ЧИСТКА У РУСИЈИ: Путин сменио осам генерала!

ČISTKA U RUSIJI: Putin smenio osam generala!

26 avgusta 2016

Vladimir-Putin-walks-with-his-generals-300930Predsednik Rusije Vladimir Putin izdao je ukaz o smenjivanju osam generala u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za vanredne situacije i Istražnom komitetu Rusije, saopšteno je na zvaničnom sajtu Pravne službe za informisanje te zemlje.

Sa funkcije je smenjen zamenik šefa Glavne uprave za bezbednost general-major Vitalij Frolov. U istom resoru dužnosti je oslobođen general-major Dmitrij Šeršakov, a smenjen je i rukovodilac Istražnog komiteta Rusije za Tambovsku oblast general-major Aleksandar Tiskovski.

Akademija za upravljanje Ministarstva unutrašnjih poslova ostala je bez zamenika načelnika general-potporučnika Vasilija Bikadorova, a u tom ministarstvu smenjeni su i general-major Aleksej Lauškin i pukovnik Oleg Pravosud, koji je bio načelnik Odeljenja za materijalno-tehničku i medicinsku zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova, preneo je Sputnik.

Među službenicima u Ministarstvu unutrašnjih poslova smenjeni su i zamenik ministra unutrašnjih poslova za Baškortostan Vjačeslav Andrejev i načelnik Glavne uprave za Krasnojarski kraj Vadim Antonov.

Smenjeni su i glavni tužioci Samarske oblasti i Stavropoljskog kraja Murat Kabalojev i Jurij Turigin.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Bajurina says:

    Pocelo je pocelo opaaaaaa!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *