedinjenih nacija, bile ilegalne, prema međunarodnom pravu, ali ipak pravične, što potvrđuje međunarodnu agreiju SAD i NATO protiv SRJ i Srbije.

Iza svih poteza Klintonove politike stajala je CIA. Ona je uz podršku savezničkih službi pre svega NI& i BND pripremala mrežu političkog prevrata koji je doveo DOS na vlast. Istovremeno postoje i procene da je CIA preko drugih službi u Evropi, pre svega Britanskih ili delova političkog i kriminalnog podzemlja u Srbiji, bila zainteresovana za političku i fizičku eliminaciju premijera Srbije dr Zorana Đinđića. CIA nikada nije napuštala Srbiju sa stanovišta globalnih interesa SAD, pre svega zbog pritiska državnog vrha oko Haškog tribunala, Kosova i Metohije i rada na nezavisnosti, kao i kontrole svih dosadašnjih vlada Srbije računajući i sadašnju

CIA “lobira” protiv uticaja Rusije u Srbiju

CIA zapravo preko svojih kanala unutar vlasti Srbije sa svojim saveznicama MI6 i BND kontroliše državnu politiku i establišment na način da se ni jedna odluka strateški važna za Srbiju ne može doneti bez podrške i odobravanja diplomata i vlada SAD, Velike Britanije i Nemačke. Strateški cilj SAD preko sovjih obaveštajnih mreža i uticaja jeste maksimalna “poslušnost” vlade Srbije upustvima Nemačke i SAD oko Kosova da bi se dobio datum za početak pregovora za status u EU.

SAD, koje su među prvima priznale Kosovo, imaju na Kosovu geostrateške interese koji deluju po dubini Balkana sa namerom vitalne kontrole Ruskih, pre svega energetskih interesa koji prolaze kroz Srbiju. Drugi strateški cilj SAD je da uvuku Srbiju u NATO i da je izvuku iz ruskih geopolitčkih i vojno strateških interesa. SAD su Srbiju prepustile Nemačkoj uz kontrolu CIA nad vladom, vojskom i policijom. Nemačka BND kontroliše finansije, prirodne resurse i nauku zajedno sa britanskom MI6.

Vlada Srbije pod kontolom!

Sam predsednik vlade Srbije i lider SPS-a Ivica Dačić uživa značjnu podršku u Obaminoj administraciji, tačnije lobiju Bila i Hilari Klinton. Dačić kaže: „Veoma nam je bitno da imamo pozitivan stav Nemačke da bi prva međuvladina konferencija bila održana do kraja januara”. Datum za EU je kapitalna bitka Ivice Dačića i Aleksandra Vučića. U isto vreme premijer Srbije takođe kaže: “Ja mislim i da je opstanak Republike Srpske mnogo važniji nacionalni i državni interes nego opstanak Kosova i Metohije u okviru Srbije zato što tamo (u Republici Srpskoj) živi više od milion Srba”. Ovom izjavom premijer Srbije je jasno stavio do znanja da Kosovo i Metohija nije “važan” državno nacionalni interes Srbije jer je on real-politički na osnovu sile i interesa već definisan kao nezavisna država.

Da bi se pospešio taj stav Ambasador Nemačke na Kosovu Peter Blomajer izjavio je da Nemačka i Velika Britanija imaju zajednički stav da normalizacija odnosa Srbije sa Kosovom treba da bude usko povezana sa procesom učlanjenja Srbije u EU i dodaje: “Nemačka i Velika Britanija, ali i drugi partneri usko sarađuju i imaju potpuno iste stavove što se tiče odnosa Srbije i Kosova i njihovoj budućnosti u EU“. Republika Srpska je za premijera Srbije važnija od Kosova čime se zapravo racionalizuje ili redukuje pojam državnog i nacionalnog interesa jer je RS entitet u okviru BiH koja je nedovršena država kao i Kosovo i pod protektoratom je NATO i EU. Sa druge strane predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je dobio poverenje građana na nacionalnoj politici kaže: “Kurs Srbije je jasan – Srbija želi da tesno sarađuje sa Rusijom i to ne ometa evropske integracije naše zemlje“ u razgovoru s ruskim ambasadorom u Beogradu Aleksandrom Čepurinom. Kako je prihvatljiva da vlada vodi izrazito prozapadnu politiku a predsednik Srbije se poziva na jačanje odnosa sa Ruskom federacijom. Da li je reč o dve politike ili političkim nijanasama vreme će pokazati.

CIA radi na perfidnim oblicima odvraćanja srpske vlasti od Ruske federacije – “korak po korak”. Sam premijer Ivica Dačić nedavno kaže da će Srbija u skorije vreme referendumom odlučiti oko statusa u NATO. CIA je recimo svim državama u okruženju i onima koji su bili “iza gvozdene zavese” na putu ka EU procenjivala kapacitet ulaska u NATO i odvraćanja od bilo kojeg vojnog savezništva i veće vojne saradnje sa Ruskom federacijom. Svi dosadašnji ministri odbrane Srbije bili su pod jakim pritiskom i uticajima SAD i NATO i pod kontorlom i posmatranjem CIA. Dakle CIA je i dalje na Balkanu i u Srbiji uticajna i za nju sada rade državni potencijali Srbije da bi dobili što bolje ocene na putu Srbije ka EU. Ono što je objavio “Vikiliks” ili Snouden javno je saopštio i bivši predsednik SAD Bil Klinton. CIA kreira i upravlja krizama i politikama na Balkanu bez zastoja.

(Vidovdan.org)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u