ЦИА ПРОЈЕКТУЈЕ: Срба ускоро неће бити!

CIA PROJEKTUJE: Srba uskoro neće biti!

28 novembra 2017

Portal „The Global Politics“ napravio je projekciju broja stanovnika u Evropi do 2050. godine. Mapa je napravljena na osnovu podataka iz više izvora i baza podataka, uključujući i američku obaveštajnu službu CIA.

Prema toj projekciji samo tri evropske zemlje (Moldavija, Litvanija i Letonija) stoje gore od Srbije.

Kako se navodi u projekciji, Srbija trenutno ima 8,7 miliona stanovnika, a procenjuje se da će 2050. godine taj broj pasti na samo 5,8 miliona.

U sličnom problemu se, od nama susednih država, nalazi i Bugarska za koju se procenjuje da će sa današnjih 7 miliona stanovnika za 33 godine da padne na samo 5,5 miliona.

Što se tiče država bivše Jugoslavije, kod svih se projektuje pad, ali one ipak stoje znatno bolje od Srbije. Hrvatska će sa 4,1 pasti na 3,8 miliona, Bosna i Hercegovina sa 3,5 na 3,2, Slovenija sa 2 na 1,5, Makedonija sa 2 na 1,9, dok će Crna Gora umesto današnjih 628 imati 578 hiljada stanovnika.

Kosovo, koje je na mapi predstavljeno kao posebna država, ima pozitivan prirodni priraštaj. Procene su da će umesto današnjih 1,9 , 2050. godine tamo živeti 2,2 miliona ljudi.

Pet eropskih država koje imaju najbolji prirodni priraštaj su Luksemburg, Irska, Island, Švedska i Norveška. Ipak, mnogi analitičari smatraju da je to lažna slika, te da veliki broj imigranata, koji često imaju znatno veći broj dece, “popravljaju” demografsku sliku nekih zemalja.

KOMENTARI2 komentara

  1. R.Srpska says:

    Laz. Hrvacka samo -7,7% a toliko su se smanjili samo u zadnjih 2 godine kako im je EU dozvolila da se zaposljavaju tamo. Njihov demograf Akrap nedavno je napravio projekciju da ce ih za samo 10 godina biti najvise 2,5 mil.usled egzodusa stanovnistva u EU i bele kuge a gle sta ovi CIA "strucnjaci" trabunjaju. A Rusija po CIA-i nema sanse da u icemu dobije plus,po njima Rusiji treba prikrpiti minus u svemu iako ruska demografija pokazuje plus zadnje 2 godine. Isto tako na temelju cega ce siptari porastiti 17%, od kaubojske demokratije i osiromasenog uranijuma??? Pretpostavljam po CIA-i da je USA u svemu u plusu :-)))

  2. R.Srpska says:

    I jos jedna stvar vezana za kaubojsku propagandu povezanu sa njihovim zeljama da njihovi neprijatelji demografski nestanu a poslusnici ne,bar dok im to medijski treba-stalno se naglasava demografski munus Rusije jer je tokom pijanog Jelcina nekih 4-5 godina demografija Rusije bila u minusu. Ali sveukupno manjak stanovnistva zbog tih 4-5 godina je samo 800.000 stanovnika. Naravno zelje kauboja je da se to nastavi i onda svoje zelje projiciraju na tzv.strucne projekcije.U isto vreme jedna NATO-ovska hrvacka na popisu '91.imala je skoro 4,5 mil.stanovnika a demografi iz hrvacke su za lazirani popis iz 2011.rekli da u hrvackoj realno ima 3,8 mil.. Od tada do danas je ostalo najvise 3,5 mil. Dakle u hrvackoj je 900.000 stanovnika manje ! Pa neka je 400.000 Srba, ali je i 500.000 hrvata manje. Ali to za CIA-u je samo 7,7% :-))). Koje lazi !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *