Чисти кожу, штити јетру

Čisti kožu, štiti jetru

22 marta 2018

Pivski kvasac bi trebalo svi da uzimaju bar dva puta godišnje po osam nedelja, jer je toliko potrebno da se ispolji njegovo povoljno delovanje na zdravlje. U slučaju posebnih tegoba uzima se dva puta dnevno do izlečenja, savetuju pristalice narodne medicine, koji ga preporučuju kao lek za mnoge bolesti.

Preporučuje se u svim životnim dobima, jer štiti jetru, oči, kožu, pomaže u nestanku akni, otklanja umor, održava ravnotežu crevne flore, sprečava mučninu, ublažava teškoće s varenjem i podstiče gubljenje težine. Pomaže i kod oboljenja organa za varenje, upale želudačne sluzokože, čira na želucu, zatvora, oboljenja jetre i žučnih puteva, dijabetesa…

Organizam ga u potpunosti iskorišćava uzimanjem u suvom obliku, s vodom, uz glavne obroke. Dnevna doza podeljena u tri jednaka dela treba da bude od šest do 10 grama. U svežem stanju nije preporučljiv, jer se brzo kvari, gorkog je ukusa i izaziva nadimanje. Uz to, gljivice kvasca u organima za varenje uzimaju vitamine B grupe iz hrane koji su im potrebni za razmnožavanje. Na taj način organizam ostaje uskraćen za te vitamine i druge hranljive sastojke iz hrane. Od korisnih sastojaka, osim vitamina B grupe sadrži i proteine koji su slični proteinima životinjskog porekla, šećer, gvožđe i oligoelemente.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sinsinati says:

    Posle konzumiranja dolazi do problema sa GIHTOM. Giht izaziva sastojak hrane koji se nziva PURIN. Ima ga u svakoj hrani. Najvisa koncentracija tog PURINA je u kvascima. Pa ko voli nek izvoli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *