ЦИА ПРОГНОЗОМ ШОКИРАЛА ЕВРОПУ: Србија, Албанија и БиХ биће у православном савезу! ЕВО КО ЋЕ СВЕ БИТИ У ТОМ САВЕЗУ

CIA PROGNOZOM ŠOKIRALA EVROPU: Srbija, Albanija i BiH biće u pravoslavnom savezu! EVO KO ĆE SVE BITI U TOM SAVEZU

10 jula 2018

EVROPSKA unija kakvu danas poznajemo uskoro bi mogla da postane stvar prošlosti! Američka obaveštajna agencije CIA Stari kontinent u bliskoj budućnosti vidi sasvim drugačije – podeljen na tri dela – „novu“, „staru“ i „pravoslavnu“ Evropu, kojoj bi pripadala i Srbija.Istovremeno, i agencija „Stratfor“ predviđa krupne promene – jačanje Poljske i Rumunije, i to kroz strateško partnerstvo sa Amerikom, uzdizanje Turske kao regionalne sile i to uz slabljenje nemačkog uticaja u Evropi.

Projekcija CIA do 2020. godine predviđa zapadni blok, ili „staru Evropu“, koju bi činile Nemačka, Francuska, Austrija, Velika Britanija, Španija, Portugalija, Italija, Švedska, Norveška, Finska. „Nova Evropa“ obuhvatala bi Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Mađarsku, Češku, Slovačku, Sloveniju, Hrvatsku, s tim što bi ove zemlje, nekada najvećim delom članice Varšavskog pakta, sada bile glavni američki vojni oslonac u Evopi.

CIA je još pre skoro deceniju predviđala da će se Evropa naći u velikoj krizi, zbog čega ulazak balkanskih zemalja u EU neće jednostavno moći da bude izveden. Stoga se još tada predviđalo da će se Srbija, zajedno sa drugim balkanskim zemljama, Grčkom, Bugarskom, Makedonijom, Rumunijom naći u grupi „pravoslavnih zemalja“. Ovoj grupi bi pripadale i BiH i Albanija.

Prema projekciji CIA, u „katoličkoj“ zoni zemlje istočne Evrope bile bi pod patronatom SAD, dok bi Albanija, kao i Kosovo, koje je izdvojeno posebno, bile deo „pravoslavne zone“. „Stratfor“ pravoslavnu grupu naziva „gasna unija“.

Previranja započeta 2008. godine, otkad je EU u problemima, uzdrmali su jedinstvo Unije, i „Stratfor“ je predvideo da će ona teško moći da se vrati na nekadašnje jedinstvo, i ako preživi, funkcionisaće ograničenije i fragmentarnije. Navodi se da „različitost sistema i demografske promene u Evropi dovode EU u stanje napetosti, koje daje malo nade za preživljavanje njenih institucija, što je faktor odvraćanja od multinacionalnih solucija, na račun porasta nacionalističkih tendencija“:

– U narednoj deceniji Evropu će definisati uzdizanje nacionalnih država, kao pokretačke sile na kontinentu. Broj nacionalnih država će se verovatno povećati u secesionističkom pokretima, ili raspadom zemalja – ističe „Stratfor“ u projekciji budućnosti Evrope do 2025. godine.

Deceniju stara predviđanja da će odnosi unutar Evrope biti veoma nepredvidivi i nestabilni već su se obistinila, a to će za posledicu imati da zona slobodne trgovine neće moći da funkcioniše bez većeg protekcionizma. Posebno teške posledice trpeće, kako se predviđa, zbog toga Nemačka, dok će Poljska povećati regionalnu moć. Ističe se da se krajem decenije Turska uzdiže na nivo značajne regionalne sile, kao glavni rival Iranu.

Ekonomsko opadanje Evrope posledica je i starenja Starog kontinenta, što, kako predviđa CIA, utiče ne samo na gubitak moći EU kao „svetskog igrača“ već i na sudbinu NATO, i uopšte stare vojne saveze.

Odavno je uočeno da lice Evrope dramatično menjaju migracije, posebno iz muslimanskih zemalja. CIA je još pre decenije predvidela da će se muslimanska populacija u Evropi do 2025. godine povećati na 22 do čak 37 procenata, što bi dodatno moglo da poveća tenzije na Starom kontinentu.

CIA je, takođe, predvidela da će američki odnosi sa Evropom biti „dramatično drugačiji“ do 2020. godine, na čemu, očigledno, radi novi šef Bele kuće Donald Tramp. To će, kako se predviđa, imati za posledicu odstupanje od institucija na koje smo navikli od Drugog svetskog rata. NATO bi mogao da oslabi i bude smenjen drugačijom evropskom arhitekturom u oblasti odbrane.

ANĐELKOVIĆ: POLAKO SA USTUPCIMA

Već duže vreme se priča o transformaciji EU u nekoliko zona, jer će velike ekonomske razlike između zemalja članica podeliti EU, da će na jednoj strani biti bogate zemlje, a na drugoj siromašne – kaže politički analitičar Dragomir Anđelković. – Malo je verovatno da ćemo kroz deset godina imati homogenu EU kakva je danas. Verujem da će unija postojati, ali ne u ovom obliku u kakvom je sad, već da će biti razbijena na te manje blokove. Mislim da ovu analizu treba vrlo ozbiljno shvatiti, a kako za Srbiju predviđaju mesto u „pravoslavnom bloku“ zajedno sa Rumunijom, Makedonijom, Bugarskom i Grčkom, to nam svakako govori da ne treba da tako lako dajemo ustupke oko Kosova zbog evrointegracija.

(Večernje novosti)

KOMENTARI39 komentara

 1. goran says:

  Cija je leglo smrada, oni ne znaju ni sta ce sa njima biti, a kamoli sa Evropom.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Ruske službe su te iste 2010.napravile mapu sveta koja je 99% jednaka ovoj CIA-inoj, tako da nije to samo CIA-ino predviđanje za 2020. nego i rusko.

   • disi says:

    Pre nego sto se bave tudjim temama neka izracunaju kojom brzinom stari Amerika otkako je zatvorila granice.

  • kiki_ ćeraćemo se says:

   Ko god da je pravio mapu to je njegov lični problem. Najpre pravoslavni su to samo po nekom imenu ali ne po jedinstvu, pogledajte crnogorce, makedonce, srbe, bugare - ko će to da strpa u isti koš? Da ne pominjem pravoslavne albance. Svi pravoslavni su autokefalni, svaki je za sebe i crkva i opština i srez da ne pominjemo nešto šire. Jedinstvo je u Hristu, što se ovde ne vidi. Tako da Centralna Inteligencija Amerike odiše totalnom ne inteligencijom i totalnom ne kulturom.

   • verbal says:

    a ti odises nepismenoscu... ko tebe pusti da zavrsis osnovnu, sve mu korumpirano jebem. bukvar u ruke kmete budjavi i nauci pravopis za 3. razred osnovne.

    • mikipiki says:

     A da budes malo kulturniji

    • Miroslav Petrović says:

     Kome ti pišeš o pismenosti? U tvom telefonu izgleda da nema velikih slova.

  • MILIJASUZOVIĆ says:

   ZNAJU DOBRO ŠTA ĆE S NJIMA BITI .PUCAJU NA TRI DELA .O TOME SE PISALO JOŠ PRE NEKOJIKO GODINA. KOME NIJE JASNO DA SVET NIJE NIMALO ISTI OD PRE NEKOLIKO GODINA REĆIĆE MU SE USKORO.. PRESTAJE PROIZVODNJA LJUDSKOG ĐUBRTA,ZAPADNJAČKOG.

   • verbal says:

    jedino sto je puklo na tri dijela je budjava subara krmace koja te oprasila

  • Realan says:

   CIA ne samo da predvidja vec i radi na tome a po najvise konfliktima....Samo se nadam da ce njihov uticaj oslabiti u Evropi pa neka zive sto dalje od nas.Nama je dosta njihovih unistavanja drugih delova Sveta...Amerikanci su zlo zla...

 2. harry neron says:

  Vreme kislih krastavca je počelo.

 3. Za Srbiju says:

  Srbija i Srpska zajedno, a Albance vodite svojoj kući.

  • Miraš. says:

   CIA uopšte ne pominje veliku državu Crnu Goru, ni u Novoj Evropi ni u pravoslavnoj grupi (tj. u gasnoj uniji).

   • Beli Orao says:

    ,vjerovatno će CG. da vergaze u gasnoj komori!!!

   • Tihomir Đ. Popović says:

    Računa ih u Albance - Škipe.

  • mijo says:

   tamantako ne trebaju nam ništa

 4. Velika Metla says:

  Pogotovo šiptari vole pravoslavce,pa će da uživaju u tom eventualnom savezu! O tempora,o mores! Ovi naci-amerikanci su mnogo glupi! Mnogo! Čini mi se da iza svega ovoga stoje "pirgavi",koji hoće da stvore jednu državu tipa Jugoslavije,(Albaniju)gde ima mnogo različitih vera i,kako naorda tako,i instant naroda,izvedenih uglavnom najviše iz srbskog naroda,da bi ti isti pirgavi za 50 godina mogli da sruše tu eventualnu državu,kao što su i Jugoslaviju prvo napravili pa je onda srušili! A iza svega stoji obezbeđivanje "mušterija"za naslednike pirgave ffukare,kojima treba prodavati oružje! Jer"lovište se mora održavati"!

  • goran says:

   Dobro velis, trgovina.

   • Velika Metla says:

    Goran,pa eto vidiš i sam! Zašto su pirgava kopilad podržavala "Titoslaviju",a posle samo 30 godina počeli s njenim rušenjem?? Iz prostog razloga što su znali da nema budućnosti takva skalameriija,i što je trebalo tržište da bi se suprotstavljenim stranama prodavalo oružje,pa tako moraju i svojim potomcima obezbediti "lovište"da bi i oni imali od čega živeti,jer se proizvedeno oružje mora prodavati,a za to im je sada Albanija najpogodnija! I nju će da ruše,ako je uspostave,za 30 godina! To isto su pokušali s Ukrajinom,ali se našao neko ko to ne želi,i ne dozvoljava! Zato je i ovolika povika i antipropaganda na Rusiju!

  • Beli Orao says:

   Tačno tako Velika Metla ,pridružuje ti se Panj i Malj ,za albaaneze jer neće nam oni trebati u toj gasnoj komori ,😉😉😉😉☺!!!

 5. Mario says:

  Alo ljudi, jedno je ekonomski savez, a sasvim nešto drugo Jugoslavija !!!

 6. meilosav says:

  Kad pogledate iz daleka banksteri udaraju tarabu oko bogatih zemalja da se ne bi spojile sa Rusijom već sa Amerikom.

 7. padre says:

  Nisam baš siguran, da CIA može nekog šokirati svojom prognozom!

 8. Veles says:

  Nisu Ameri glupi, već promišljeni i pragmatični. Različite Naučne discipline bez problema će dati identične prognoze budućnosti sa različitih aspekata. Poenta je što ameri gledaju kako da se "uklope" u projektovanu budućnost.Mediji,političari,zabava njihovo su oprobano oružje da kreiraju i upravljaju našim mislima.Tako sada prema ovoj vesti, ispada da treba da damo Kosovo i Metohija šiptarima, da bismo bili u "pravoslavnom savezu", i da će sve biti ok. A istina je da treba "legalizovati" bespravnu gradnju najveće Američke baze na Srbskoj zemlji.

 9. Cvetko says:

  Nije dobro za Srbiju da uđe u ovaj savez, iz razloga što je to najslabiji blok u svim segmentima.Pravoslavne zemlje bi bile prethodnica u obrani od islama i tu nemaju nikakve šanse protiv Turske.Ameri se baziraju na savez katoličkih država, koje bi predvodila Poljska i Mađarska a ujedno su sigurni poslušnici i zemlje koje neće muslimane.Bez pomoći Rusije, pravoslavne zemlje su osuđene na propast.

 10. dane Radakovic says:

  Srbija mora osloboditi svoje granice i ocistiti mulj u Srbiji od izdajnika i siftara i ustasa i tako zvani bosnjaka SRBIJA SAMO MOZE IMATI SVOG SAVEZNIKA RUSKU FEDRACIJU Brace se drzi pa se ne boj SRBINE MOJ

 11. verbal says:

  jesu li igrali sistem ili fiksni?... VI Srbi ste najbolesniji pacenici koji su ikada gmizali ovom planetom... BiH u pravoslavnom savezu. Pa to fakat moze proci samo kod vas polupismenih tursko-vlaskih stocara

  • Miodrag says:

   Humanoidu nesvesni!Otpadni elemenu Sistematike nizih biljaka.Ne vredjaj i ne ponizavaj nacionalnu pripadnost drugih ljudi,jer je,zapravo,ni ti nemash,bashibozluku i nadribando genetsko-sinteticki otpadne vrste.Hvali Boga shto stojish na dve noge iako ti je opticki fokus iz pozicije praistorijskog gmizavca.

