Чим је отишао из Србије, ПАЛМЕР ПОКАЗАО ПРАВО ЛИЦЕ

Čim je otišao iz Srbije, PALMER POKAZAO PRAVO LICE

5 novembra 2019

Pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji, izjavio je pomoćnik državog sekretara i specijalni američki izaslanik za Balkan, Metju Palmer.

Priznanje kosovske nezavisnosti, dodao je, nije probem koji se brzo i lako rešava, te da to nije pitanje za medije.Palmer, koji je prethodno u Skoplju i Prištini rekao da Srbija neće biti primljena u članstvo EU dok ne prizna kosovsku nezavisnost, rekao je u emisiji „Pravi ugao“ RTV-a, da je priznanje kosovske nezavisnosti tema o kojoj će se raspravljati za pregovaračkim stolom.

Tvrdi da je tokom boravka u Prištini prethodnog dana bio jasan kada je rekao da je ukidanje taksi na robu iz Srbije put ka normalizaciji i dijalogu.

„Do rešenja se može doći ukoliko obe strane približe stavove i mi nećemo nikome nametati to rešenje“, rekao je Palmer.

Smatra i da Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene.

Inače, Priština je takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH uvela novembra prošle godine, a nakon propalog pokušaja da se priključi članstvu u Interpolu.

Palmer je rekao da SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju a to je članstvo u Evropskoj uniji.

Istakao je da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom.„Cilj procesa i tog dijaloga nije forsiranje bilo koje strane radi normalizacije odnosa, već naprotiv podrška i jednoj i drugoj strani“ rekao je.

Dogovor koji unapređuje mir i stabilnost je višedimenzionalan i on podrazumeva bezbednosna, politička i neka druga pitanja, kao i problem ljudskih prava i građanskih sloboda i zaštitu kulturnog blaga, precizirao je Palmer.
SAD žele pozitivnu atmosferu, koje sad nema i do nje se može doći ukoliko Beograd prestane sa delelegitimizacijom kosovske državnosti i nezavisnosti

KOMENTARI12 komentara

 1. Jura iz Samobora says:

  Palmera treba bit u Srbiji isto što i Incko u BiH. Mora neko zavest reda u dzunglu

  • Goran Swe says:

   Podanički mentalitet ima svoju logiku, jedino ne kužim šta to tebe vuče ovdje, uživaj u blagodetima i procvatu kad već nema busa za dragu ti njemačku.

  • Kinolog says:

   Lajavci jesu dosadni, al su simpatični. Sterilni I bezopasni.

  • Novak says:

   BIT GA TREBA I TO DO JAJAJAJAJA !!!....

  • Beli Orao says:

   Ti ustaško kopile ne smrdi po portalu!!!

   • Evans says:

    nisi ti beli orao nego bela curka

 2. Ja pametan, A ti? says:

  Lice je pokazao, to i nekako, ali te iskolačene oči, sa njima podseća na Nerona koji je zapali Rim, ovaj, naravno pali Srbiju.

 3. Filip says:

  Retko odvratan lik, čak je gori i od Hojt Jia. U njemu se vidi mrznja, do podne mrzi sebe, od podne ceo svet.

 4. Miraš says:

  Palmer je istakao da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna, već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom. Kad SAD negde u svetu bitno izmeni stanje na terenu to postaje nepovratno, a i nedodirljivo. Amerikanci o sebi misle da su izuzetniji od svih te sve što oni stvore je remek-delo za poštovanje. Medjutim uveliko izdiše nabedjena izuzetnost najizuzetnije nacije.

 5. Evans says:

  E, ovo se zove sila. Dodje, naredi i ode. A Vucic i kompanija, srbonacionalisti, junaci, patriote i ostali velikosrbi nek se poste toga cheshu gde ih ne svrbi.. Ali ne bojte, bice jos gore.

 6. dragisa says:

  Na francuskom jeziku je to, moj Jura; en ires! Pogledaj u rečniku.

 7. dragisa dimitrijevic says:

  Na francuskom jeziku je to, moj Jura; en ires! Pogledaj u rečniku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *