CIA преко огласа нуди посао Американцима који добро знају руски

CIA preko oglasa nudi posao Amerikancima koji dobro znaju ruski

3 juna 2018

AMERIČKA Centralna obaveštajna agencija je na svom nalogu na Tviteru objavila konkurs za Amerikance koji govore ruski jezik, prenosi magazin „Njuzvik“.

Korisnici interneta shvatili su ovu objavu na razne načine: mnogi su se odazvali na poziv, ali je bilo i onih koji su ismejali post, ili su odgovorili da, nažalost, nemaju američko državljanstvo.

Uz oglas je objavljen i lik muškarca koji drži tablicu s natpisom na ruskom jeziku: „Govorite li ruski?“

Tekst oglasa glasi: „Sve je u vašem znanju! Znate li ruski? Da li ste državljanin SAD s visokim obrazovanjem? Želite li da služite svojoj zemlji?“Oglas poziva sve koji su zainteresovani da posete zvanični sajt CIA i da saznaju kakvi su uslovi rada u agenciji i mogućnosti napredovanja.

Pravnik i član Javne komore Rusije Ilja Remeslo naveo je da bi ovakav posao bio idealan za Leonida Volkova, šefa izbornog štaba Alekseja Navaljnog na izborima za predsednika 2018. godine.

List podseća da su pristalice ruskog predsednika Vladimira Putina u više navrata optuživale opozicionara Navaljnog za veze sa CIA.

„Njuzvik“, ipak, konstatuje da je bilo i onih koji su se pozitivno izjasnili o oglasu. U komentarima ispod posta niz korisnika je ponudio svoje usluge, dok su drugi sa žaljenjem primetili da ne mogu da pomognu, jer nemaju američko državljanstvo.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *