ЦИА РАЗОТКРИВЕНА – ИМАЛИ СУ МОНСТРУОЗНИ ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ: Циљ био контрола људског ума

ЦИА РАЗОТКРИВЕНА – ИМАЛИ СУ МОНСТРУОЗНИ ТАЈНИ ПРОЈЕКАТ: Циљ био контрола људског ума

7 децембра 2020

ЦИА је имала тајни пројекат МК-УЛТРА који је спровођен током 1957. и 1960, а чији је циљ био контрола људског ума помоћу дрога и метода попут хипнозе.

Све је откривено у недавно емитованом истраживачком серијалу „Брејнвошинг“ америчке ТВ мреже Си-би-ес, који је био посвећен злогласном пројекту МК-УЛТРА, преноси Јутарњи лист. Такође, откривено је, након скидања ознаке тајности с бројних докумената, да се злогласни пројекат вршио и у Канади и да је тамошња влада за то знала.Током раног периода хладног рата, ЦИА је била уверена да су комунисти открили лек или технику ​​која ће им омогућити контролу над људским умом. Као одговор на то, ЦИА је започела властити тајни програм, назван МК-УЛТРА, у потрази за леком за контролу ума који би могао бити оружје против непријатеља. Пројект МК-УЛТРА водио је хемичар др. Сидни Готлиб.

„Неки од Готлибових експеримената прикривено су финансирани на америчким универзитетима и истраживачким центрима, док су други спроведени у америчким затворима и детенцијским центрима у Јапану, Немачкој и на Филипинима“, рекао је за „Нешенел паблик“ радио новинар Стивен Кинзер.

Откривено је и да су у монструозни пројект били укључени и славни универзитети попут Харварда, Колумбије, Масачусетса…

Такође, детаљи пројекта објављени су и у књизи новинара Кинзера, који је дуго истраживао ту тему, а која носи наслов „Главни тровач: Сидни Готлиб и ЦИА потрага за контролом ума“.

Готлиб је у лето 1951. године почео радити у ЦИА-и у то доба посебно заинтересованој за ЛСД. Те студије су показале да ЛСД делује умирујуће па је почетком 1950-их ЦИА дала налог да Готлиб купи све светске залихе те психоактивне дроге. Готлиб је тако донео ЛСД у САД те га почео ширити по болницама, психијатријским клиникама, затворима и другим институцијама, све с циљем да се открије како људи реагирају на дрогу те може ли се она користити као средство за контролу ума.

Наравно, све се то одвијало у строгој тајности, а први волонтери у истраживањима били су агенти ЦИА и научници укључујући и самог Готлиба који је касније признао да је ЛСД узео више од 200 пута.

Осим ЛСД-а, у експериментима су обилно коришћени мескалин, кокаин и марихуана. Добровољци који су током експеримената узимали ЛСД, у великом броју случајева су то сматрали врло угодним искуством и о томе су причали својим пријатељима међу којима су биле и неке славне личности.

Тако је Сидни Готлиб на неки начин поспешио развој контракултуре 1960-их. Након почетних експеримената с ЛСД-ом у којима су учествовали добровољци, Готлиб је ширио испитивања на затворенике.

Према Кинзеровом истраживању, многи од учесника Готлибових експеримената били су изложени психолошком мучењу у распону од електрошока до високих доза ЛСД-а. Примера ради, у једном пројекту деца у доби од шест до 11 година којима је дијагностификована шизофренија добијала су ЛСД сваки дан током шест седмица.

ЦИА је увела надзор и над бројним борделима који су били озвучени да би се проучавало како комбинација секса и дрога утиче на спремност мушкараца да одају тајне.

„Готлиб је желео да открије на који се начин може преузети контрола над људским умом и схватио је да је то процес из два дела. Прво, морали сте ‘разбити’ постојећи ум. Друго, морали сте пронаћи начин да у ту новонасталу празнину убаците нови ум. Не знамо колико је људи умрло, али многи су животи трајно уништени. На крају је Готлиб закључио да контрола ума није могућа“, рекао је Стивен Кинзер.

Пројект МК-УЛТРА угасио се 1973. године кад је тадашњи амерички председник Ричард Никсон сменио тадашњег директора ЦИА-е који је директно штитио Готлиба.

Али, пре него што је покренута истрага о целом случају врх ЦИА-е је наредио да се сви документи униште. Међутим, део је ипак сачуван.

(Спутњик)

KOMENTARI9 коментара

 1. jovan says:

  Mozda je Nikson ukinuo 1973' taj "brejnvosing" i smenio tog Gotliba, ali verovatno da je odmah sutradan iste 1973. poceo ovaj aktuelni, danasnji "brejnvosing", a da je posle "anslusa" Istocnne Nemacke 1989. i raspada SSSR na stotine delova, to ispiranje mozak ljudima krenulo jos agresivnije jos gore, jos nemilosrdnije, pokvarenije,... nisu vise imali ko da im se suprostavi, oni su gospodari sveta do dana danasnjeg. Krenula je totalna zabrana misljenja i govora. Zaba je skuvana, jos par minuta i gotovo.

 2. persida says:

  Ma, jel' moguce, a ja mislila da Cija zeli dobro svima.

 3. milorad3 says:

  da za taj projekat se odvano zna, čak su i namerno pustili u prodaju LSD medju širu narkomansku populaciju da bi proučavali efekte te droge na šire zajednice i time je možda upotrebili kao sredstvo hemijskog rata,(napuniš vodovod LSD drogom i protivnik koji je toliko nadrogiran ne može da se bori)ali su efekti te droge bili nepouzdani i nepredvidljivi pa su odustali od toga.(neki bi poludeli i padali u bojno ludilo-berserek a takvi su opasniji od DESET normalnih vojnika, čak je bio slučaj u malom gradiću u americi gde su to STVARNO stavili u vodovod i izbio je haos sa mnogo mrtvih i ranjenih,celo mesto je poludelo i upalo nasilnu u psihozu).Danas se radi na polju kontrole uma elektormagnetnim i zvučnim talasima i tu su daleko odmakli u kontroli mase ali taj metod kada se razotkrije može i da se suresuje a osim toga nije upotrebiljiv na velikim površinama sem ako nemate MREŽU releja(a bazne stanice bilo koje 3g,4g ili 17g mreže:)mogu da posluže za to samo je pitanje GUSTINE i SNAGE predajniks, što više to bolje:))Sve u svemu dolazi mRAČAN period u istoriji ove civilizacije to je SIGURNO.

 4. I Love persida says:

  Da, jesu imali i sada kada su i to uspeli uspešno rade sa covid-om. Šta je problem ljudski um kada on kao takav koristi samo 5% mentalne snage. Bez Božije pomoći smo propali kao kroz iscepani veš, međutim oni i ne znaju čak i da im se nacrta da se bilo ljudski ili pseći um najlakše kontroliše kroz ljubav..

 5. I Love persida says:

  Dakle ako i sami zračite ljubavlju vi definitivno kontrolišete umove oko vas u nekoj meri ili čak potpuno, zavisi od vaše sile. Nego ljubljeni moji, zagledajte se malo u taj njihov amblem. Tu je orao - simbol amerike, i u sred srede je simbol virusa. Ta njihova inteligencija nam odavno u futurističkim filmovima plasira filmove sa tematikom o virusu, i kao nadgradnju toga filmove sa zombi apokalipslom. Dakle to je i bio krajnji cilj njihove vrhunske inteligencije. Možda bi oni i uspeli u svemu, da sam Gospod Bog nema sasvim drugi plan za nas. A taj plan je naše spasenje u Gospodu našem i Spasitelju Isusu Hristu. Otac nebeski pobeđuje ljubavlju prema ljudima, žrtvom sina jedinca a zatim podizanjem iz mrtvih i život večni u slavi Očevoj. On je tako nama otvorio sve puteve ka Sebi ukoliko samo verujemo srcem, srcem ljubavi..

 6. petrovgrad says:

  Ta zapana civilizacija ubila je tri miliona u Koreji i isto toliko žive sa napalm bombama spalili Vijetnamaca, nas zasipalu osiromašenim uranijumom, ubijali nedužne u Iraku, Avganistanu, Siriji, Libiji,... To su vrednosti zapadne civilizacije. Danas te ubice uživaju u penzijama kao veterani. To neće moći do veka, neće sastaviti kraj 21 veka.

  • doktrina soka says:

   Nece ni uci u 21. vek koji pocinje 2050g pitanje je dana kada ce se sve srusi.Promene se osecaju u vazduhu,ovo sa koronom je propala pricaa,a vidi se po tome sto globalne mreze ,sa kojim su mislili manipulirati covecanstvom,sami zatvaraju,jer su postigle kontra efekat i postale pretnja njima samima, preko mreza se sve zna gde jedu,gde spavaju koga hebavaju,gde su im deca ,sve sto je bilo tajno postalo je javno. Primer je Bajdenov Sin,a on Presednik SADe proglasen. Nekada se nije znalo za Presedika ni tko mu je zena.

 7. test01 says:

  Pa postoji dokumentarni film o tim ispitivanjima i gledao sam video zapise koji su uzimani sa dobrovoljcima - naravno ono sto je proslo filter i nije bilo dramaticno. Sumnjam da su prestali sa takvim ambicijama, samo su promenili metode. Pa i ovaj korona virus je takodje do sada najveci eksperiment na ljudskoj populaciji i na drzavama) - i potpuno im je uspeo. Kontrolisu svet sa propagandom i vestackim virusom gripa...

  • doktrina soka says:

   Manipulacija sa korona virusom je prestala cim se u tu pricu posumnjalo. Knjiga "Manipulacija svescu" sve je lepo opisano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u