ЦИА СПРЕМА НОВИ ПРОЈЕКАТ: Уводе сопствени модел вештачке интелигенције

ЦИА СПРЕМА НОВИ ПРОЈЕКАТ: Уводе сопствени модел вештачке интелигенције

27 септембра 2023

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) се припрема да уведе у употребу функцију која је сродна програму ОпенАИ који ће користити вештачку интелигенцију (АИ) да би аналитичарима омогућио бољи приступ интелигенцији отвореног кода, пренео је Блумберг.

„Прешли смо пут од новина и радија, до новина и телевизије, до новина и кабловске телевизије, до интернета, до великих података, само настављамо у том правцу“, рекао је директор Одељења за отворене изворе ЦИА Ренди Никсон.Како преноси агенција, реч је о широј владиној кампањи да се искористи моћ АИ, како би се такмичила са Кином, која настоји да постане глобални лидер у овој области до 2030.

Тај АИ алат ће омогућити корисницима да виде оригинални извор информација које гледају, навео је Никсон, и додао да је функција ћаскања, односно чета, логичан део брже дистрибуције обавештајних података.

ЦИА није објавила који модел АИ ће користити као подршку новом алату или како ће заштитити информације од продирања на отворени интернет.

Алат за вештачку интелигенцију биће доступан у обавештајној заједници САД од 18 агенција, која укључује ЦИА, Агенцију за националну безбедност, Федерални истражни биро и агенције које воде огранци војске, али неће бити доступан креаторима политике или јавних кампањи.

KOMENTARI4 коментара

  1. eksilencija Hill of shit says:

    AAAAAA UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :-)))

  2. Rodja says:

    Probni primerak proizvodnje ai intelig je franc jozef buden!!! Izgleda im je uspelo. Radi na gurku malo se gubi, ali za sada im ide od ruke:))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u