  • Gojko says:

   Ko ovo smislja, zapad ili Srbija, alo Idiote

 12. Mime Nikolic says:

  Zar nije banalna činjenica da Amerika bombama brani granice koje je komunistički dikator samovoljno iscrtao tamo u nekom Jajcu. Ubila se da sruši komunizam, a ubi se i štiteći te samovoljne komunističke granice. I ovo trtljanje:"Evropska unija nema alternativu" je gora bljuvotina i laž, gora od one koju nažalost krvavo preživesmo: "Bratstvo & jedinstvo" !!!

 13. Bukson says:

  Pa ljudi moji ko to pise pa Vecernje novine.I stvarno ljudi veruju u svakakve gluposti sto medije pisu.

 14. Dusan says:

  Ovo je istina vec se o tome govori.Da EU ima problem medjusobom.A to moze biti samo jedno da su resili da nas podele na bas take grupe.Jer bogate ili prva razvijena grupa mislim na Nemacku i Francuska nedaju vise novce.Jer ce i fondove podeliti da same siromasne zemlje moraju sebi praviti fondove.Jer nedaju vise pare. Tako i ove nove katolicke zemlje kao polska ili Madzarska ili Hrvacka morace sebi sami da imaju fondove. Ako neka zemlja crkne zaduzice se kod ovih razvijenih i onda oese u kurac.Porast muslimana u evropi sa 27% na 37% do 2030 Bice i vise najezdom iz Afrike i Irana i iraka, Bice zbog krize sada sa Iranom moguci rst ceo region i bezaniji.pa ce tak procenat biti i 50% do 2050 NEMACKA CE BITI ISLAMSKA REPUBLIKA A I FRANCUSKA.

 15. Miroslav Petrović says:

  Europa bi odavno bila islamska, da nisu imali na braniku hrabre Srbe, Hrvate i Mađare, koji su se svesno i nesebično žrtvovali. Interesantno je to da im niko nije zahvalan. Ako verska pitanja označimo kao pomodarstvo, jer mnogi zato žive, ali od toga se neživi, onda dobijemo te "Moćne". Zapadne zemlje, kao ogromne ekonomske gubitaše, sa ogromnim spoljnim dugovima i poverioca KINU. Sve što preduzimaju dužnici, to je da se približe poveriocu kako bi ga uništili zajedno sa svojim dugom, i povratili nekadašnji sjaj. Pri tom delovanju ništa im nije sveto.Žrtvuju male glupe narode, koje zavađaju na verskoj osnovi, a pritom su upravo oni teški i nepopravljivi bezbožnici.

  • Stribor says:

   Ahahaha...svesno i nesebično se žrtvovali ahahaha...u to vrijeme se išlo ratovati zbog pljačke čovječe..i gdje su ti Bugari tu??Toliko ste umanjili njihovu ulogu u slomu Turske...pitam se zašto(zapravo se ne pitam)

   • Archelay says:

    Sto se Bugara tice,nemaju nikakvu ulogu o spasavanju hriscanstva.Naime,oni su imali povlasceni statut sa obzirom na to sto im se drzava oslanja na turnskom plemenom koje zivi i dan-danas u severo-istocnom delu Bugarske.Cak sto vise oni nisu ni pruzali otpor Osmanlijama.Radi manjka ustanaka iz tog perioda u danasnje vrema oslanjaju se na Makedonskih kao sto su Novacko(1371),Mijatsko,(1421),Mariovsko(1571),Kukusko(1602),Karposovo(1689),Devolsko(1822),Razlovacko(1892)Kresnensko(1898)i Ilindensko(1903).

 16. Miloš says:

  A Kiki alaj ga složi!!!

 17. Neimar says:

  Kada citam ove komentare neznam ili bise sijao ili plakao

  • doktrina soka says:

   MIni Sengen je potpisan,AV,a to je da se geostrateski resursi koje ima Srbija podele sa zemljama koje to nemaju,a to je prvoslavna gasna unija i tako se Srbiji otmu energent: Ugalj,vodeni resursi u proizvodnji energije,rudnici bogati mineralima a tu je glavno srebro,zlato i litijum. Tekst odozgo treba prevodioca koji se razume u toj temi.Zato bezimo od budala i fukara.Jer Srbija je bogata resursima kojih ima vise od potreba a sve ove nabrojane zemlje su energetska pustinja i balast Evrope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *