ЦИРКУС И СПРДЊА: Хрватски премијер не зна хрватски језик! (ВИДЕО)

CIRKUS I SPRDNJA: Hrvatski premijer ne zna hrvatski jezik! (VIDEO)

23 decembra 2015

62621_hr_fImenovanje Tihomira Oreškovića za mandatara Hrvatske Vlade dovelo je do prave poplave reakcija na društvenim mrežama, pošto se ispostavilo da budući premijer hrvatski ne govori baš najtečnije!

Naime, u kratkom izlaganju nakon što je saopšteno da je upravo on. izbor MOST i HDZ za budućeg nestranačkog premijera, Orešković je počinio niz jezičkih grešaka koje nisu prošle neopaženo kod onih koji se ne slažu sa ovakvim raspletom hrvatske postizborne drame

– Sprdačina, koji komičar pa ništa ga ne razumem. E Lažo Petrove jesi nas prevario – jedan je od komenatara na zvaničnoj stranici MOST.

– Tačno ne zna naš jezik, u tri rečenice koje je rekao napravio je 30 izgovorenih grešaka. On je čovek pustošenja Hrvatske, ako ostane videće se – konstatovao je drugi komentator.

– Krasan mandatar. Prvo ga treba poslati na kurs hrvatskoga – još je jedna u nizu reakcija.

– Blago nam se kad u Hrvatskoj nema čoveka da bude premijer. Blago nam se što ćemo imati premijera kojega narod nikada nije čuo da uopšte govori o bilo čemu. Blago nam se. Dovoljno govori o njemu što je u ovakoj političkoj situaciji uopšte odlučio da bude premijer – navodi još jedan nezadovoljni komentator.

„Ljudi on ne zna hrvatski jezik!!! Ovo je sprdanje sa celim hrvatskim narodom. Niš ga se ne razumem dok priča. Ovo je strašno.“

Uostalom, pogledajte video i uverite se i sami…

(Informer)

KOMENTARI23 komentara

 1. miroslav says:

  Mozda je i bolje sto ga ne razumete.Nisam siguran da se zagorac,dalmatinac i istrijanin nesto mnogo razumeju.Nije ovaj komentar ni protiv koga,jednostavno bio sam tamo.

 2. miroslav says:

  A Badava se hrvati i bunite i cudite.Ne birate ni vi ni mi nista.Vlade nam sastavljaju i rastavljaju banke zbog dugova.Izbori su koliko da narod ima iluziju da kao bude vazan faktor.A narod kao i svaki drugi duznicki opterecen,veruje da je bitan.

 3. Apis says:

  Priopćenje za pučanstvo iz kabineta premijera! Novi mandatar ne govori hrvatski jer takav jezik ne postoji. U cilju manjeg stresa, revolta i pobuna rvatskog pućanstva program vlade biti će prezentovan na jeziku Abordzina. U svakom slucaju vlada rvatske obećava dovoljan broj ćiriličnih tabli za preusmjeravanje bijesa i kolektivnu terapiju.

 4. Kulak says:

  Karachmarko ne zna engleski,ovaj ne zna rvacki.Cirkus

 5. Barakuda says:

  Pa ni Tito nije pričao htvatski jezik, izgleda da vole vođu sa naglaskom !

 6. MERI says:

  Da li se ne razume ili je nerazumno? Iz ovo malo reči ne može se proceniti da li samo nezna hrvatski jezik ili ima još neki veći problem. Nadajmo se da će sledeći govor biti bolji.

 7. LJUBAN says:

  JEBENI SU TI JEZIZCI §

 8. miroslav says:

  Apise,ne javljaju se? Uce novi jezik?Koji put?

 9. Dux says:

  Pa naravno da ne zna hrvatski kada je ubačeni amerikanac! Verovatno su ga njegovi pripremali godinama za ovaj dan, pa ga onda i ubacili kao padobranca :-)

 10. Apis says:

  Dux, ne mogu pricati rvatski kada je taj jezik izumro zajedno sa Rvatima. Hrvate su popunili prekrstavanjem Srba i prostom odlukom RKC da se svi pokrsteni proglase Hrvatima sto je presedan u celom svetu. Ali pokrsteni jadnici i dalje pricaju svojim tojest srpskim jezikom. Presedanima na stetu srba nigde kraja. Ali mislim da zapadni razbojnici gube bitku i njihova prica zavrsava. Da li će novi vladari sveta opet zajasiti bas na nas videćemo.

 11. Dux says:

  Apis, kao i uvek-pravo u meso!! Nadam se da nas Srbe čeka neka svetlija budućnost. Vreme će pokazati svoje.

 12. Baja says:

  Šutite bijednici ,zasto neidete po rublje ruske nego čekate koji euro.

 13. Baja says:

  Umalo zaboravih a da. Sretan vam Bozic.

 14. Dux says:

  @Baja Je*o te Bozis budalo! Šta je sada bilo? Nema dovoljno evrica za transplantaciju, a curice? Dobro evo ja dajem €5 samo da odradiš i tu proceduru i sklonis mi se s k**ca vise bre! :-)

 15. Kulak says:

  Upravo je otkriveno da je djed ovog emigranta povratnika iz Kanade bio ustaša koji je u ustaškom koncentracionom logoru Slano na otoku Pagu klao i udarcima čizmom u glavu ubijao srpsku,židovsku i romsku djecu.Nove vijesti čekamo sa nestrpljenjem!

 16. Alojzije Stepinac says:

  @Apis Cincaru, ne postoji srpski jezik. Vuk Karadžić vas je zajebao i za reformu srpskog jezika uzeo HRVATSKI JEZIK. Sve je to lijepo zapisao u djelu "Narodna srpska pjesmarica" (1815.). :-D

 17. Dux says:

  @Alojzije Stepinac AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA-TI MORA DA ŠMRČEŠ NEŠTO GADNO RETARDU!!!??? :-) :-)

 18. Alojzije Stepinac says:

  @Dux Kretenu, dao sam ti ime autora i ime djela. Imaš još samo pronaći, pročitati i zaplakati. :-D Pokvarili ste nam naš hrvatski jezik i još ga lažno nazivate srpskim, a svoga jezika zapravo nemate.

 19. Dux says:

  @Alojzije Stepinac Retardu, prvo NASLOV KNJIGE JE NA EKAVICI!! Ili nauči da u buduće pišeš onako kako je napisano, ili se vrati pa završiš osnovnu školu!! Drugo, kakve veze "Narodna Srpska PESMARICA" i narodne pesme imaju sa stvaranjem jednog jezika???!!! Šta ti ustvari hoćeš da dokažeš, dijabolo????!!! Da je hrvatski jezik pisan ćiriličnim pismom????!!!! Ili da vam je čmar Starčević (pokatoličeni srbin-ustaša) smatrao da treba ekavicu pokrasti od svog srpskog jezika i staviti ga u osnovicu hrvatskog???!!!! Sve što to dokazuje retardu iskompleksirani je da si ti glup kao kuvana noga i da bi trebalo da se pokriješ ušima i da ćutiš. Hrvatski je nastao od srpskog jezika, s obzirom da vas Hrvata je bilo u promili a da su svi ostali bili Srbi, koji su potom menjali veru, imena i na kraju svoj srpski jezik. Uostalom, koliko vas Hrvata danas zna da piše ćirilicu??? I gde su te vaše dvojezične table u Vukovaru??? Tvoji argumenti (ako ih i imaš) ti stoje kao Franji sise-zabrinjavajuće i bolesno!!

 20. Paštrović says:

  Eto, sad i ustaše imaju nekoga na čelu, a ko ne zna da priča "svojim" maternjim jezikom. Neodbranjivo me ovo podsjeti na našeg vajnog prestolonaslednika. Evo ustašama šansa da konačno imaju kralja, hehe...

 21. Alojzije Stepinac says:

  @Dux Kretenu, na engleskom se piše Archibald Crane, a ne Arčibald Krejn pa vi svejedno pišete kako ne treba. U tom djelu je Vuk SAM napisao da je štokavica koju namjerava reformom jezika nametnuti Srbima HRVATSKI JEZIK. Hrvatski jezik je, također, bio pisan ćirilicom, u to nema dvojbe. Postoje djela na ćakavici i ikavici pisana zapadnom ćirlicom, tkz. bosanćicom. Majmune debilni, samo čitaj Vuka i plači! Roni suze idiote neobrazovani! hehehe Srpski jezik je stvorio Vuk Karadžić usvajanjem i reformom hrvatskog jezika! To je on sam priznao! :-D

 22. Dux says:

  @Alojzije Stepinac Hahaha, pa na kom se sada jeziku svađamo izbezumljenji retardirani imbecilu?????? Kako se taj jezik pre zvao, dok ga vi niste promenili, jadniku iskompleksirani???? Vuk Karadžić je 1818 godine ozvaničio srpsku ćirilicu, a to je Ljudevita Gaja toliko "INSPIRISALO", da je kasnije izvršio reformu hrvatske varijante latiničnog pisma ubacujući nova slova iz češke abecede. Drugim rečima retardinjo, ukrao ih je!!! A pošto mi u Srbiji imamo jednaku upotrebu i ćiriličnog i latiničnog pisma, oba pisma su zvanično naša!!! Vuk je stvorio srpski jezik u tome se slažemo moronu, ali je hrvatski jezik nastao reformom i usvajanjem srpskog jezika!! Čitaj i cmizdri :-)

 23. ??? says:

  Iz Vaših komentara ( Apis, Dux... )ima nešto da se nauči. Činjenica je da su srbi svetu dali pismenost i kulturu, pa Vas molim da tako i ostane. Neka hrvati pišu šta hoće a mi dostojanstveno, Vaši komentari neće od vrednosti ništa izgubiti ako ubuduće izostavljanje pogrdnih reči. Ako ne prihvatite, ne smem više pisati da su srbi dali kulturu svetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *