ЦИА ПРОЦЕНА ШОКИРАЛА ЗАПАД! Путин би ратовао због Србе!

CIA PROCENA ŠOKIRALA ZAPAD! Putin bi ratovao zbog Srbe!

4 marta 2018

U poverljivoj analizi dostavljenoj diplomatama kaže se da bi Rusija u slučaju rata na Balkanu sasvim sigurno stala na stranu Srbije i RS. Ruske rakete i avioni bi u roku od nekoliko sati sprečili svaki veći napad na Srbe, navode obaveštajci

Predsednik Rusije Vladimir Vladimirovič Putin bez oklevanja bi ušao u rat ukoliko bi Srbi u Srbiji i Republici Srpskoj bili frontalno napadnuti. Ruska vojska je po nalogu predsednika Putina već razradila detaljne planove za odbranu srpskog naroda na Balkanu, a nema nikakve sumnje da bi Putin, u slučaju potrebe, intervenisao i na Kosovu.

Ove tvrdnje stoje u poverljivoj analizi koju su po nalogu Stejt departmenta izradili operativci CIA, a ona je protekle nedelje dostavljena i američkim diplomatama u Beogradu.

Kako saznajemo, analitičari CIA procenjuju da ni slučajno ne treba provocirati Putina na Balkanu.

„Putin Srbiju i Republiku Srpsku doživljava kao poslednje iskrene saveznike u ovom delu Evrope, kao svoju zonu interesa i uticaja koju je spreman da brani svim raspoloživim sredstvima. Pouzdani izvori iz Kremlja svedoče da Putin neće oklevati da upotrebi vojnu silu ako Srbi budu u opasnosti“, navodi se, između ostalog.

U tom dokumentu se precizira da je Putin u stanju da Srbima pomogne u najkraćem mogućem roku.

„Ruske rakete i avioni bi za samo nekoliko sati sprečili svaki veći, frontalni napad na Srbe u regionu. Nema nikakve sumnje da bi, na zahtev Beograda, Rusija intervenisala i na Kosovu, naravno u korist Srba. Moskva ne priznaje Kosovo kao državu i nju ni na koji način ne obavezuju odnosi sa Prištinom“, piše u ovoj obaveštajnoj analizi na osnovu koje će se, između ostalog, određivati budući potezi Amerike i zapadnih saveznika u našem regionu.

Sasvim je zanimljivo da analitičari CIA današnju situaciju u srbiji i na Balkanu upoređuju sa onom od pre rata na Kosovu 1999. godine.

„Beograd tada nije imao nijednog ozbiljnog saveznika u svetu, a to danas nije slučaj. U ovim okolnostima nemoguće je ulaziti u bilo kakav veći oružani sukob sa Srbijom a da to sa sobom ne povuče i sukob sa Rusijom. Ne treba, takođe, zanemariti ni značajne interese Kine u Srbiji, ali i ekonomske interese Nemačke i drugih velikih evropskih zemalja koji su prisutniji više nego ikada ranije“, kaže se u dokumentu i preporučuje američkim zvaničnicima da se dodatno angažuju na iznalaženju ‘trajnog mirovnog aranžmana sa Srbima i Srbijom’.

„Vojno rešenje pitanja Kosova, kao i nasilno nametanje rešenja Srbima u BiH, odnosno Republici Srpskoj su opcije koje bi sa sobom nosile velike rizike po interese i SAD i EU. Zato je potrebno naći kompromisno rešenje kojim bi i Srbi bili delimično zadovoljni, a što bi dovelo do trajne stabilnosti regiona. Samo u tim uslovima Srbija bi možda mogla da se dodatno približi NATO paktu i dugoročno distancira od Rusije“, navode autori analize.

I dok zvanično niko od zvaničnika juče nije hteo da komentariše naša saznanja, bezbednosni stručnjak Dževad Galijašević smatra da je CIA oduvek strahovala od ovoga, a da je sada uverena u takav scenario.

– Nakon govora predsednika Putina, u Vašingtonu, Londonu i Berlinu raste zabrinutost i strah zbog jasne pozicije Rusije i njene sposobnosti i odlučnosti da deluje na zaštiti vlastitih nacionalnih interesa, ali i odbrani saveznika. Ovo više nije Jeljcinova Rusija, niti komunistički SSSR na kraju epohe. Posebno su poruke iz Moskve zabrinule VIA i NSA jer znaju da takvo opredeljenje Moskve više nije prazna pretnje ili mahanje praznom puškom nego poslednja opomena bahatim NATO liderima i zbunjenoj polarizovanoj Evropi – podvlači Galijašević.

(Mediji)

KOMENTARI20 komentara

 1. Zoran says:

  Sta to vredi kad Vucic nece d aratuje, nego daje Zapadu sta ovima padne na pamet.

  • padre says:

   Pa on u nikakvom slučaju neće da ratuje, jer će, kao svaki pametan kralj kliznuti u inostranstvo!

 2. Miraš says:

  Za to jenkiji već imaju spreman lek jer umeju da podmuklo osvajaju tj. postavljaju na vlast u neokolonijama svoje ljude. Nekako utiču na to da kod nas na vlasti budu muljave vodje prodanih duša. DemoNkratija radi li radi.

 3. Roy says:

  Putin bi ratovao zbog Srbe! Srbe bi ratovala zbog Rusi! Rusi bi ratovale zbog Sirija! Sirija bi ratovali zbog Amerikance!

  • Strahinja says:

   Roy = VATIKANOID !!!

 4. Lazar says:

  Za Putina sam siguran 100%. Problem je "naš" Vučić, koji to ne bi dozvolio.

  • Sasha says:

   Tacno. Nas covek nece! Sta vredi sto Putin hoce? I kada je datum kapitulacije? Mislim potpisivanje sporazuma sami sa sobom! Kosovo je nase. Nase ce i ostati. A gospodin Vucic neka prebroji bolje te glasove!!! Otkud visak?

 5. Mali Vuk says:

  Branio bi svog malog baticu!

 6. Trifun says:

  Zapadne genocidne hijene ce PLATITI VISOKU CIJENU za genocide kroz istoriju i ono sto su nam uradili 90-tih. VISOKU. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

  • Nebeska Srbija says:

   Zivi bili pa videli!!!

  • Serbon says:

   Trifune svaka ti se pozlatila

 7. Beli Orao says:

  E moj Tribune!!!! Ti si na frontu i vičeš " nema nazad "!!! A Vučko i golica bježe ,okrenuli leđa i praše li ta praše . Zar ne vidiš da u Srbiji nema puno pravih patriota ,većina je Vučko i vučići koji ne bi ratovala za majčicu domovinu, podvuku bi rep i bili bi negdje u inostranstvu a da ti ni shvatio nebi šta se dogodilo!!!

  • doktrina soka says:

   Jesi li dobro procitao clanak.Rusija bi ratovala za Srbiju i R.Srpsku,a i za svoj uticaj na Balkanu.To za svoj uticaj na Balkanu Vucicu ne daje prostor da radi protiv interesa Rusije.Dobro ce biti pracen sta i gde radi,morati ce paziti da ga ne poprska neka boja.

  • goran says:

   Srbi su zasluzili svoju sudbinu. Da sam na Putinovom mestu, odavno bih ih pustio niz vodu. Ocajni grebatori su to, sebicnjaci. Sve sto je od Srba valjalo vec je pobijeno ili pobeglo u inostranstvo. U samoj Srbiji nema vise od 100 cestitih i sposobnih ljudi. Sta oni mogu, okruzeni milionima hohstaplera?

   • Strahinja says:

    Samo se ti "Gorane" drzi Putina... Videces, osetices uskoro prosvetljenje...

   • tororoso says:

    obrnuto je to, pobegli su izdajnici

   • vindfaker says:

    pobegulje raus!

 8. PRVA LINIJA says:

  MA TREBA DA UDJEMO U NATO, KAD ZARATE SA RUSIMA DA IH ROKAMO S LEDJA, DOSTA SU NAS UBIJALI, STO BRACA STO DUSMANI, ONI CASTI I OBRAZA NEMAJU A NAMA JE VREME DA NAUCIMO...

 9. Vojin Pantić says:

  Pročitajte još jednom "Život i priključenija" od Dositeja Obradovića i obratite pažnju od 32. stranice.Dositejev najbolji drug i kolega na trgovačkom zanatu se zvao NIKOLA-NIKA PUTIN Imao je u to vreme 13 godina a naš veliki prosvetitelj je bio nekoliko godina mlađi .to je bilo oko 1747 ili 1748 a upravo iz tog kraja tj Banata se odselilo oko 220.000 Srba u Rusiju Zbog terora Marije Terezije nad Srbima radi unijaćenja i prelaska u status zavisnih seljaka -robova pošto su Srbi strahovito izginuli u ratovima sa Bavarskom i Francuskom a za Tursku i da ne govorim.U vreme velike seobe Putin je mogao imati oko 18 godina a tu su bili i njegovi mnogobrojni rođaci sa istim prezimenom. Kao što svi znamo velika seoba je bila savršeno organizovana o trošku ruskih vlastisa odmorištima ishranom itd i trajala je skoro tri godine po grupama svakoga dana.svo pomorišje od Arada do Čongrada se iselilo do takoreći poslednjeg Srbina jer je tu bilo predviđeno naseljavanje Mađara. Pretežno se iselila i Temišvarska krajina odakle su bili i Putin i Obradović tj iz sela Čakova.E sada meni nije poznato u koju Krajinu se iselila familija Putin da li u Donjecko-Lugansku oblast ili u Krivogorodsku krajinu ali u jednu od ove dve jeste.S obzirom koliko Vladimir Vladimirović grčevito brani Donjeck i Lugansk rekao bih da je to u pitanju ali pre par godina kad sam bio u Rusiji nekoliko puta sam video reklama za letovanje u Krivom Rogu u Krivogorodskoj krajini. I nijedan drugi kraj ukrajine nije tako intezivno reklamiran a kod Rusa nema ništa slučajno U ono vreme ceo Banat je bio tako reći 100% srpski a danas ova naša četvrtina ili petina jedva može da nabere većinu. Da pojasnim da u ono vreme osnovni kriterijum po kome su se narodi razlikovali nije bila nacionalnost nego verska pripadnost a pošto su i Rumuni tj Vlasi pravoslavne vere Nemačko -Rimska vlast nas je trpala zajedno pa kad se kaže Srbi ima tu i Rumuna koji nisu hteli u Rusiju, možda manjina ,pa ih je tako ostala većina u Banatu i danas imaju tri četvrtine Banata.Mađari Slovaci Nemci su došli kasnije planskim naseljavanjem , neka sela čak posle 1880 godine.Da bude jasno Srbi su se pojedinačno ili u manjim grupama selili u Rusiju još od 1690 pa i pre ali najveća je bila seoba koju sam naveo a o kojoj naši istoričari ćute a o političarima i da ne govorim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *