ЦИА ОТКРИЛА ПЛАН ЗА КРАЈ СРБИЈЕ: Спремали ХОРОР СЦЕНАРИО: Тотално уништење!

CIA OTKRILA PLAN ZA KRAJ SRBIJE: Spremali HOROR SCENARIO: Totalno uništenje!

5 septembra 2018

CIA je dozvolila uvid u belešku od 28. decembra 1992. godine gde visoki američki obaveštajci na sastanku govore o mogućnostima za bombardovanje Srbije i za bombardovanje hemjijskih, naftnih i energetskih postrojenja, kako bi se pomoglo Hrvatima i muslimanima u ratu protiv Srba na teritorijama SFRJ zapadno od Drine.– Najvažniji ciljevi u Srbiji su glavni vojni aerodromi i nekoliko elektrana – navodi se u belešci.

Navodi se da bi bombardovanje i uništenje šest elektrana (Obrenovac, Đerdap, Priština, Novi Sad, Pljevlja, i Beograd) poremetilo čitavu električnu mrežu u Srbiji na bar godinu dana i da bi to imalo negativne efekte na srpsku ekonomiju.

U izveštaju se govori i o mogućim ekonomskim i socijalnim posledicama uništenja rafinerije gasa u Elemiru, 8 skladišta nafte pored Dunava, ali i rafinerija u Pančevu i Novom Sadu, pruga, mostova…

U dokumentu se navodi i da bi bombardovanje ovih postrojenja bilo shvaćeno kao „napad na srpski narod“, a niko na sastanku nije postavio pitanje o mogućim katastrofalnim ekološkim posledicama ovih akcija, niti o mogućem broju civilnih žrtava u slučaju gađanja elektrana i rafinerija.

Većinu ovih lokacija NATO je gađao 1999. godine u agresiji na SRJ.

Beleška počinje navođenjem odgovora na pitanja o posledicama sankcija koje su Amerikanci uveli Srbiji 1992. godine, ali i stanju morala armije JNA, srpskih snaga, a vrlo su zabrinuti za hrvatsku i muslimansku vojsku.

Navodi se da muslimanska vojska svoje oružje nabavlja skoro isključivo od Hrvatske i Hrvata iz Bosne i piše da će Zagreb nastaviti da pomaže muslimane zbog sukoba sa Srbima.

– Verujemo da će trupe vojske Republike Srpske ostati dovoljno nadahnute za borbu i da zadrže svoje protiv slabijeg protivnika – piše u belešci.

(Srbija Danas)

KOMENTARI7 komentara

 1. doktrina soka says:

  Cist dokaz za podizanje optuznice protiv Nato agresije na SRJ. SVE STO SU BOMBARDOVALI JE EKOCID GENOCID.Kome ovo nije dokaz za genocid,neka si puca u glavu. TUZILASTVO SRBIJE NA OVO MORA ODGOVORITI TUZBOM.

  • ARTILJERAC says:

   To bi bilo tako da na vlasti nisu izdajnici Srbije.

 2. Boban za Srpskog Cara i carevinu Srbiju says:

  Sve su to sitnice. Glavni planovi za zatiranje Srpstva neće biti obelodanjeni sve dok u tome ne uspeju. Mi možemo da se protivimosvemu što nam sada rade i da se molimo Gospodu da nam pomogne. Šta nam je još preostalo... Niko sem Boga. Napustili smo ga i sada plaćamo strašnu cenu svojoj gordosti gluposti i kukavičluku.

 3. Ivan Grozni says:

  Ma nije tacno. Jeli AV postao naj bolji prijatelj sa Klintonovima i Blerom?. Nebi On bio tako blizak sa tako ostrascenim neprijateljima Srbije Ili mozda ja nisam u pravu.Ovi o kojima pricamo ubili su na milione ljudi po celom svetu. Sta bi za njih bilo jos par miliona. Sloveni su za germane bili SUB HUMAN Nesto izmedju majmuna i pra coveka. Oni su imali nameru da od nas prave djubre za njihove njive.Kad to znamo ZASTO TRCIMO U TAJ PROKLETI SVET GDE NAS NECE?

 4. vanja says:

  Ne smemo vise nikada biti u savezu sa ovim zapadnim zlotvorima. Moramo se uciti svaki dan da ih mrzimo iz dna duse.

  • Nebeska Srbija says:

   Ne mora da se mi ucimo nego decu da ucimo

 5. Milax says:

  Zapad nas sistematski unistava od 1945 - komunizam,sankcije,izolacija,bombardovanje,instaliranje pro zapadnih vlasti,izazivanje vestackih kriza,trovanje hranom,vodom,zaglupljivanje naroda putem televizije.....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *