ЧИЊЕНИЦА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА ТУРСКУ: Шест турских султана били су Срби (ВИДЕО)

ČINJENICA KOJA JE ŠOKIRALA TURSKU: Šest turskih sultana bili su Srbi (VIDEO)

9 aprila 2018

U četvrtoj epizodi emisije „Raskovnik“ na TV Ras, Milan Vidojević objašnjava vatikanske podmetačine u istoriji Bosne i Hercegovine, govori o nepoznatim detaljima o dinastiji Nemanjić kao i o vezama srpske dinastije sa drugim dinastijama u Evropi, ali i na istoku.

Vidojević tvrdi da je šest turskih sultana bilo srpskog porekla po majci.

– Zašto izbegavamo da kažemo da je šest turskih sultana bilo srpskog porekla po ženskoj liniji… Službeni jezik Porte je srpski i turski, dokumenta se pišu i na srpskom i na turskom jeziku itd. Naš predsednik bi mogao da pomogne proučavanju ovog perioda kada bi tražio od predsednika Turske Erdogana da se otvore arhivi iz ovog perioda i da se stekne jedna potpuna slika o tome koliko je svet tada, od 12 do 16 veka, bio povezan i isprepletan – kaže Vidojević.

(Pravda)

KOMENTARI18 komentara

 1. Fred says:

  Ne može nijedan sultan biti Srbin, kad je poznato da su svi pripadali istoj dinastiji. Možda je bilo sultana kojima je majka bila Srpkinja, ali to njih ne čini Srbima. Da je tako, onda bi sve europske i svjetske dinastije sa svakim novim potomkom mjenjale etničku pripadnost, jer je majka najčešće bila strankinja.

  • padre says:

   Ne čini jih ni Turcima!

  • Ccc says:

   Pa kako onda gomilu hrvata po majci nazivaju hrvatima pocevsi od drazena petrovica. Nemojte biti smesni negi sta nego su bar 50% srbi. Isto kao i vasi hrvati kojima su majke ili ocevi bili srbi.

 2. Pastrovic says:

  Zato volimo turske seriji i filmove. Osjetili smo bliskost, samo tada nije bilo ni ovih cuda ni Milana Vidojevica da to objasni ondasnjim i Srbima i Turcima!

 3. Djordje says:

  HIHIHI SRBI SULTANI A NISU BOSNJACI KOJI POMALO ZAUDARAJU NA FEKALIJE HIHIHI.

  • cosic says:

   Najbolje sinove srpkinje su rađale pod turcima

  • ralence says:

   A zato je Sultan Murad4 govorio da su Bošnjaci psi koji čuvaju Kapije Stanbola. A za Albance je govorio da su ružni,glavati sa debelim vratovima i guzati.

 4. goran says:

  ne postoji poreklo po ženskoj liniji, ko je učio biologiju to bi trebao da zna...

  • Đoka says:

   Pitaj Jevreje!

   • Boli says:

    Tačno,kod Jevreja je po majci,što je i logično..

  • Hahah says:

   Pa onda ni drazen petrovic nije hrvat nego srbin po ocu hahahah

 5. Kolumbo says:

  Turanske horde su iz Azije naselile Anadoliju, Antaliju, Alaniju , Likiju, koje se i danas tako zovu.A tako se zovu po Antima, Alanima,ličanima(Likijcima), koji su naseljavali vekovima tu teritoriju preTuraka.Navedena plemena su bili drugi(plemenski )nazivi za jedan kompaktni narod Srba.Dokaz je u današnjem Ksantosu u Alaniji (Turska), gde se nalazi kameni obelisk 3x3x3metra,sa ispisanim tekstom na našem jeziku, skoro identičan Dušanovom zakoniku.Samo što su slova isklesana 1800 godina pre Dušanovog rodjenja.Ličko pismo je skoro isto srbici- Vinčanskom pismu.Dešifrovao ge je prof, Bilbija, Srbin , kada ga je prvi put video, nakon vekova "pokušaja", uvaženih Britanaca, Nemaca i inih. Tolko o Turcima."

 6. Budi Bog s nama says:

  I naš današnji sultan AV. Vala će nam on sazidati još koju đamiju na vodi.

  • Stepa says:

   Sta si ti sazidao?

   • Ivanović says:

    Đerdap I i Đerdap II!

 7. Budi Bog s nama says:

  I naš današnji sultan AV. Vala će nam on sazidati još koju đamiju na vodi.

 8. petrovgrad says:

  Koliko gradjana Tusrke ima Srpsko poreklo. Prema turskim izvorima preko 4 miliona. Prema komunističko-vatikanskom učenju Srbi su samo iz Beogradskog pašaluka.

 9. Budi Bog s nama says:

  Šest turskih sultana po majčinoj liniji, a Srbijom dan danas hara još jedan sultan - Srbin po majčinoj liniji AV Murat - nepobedivi, jed za izbore daje čak i sendvič.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *