ЦИА ПРЕДВИЂА БАЛКАНСКИ РАТ: Православна браћа, Срби и Грци, уништиће пројекат велике Албаније!

CIA PREDVIĐA BALKANSKI RAT: Pravoslavna braća, Srbi i Grci, uništiće projekat velike Albanije!

18 avgusta 2016

Serbia Greece 456h

Ako SAD i posle terorističkih napada u Kumanovu nastave sa politikom bezrezervne podrške Albancima, ako EU i dalje bude prećutno prelazila preko oživljavanja projekta „velike Albanije“ to bi moglo dovesti do formiranja pravoslavnog saveza Srbije, Grčke, Bugarske i Makedonije, i možda čak i do Trećeg balkanskog rata!

Ovo je zaključak najnovijeg izveštaja CIA o stanju u našem regionu u kome se administracija u Vašingtonu upozorava da bi dalja jaka podrška Albancima gurnula pravoslavce u zagrljaj Rusiji. Analitičari CIA zbog toga predlažu američkim vlastima uravnoteženiji pristup Balkanu.

Obaveštajci u svom izveštaju upozoravaju da je sasvim moguće da Srbija, Grčka, Bugarska i Makedonija sklope pravoslavni savez!

– Američki analitičari pišu da balkanske države, čije su teritorije ugrožene projektom „velike Alabanje“, neće sedeti skrštenih ruku i mirno gledati kako im Albanci otimaju teritoriju. Štaviše, uvereni su da će u slučaju nužde Srbi, Grci, Bugari i Makedonci udružiti snage u borbi protiv Albanaca. U tom slučaju Balkan bi postao područje nalik Bliskom istoku, a to nikome, pa ni SAD nije u inetresu – prenosi odlično obavešteni diplomatski izvor.

Niko u Vladi nije želeo da komentariše ova saznanja. Na drugoj strani, stručnjaci ocenjuju da je scenario pravoslavnog saveza moguć, ali da bi bio veliki trn u oku zapadu. Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da je udruživanje logična reakcija na pokušaj stvaranja „velike Albanije“.

– Ako se savez i desi, ne verujem da bi SAD to mirno posmatale jer je jasno da su im Albanci miljenici. Srbija je sličan savez imala pre Prvog svetskog rata, kada se sukobila sa Turskom – podseća Vukadinović.

Čedomir Antić, iz Naprednog kluba, naglašava da više od decenije postoji ideja o udruživanju Balkana.

– Čak i kada bi se zaista pokrenula ta ideja, SAD bi to u startu sprečile. Ipak, takav savez bi trebalo da postoji jer bi on opstao i u slučaju da EU propadne. Čudi me da predsednik Nikolić to nije već pokrenuo kada je pozvan na proslavu Kumanovske bitke.

(Informator)

KOMENTARI13 komentara

 1. Batina says:

  A, di su tu montenegrini?

  • milovan says:

   Batina* Crnogorci su Srbi.Montenegrini ono-nesto ne moze biti ni Srbin niti Crnogorac. U momselu vele prdez,koji je ispao Crnogorcu iz caksira.Ispari do duse cesto preko mora,ali ga bura ponekad vraca nazad.Cisto onako da nam zasmrdi.

 2. 123 says:

  Pa da. Njima bi takav scenario sasvim odgovarao. Oni neprekidno zagovnavaju, a mi da krvarimo. Zato su i forsirali nezavisno "Kosovo", jer su znali da šiptari nisu u stanju da se organizuju u normalnu državu i da to neće biti u stanju još najmanje pet vekova i da će ono izazivati permanentnu nestabilnost. Ne treba se lakomisleno zaletati u rat, ali treba neprekidno pomagati Srbe na KiM-u i u svim medjunarodnim telima uporno zahtevati poštovanje svih njihovih prava kao i da se obezbedi povratak raseljenih i naknada njihove otete, opljačkane ili na drugi način izgubljene imovine. Posebno zahtevati zaštitu tj. vraćanje/obeštećenje imovine Srbije. Uvek i glasno. Pritom pažljivo motriti na situaciju u svetu da nam ne promakne trenutak za zahtev naknade ratne štete za bombardovanje 1999. Ni od toga nikad ne odustati.

 3. Da dodam says:

  Milo je Turčin moraju prvo da gazdu zbrišu da bi stali na noge.

 4. miroslav says:

  pa montenegrini su vec deo velike albanije

 5. EKSKLUZIVNO says:

  TUČA U NIŠKOM SNS: Procurio video snimak svađe niških naprednjaka (VIDEO) - https://www.youtube.com/watch?v=amkpEpnB-v0

 6. genocid u jugoslaviji says:

  srbi sad ili nikad samo dveri napred ostali stoj zivela srbija

 7. Lajla says:

  GLASATI ZA ZAVETNICI SVE BIVSE KORUMPIRANE I PRELETACE, POLJITICKE STRANKE NI U SNU. SRBI TREBA DA BIRAJU NOVA LICA. OVA ZGADIJA OD 2000g JE POKAZALA STA ZNA,SRBIJU SU ZGAZILI I PLJUNULI SRBI.

 8. ANTI NATO PROTEST says:

  PROTEST 4 MART - NIŠ Okupimo sve anti-NATO snage u Nišu - 4 MART - PETAK U 16 ČASOVA - TRG KRALJA MILANA Pozivamo sve rodoljube, anti-NATO snage, sve građane Niša, Leskovca, Vranja, Prokuplja, svakog sela, varošice i opštine naše južne Srbije – da se u petak, 4.marta okupimo zajedno na Trgu Kralja Milana u 16 časova i pošaljemo poruku da je ustao jug Srbije! Nakon velikog skupa u Beogradu, anti-NATO protest u Nišu je poruka vlastodršcima da se borba protiv okupacije širi celom Srbijom!Srbija nije NATO kolonija! USTAJ RODE PRAVOSLAVNI - https://www.youtube.com/watch?v=tCDyc1GPeOY

  • Dondon says:

   Zoves na protest, ne znas ni koji je datum u petak. Bezi bre.

 9. Miladin says:

  Srbija ce da postane Natalija kad udju u NATO.

 10. ilija krneta says:

  milosevic i seselj su predali jugoslaviju hrvatima i sad ce seselj i vucic makedoniju predati albancima

 11. Mlax says:

  Netreba nama rat,nama treba da tuzimo ,,NATO,, zbog nezakonitog bombardovanja I uzeti im 40 milijardi,platiti dug I odjebati in za sva vremena......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *