ЦИПРАС: Борио сам се колико сам могао

CIPRAS: Borio sam se koliko sam mogao

27 avgusta 2015

gk-tsipras-bailoutGrčki premijer u ostavci Aleksis Cipras izjavio je danas da se borio svom snagom za dobar sporazum sa međunarodnim kreditorima i da je morao da sazove prevremene izbore zato što su se uslovi njegovog mandata potpuno izmenili.

„Nisam imao pravo da dočekam kraj mandata na mestu premijera, imajući na umu da su se uslovi potpuno izmenili”, rekao je Cipras privatnoj grčkoj televiziji Alfa u svom prvom intervjuu posle podnošenja ostavke i dodao da mu je „savest čista.„

On je rekao da je funkciju premijera obavljao sedam meseci, ispunjavajući mandat da vodi teške pregovore sa kreditorima Grčke, i da se borio koliko god je mogao, pri čemu je iscrpio i premašio ograničenja mandata koji mu je poveren, prenela je agencija ANA.

Cipras je istakao i da je situacija sada potpuno drugačija nego što je bila posle izbora održanih 12. jula i da je ponosan što je dopustio Grcima da izraze svoje mišljenje posle pet godina oštrih mera štednje.

„Nemam ništa protiv da dam ljudima priliku da me ocene po pitanju svih onih stvari koje sam postigao, kao i onih koje nisam”, rekao je lider Sirize, govoreći o predstojećim izborima.

(Politika)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Vidi cuda? A nas Vucić daće celu Srbiju samo mandat ne. Sve za mandat, mandat nizasto!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *