ЦИА СПРЕМА НОВИ ПРОЈЕКАТ: Уводе сопствени модел вештачке интелигенције

CIA SPREMA NOVI PROJEKAT: Uvode sopstveni model veštačke inteligencije

27 septembra 2023

Američka Centralna obaveštajna agencija (CIA) se priprema da uvede u upotrebu funkciju koja je srodna programu OpenAI koji će koristiti veštačku inteligenciju (AI) da bi analitičarima omogućio bolji pristup inteligenciji otvorenog koda, preneo je Blumberg.

„Prešli smo put od novina i radija, do novina i televizije, do novina i kablovske televizije, do interneta, do velikih podataka, samo nastavljamo u tom pravcu“, rekao je direktor Odeljenja za otvorene izvore CIA Rendi Nikson.Kako prenosi agencija, reč je o široj vladinoj kampanji da se iskoristi moć AI, kako bi se takmičila sa Kinom, koja nastoji da postane globalni lider u ovoj oblasti do 2030.

Taj AI alat će omogućiti korisnicima da vide originalni izvor informacija koje gledaju, naveo je Nikson, i dodao da je funkcija ćaskanja, odnosno četa, logičan deo brže distribucije obaveštajnih podataka.

CIA nije objavila koji model AI će koristiti kao podršku novom alatu ili kako će zaštititi informacije od prodiranja na otvoreni internet.

Alat za veštačku inteligenciju biće dostupan u obaveštajnoj zajednici SAD od 18 agencija, koja uključuje CIA, Agenciju za nacionalnu bezbednost, Federalni istražni biro i agencije koje vode ogranci vojske, ali neće biti dostupan kreatorima politike ili javnih kampanji.

KOMENTARI4 komentara

 1. eksilencija Hill of shit says:

  AAAAAA UUUUUUUUUUUUUUUUUUUU :-)))

 2. milorad5 says:

  hahah ubiće ih kompijuter čim SHVATI za KOGA RADI:)..

  • persida says:

   Joj, upiskicu se.

 3. Rodja says:

  Probni primerak proizvodnje ai intelig je franc jozef buden!!! Izgleda im je uspelo. Radi na gurku malo se gubi, ali za sada im ide od ruke:))

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *