ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ СУ ШОКИРАЛЕ ХРВАТСКУ! Хрвати огорчени

ЧИЊЕНИЦЕ КОЈЕ СУ ШОКИРАЛЕ ХРВАТСКУ! Хрвати огорчени

19 јуна 2017

Што се тиче стварне индивидуалне потрошње која показује благостање домаћинстава – Хрватску је Румунија стигла и престигла.

Тако је 2013. године стварна индивидуална потрошња у Румунији била на 54 одсто просека ЕУ, да би прошле године досегла 63 одсто. С друге стране, Хрватска је прошле године била на 59 процената, једнако као и 2013. године.

Хрватска је због дубоких проблема у функционирање државне администрације која кочи сваки облик економске активности, док истовремено погодује политици блиским појединцима, била у рецесији чак шест година.

Кроз то време, уместо да се направи заокрет, смање порези и олакша пословање малим и средњим предузетницима те отворе врата страним улагачима, администрација се правила као да се ништа не догађа и назидала 70 милијарди куна новог јавног дуга.

Иако се сада ситуација поправља и економија је у позитивној фази, раст није последица уклањања баријера приватном сектору, нити заслуга ове или оне владе, него се искључиво може приписати напорима приватног сектора те повољним околностима у Европској унији.

(Вести)

KOMENTARI6 коментара

 1. Kulak says:

  E,a zato su se Mamić,Bandić,Sanader,Vidošević i Todorić namlatili love!

  • Bambula says:

   Pa pomozite nam vi, baćo Srbi, kad ste vi već toliko dobrog standarda i dubokog džepa.

 2. Portopranco says:

  Tuđman:Dvjesto bogatih familija i stoka sitnog zuba. I tako je i ispalo.

  • Bambula says:

   Tuđman je možda jedini šef držav u povijesti koji je ujedno osamostalio i uništio državu.

 3. Ruski Agrokor says:

  A sta nama znaci tih njihovih 70 mlrd.kuna??? Bolje recite 10 mlrd.usd. Ukupni dugovi skupa sa vanjskim se kriju, ali samo vanjski je oko 60 mlrd.evra a i to su verovatno maskirali tako da su verovatno i veci. Za unutrasnji ni bog ne zna kolki je. Predvidjanja demografa je da ce za samo 10 godina hrvacka pasti na 2-2,5 mil.stanovnika i to znaci da ne samo da ce oni da bankrotiraju usled drasticnog smanjenja poreza,radnih mesta i radnika te potrodaca, oni ce da izgube drzavu.

 4. Za Srbiju says:

  Не бринимо ми за ватиканске потурице. Гледајмо ми своја посла, јер смо дотакли дно дна. Њихове владе падају, док ми направисмо фараона. Свака влада брани њихове националне интересе, за разлику од наших, где је мртва трка ко је већи издајник. А што се тиче њихове економије, преплавише нас својим отровним производима и покуповаше фирме и земљиште по Србији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u