ЦИПРАС ПРОТИВ МЕРКЕЛОВЕ И КУРЦА: Турска је важна!

CIPRAS PROTIV MERKELOVE I KURCA: Turska je važna!

10 septembra 2017

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da bi Evropska unija napravila taktičku i stratešku grešku kada bi obustavila pregovore o turskom članstvu i istovremeno pozvao Tursku da preispita svoj stav prema Grčkoj i bude razumnija kad je reč o Kipru.

Cipras je, govoreći na konferenciji za novinare na 82. Međunarodnom sajmu u Solunu, izrazio neslaganje sa viđenjem koje su nedavno izneli neki evropski partneri, a koji su nagovestili odustajanje od pregovora o članstvu sa Turskom, prenosi ANA.

Turska je, istakao je grčki premijer, važna regionalna sila i trebalo bi da ostane angažovana u pregovorima sa EU.

Istovremeno, Cipras je pozvao Tursku da preispita svoj stav prema Grčkoj stavljajući tačku na svoje provokacije i povrede vazdušnog prostora, i zauzme razumniji stav po pitanju Kipra.

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc zatražio je danas, povodom izdavanja upozorenja za putovanje u Nemačku od strane Turske, da se hitno obustave pristupni pregovori sa Ankarom.

Nedavno je i nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila da Turska ne bi trebalo da postane članica EU i najavila da će tražiti od Unije da prekine pregovore o članstvu sa Ankarom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lazar says:

    BRAT CIPRASE, I JA SAM PROTIV KURCA!...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *