ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ СУ ШОКИРАЛЕ ХРВАТСКУ! Хрвати огорчени

ČINJENICE KOJE SU ŠOKIRALE HRVATSKU! Hrvati ogorčeni

19 juna 2017

Što se tiče stvarne individualne potrošnje koja pokazuje blagostanje domaćinstava – Hrvatsku je Rumunija stigla i prestigla.

Tako je 2013. godine stvarna individualna potrošnja u Rumuniji bila na 54 odsto proseka EU, da bi prošle godine dosegla 63 odsto. S druge strane, Hrvatska je prošle godine bila na 59 procenata, jednako kao i 2013. godine.

Hrvatska je zbog dubokih problema u funkcioniranje državne administracije koja koči svaki oblik ekonomske aktivnosti, dok istovremeno pogoduje politici bliskim pojedincima, bila u recesiji čak šest godina.

Kroz to vreme, umesto da se napravi zaokret, smanje porezi i olakša poslovanje malim i srednjim preduzetnicima te otvore vrata stranim ulagačima, administracija se pravila kao da se ništa ne događa i nazidala 70 milijardi kuna novog javnog duga.

Iako se sada situacija popravlja i ekonomija je u pozitivnoj fazi, rast nije posledica uklanjanja barijera privatnom sektoru, niti zasluga ove ili one vlade, nego se isključivo može pripisati naporima privatnog sektora te povoljnim okolnostima u Evropskoj uniji.

(Vesti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kulak says:

  E,a zato su se Mamić,Bandić,Sanader,Vidošević i Todorić namlatili love!

  • Bambula says:

   Pa pomozite nam vi, baćo Srbi, kad ste vi već toliko dobrog standarda i dubokog džepa.

 2. Portopranco says:

  Tuđman:Dvjesto bogatih familija i stoka sitnog zuba. I tako je i ispalo.

  • Bambula says:

   Tuđman je možda jedini šef držav u povijesti koji je ujedno osamostalio i uništio državu.

 3. Ruski Agrokor says:

  A sta nama znaci tih njihovih 70 mlrd.kuna??? Bolje recite 10 mlrd.usd. Ukupni dugovi skupa sa vanjskim se kriju, ali samo vanjski je oko 60 mlrd.evra a i to su verovatno maskirali tako da su verovatno i veci. Za unutrasnji ni bog ne zna kolki je. Predvidjanja demografa je da ce za samo 10 godina hrvacka pasti na 2-2,5 mil.stanovnika i to znaci da ne samo da ce oni da bankrotiraju usled drasticnog smanjenja poreza,radnih mesta i radnika te potrodaca, oni ce da izgube drzavu.

 4. Za Srbiju says:

  Ne brinimo mi za vatikanske poturice. Gledajmo mi svoja posla, jer smo dotakli dno dna. Njihove vlade padaju, dok mi napravismo faraona. Svaka vlada brani njihove nacionalne interese, za razliku od naših, gde je mrtva trka ko je veći izdajnik. A što se tiče njihove ekonomije, preplaviše nas svojim otrovnim proizvodima i pokupovaše firme i zemljište po Srbiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *